Newsy transferowe

Re: Newsy transferowe

Postprzez Kula on 07 Cze 2008, 11:25

W przypadku skorzystania z prawa Webstera, trzeba zapłacić tylko pozostałe pensje gracza, odstępne nie ma tu nic do rzeczy.
"Jeśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery
http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+United+Polish+Supporters|http://kula.ndl.pl
Awatar użytkownika
Kula
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:01
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez sebos_krk on 21 Cze 2008, 15:08

Ciekawy kierunek obrał król strzelców primera division
Daniel Guiza będzie występował w nadchodzącym sezonie w tureckiej Superlidze. Były już gracz RCD Mallorca zasilił ekipę Fenerbahce Stambuł, co potwierdziły hiszpańskie media.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 219 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez bartez on 22 Cze 2008, 09:51

manusite.pl napisał(a):W Anglii pojawiły się doniesienia o możliwym transferze Piłkarza Roku Ameryki Południowej Salvadora Cabañasa do Manchesteru United.

Paragwajski napastnik, który obecnie gra w meksykańskim Club América, zdobył w 2007 roku 33 bramki, co według FIFA było drugim osiągnięciem na świecie. Ponadto, na Copa América zdobył 3 bramki w 4 meczach. Pomogło mu to w przyznaniu przez El Pais tytułu Piłkarza Roku 2007.

Takie osiągnięcia przykuły podobno uwagę skautów Czerwonych Diabłów, którzy mają teraz za zadanie skontaktować się z klubem 27-latka.

Cabañas, który nosi przydomek "Chava", nie wiąże swojej przyszłości z obecnym klubem. Jego kontrakt wygasa za 12 miesięcy, a agent zawodnika José María González potwierdził, że United wyrazili zainteresowanie jego klientem.

"Otrzymałem telefon w sprawie Salvadora. By przekonać się, czy to poważne zainteresowanie, wysłałem faks do tego klubu, a oni pozwolili temu człowiekowi rozmawiać w ich imieniu" - powiedział González.

"Rozmawialiśmy chwilę, po czym powiedziałem, by zadzwonili do mnie po 5 maja, gdyż na wtedy miałem zaplanowane spotkanie z zarządem Club América w sprawie nowe kontraktu Chavy."

"Do grudnia spodziewamy się większego zainteresowania, gdyż FIFA pozwala na negocjowanie wstępnego kontraktu 6 miesięcy przed datą zakończenia obowiązującej umowy."

Cabañas karierę zaczynał w paragwajskim klubie 12 de Octubre (12 goli w 28 meczach), a następnie kontynuował ją w chilijskim Audax Italiano (29 trafień w 53 meczach) oraz meksykańskim Jaguares de Chiapas, gdzie zdobył 59 bramek w 103 występach. Od dwóch lat reprezentuje barwy Club América, dla której strzelił 33 bramki w 68 meczach.

"Kto wie, gdzie będę grał? Nie mam pojęcia, co będzie dalej" - powiedział Cabañas.

dla mnie to plota jakich wiele w lecie <śpi>
Awatar użytkownika
bartez
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 19:18
Miejscowość: Kołbiel
Postawił: 2 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Carlito on 22 Cze 2008, 09:55

Kolejny piłkarz południowoamerykański w United? Raczej wątpię. Według mnie będzie to drugi Veron. Wydamy na niego kase, a on się nie sprawdzi w lidze angielskiej i sprzedamy go o wiele taniej do innej drużyny/ligi.
Carlito
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:25

Postprzez Oskar on 22 Cze 2008, 17:35

No, no Barcelona po kupnie Daniego Alvesa, Carcaresa (jakoś tak) sprowadziła Adebayora, który ponoć niebawem ma podpisać kontrakt. A Gregory Coupet wylądował w Atletico!
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02

Postprzez Lukas on 22 Cze 2008, 18:21

Co do Adebayora (o ile to jest prawda) to jestem niesamowicie zaskoczony :shock: Jeszcze jakiś czas temu czytałem jak Togijczyk mówił, że Arsene Wenger może na niego polegać w przyszłym sezonie, a tu proszę proszę. Skoro Arsenal nie potrafi zatrzymać swoim największych gwiazd to na razie mogą zapomnieć o jakichkolwiek triumfach.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 82 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 26 Cze 2008, 14:08

15. drużyna Ligue 1 potwierdza, że pozyskała 25-letniego reprezentanta Polski Dariusza Dudkę. Dudka podpisał kontrakt na cztery lata. Były już piłkarz Wisły Kraków kosztował Auxerre około 2,5 mln euro. Oba kluby nie chcą ujawnić kwoty transferu

A jednak nie serie A. Na pewno dobre miejsce do wypromowania się jeszcze wyżej. Ciekawe jak się ułoży kariera Darka, bo Francja wydaje się niezłym kierunkiem dla takiego piłkarza. To już kolejny polak w klubie z Abbé-Deschamps.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 219 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez BartiMU on 26 Cze 2008, 14:47

Transfery.info napisał(a):Olimpique Marsylia potwierdziła, że osiągneła porozumienie z Olimpiqe Lyonnais w sprawie transferu Hatema Ben Arfa. Wartość transferu nie została podana, ale najprawdopodobniej nie była wyższa niż €20 mln.

A pamiętacie jak bylo głośno że jest łączony z United? Możw to i dobrze że nie przyszedł na Old Trafford, choć talentu troche ma.
Take me home United Road, To the place that I belong , To Old Trafford, To see United, Take me home United Road

There's Only One R10 - Wayne Rooney

Manchester United
Awatar użytkownika
BartiMU
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 27 Maj 2008, 10:20
Miejscowość: Świdnik

Postprzez Foster on 26 Cze 2008, 15:02

No to ja zawsze Wisła awansuje do LM....były szumne zapowiedzi że tym razem już napewno się uda, kupimy kilku dobrych graczy i awansujemy. Już to widze. Odszedł Dudka i odchodzi Kokoszka, który skorzystał z tego prawa Webstera (jeśli się pomyliłem to poprawcie) a kupili.... no właśnie nikgo.
Dla Dudki Auxerre to dobry klub, nie są najlepsi ale tez nie są najgorsi, typowy średniak. Mysle ze będzie miał szanse dzięki temu transferowi wskoczyć gdzieś jeszcze wyżej. No i nie będzie sam tam w tym klubie, pamietajmy przecież że gra tam Jeleń :)

Ben Arfa - przyznam się szczerze że jestem zaskoczony, z Lyonu przeszedł do Marsyli a przecież był łączony z wielomo bardzo dobrymi klubami w tym z United jak już wspomniał Barti :) wg mnie to już lepiej było zostać w drużynie mistrza Francji ....
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 318 piw
Otrzymał: 230 piw za 164 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 26 Cze 2008, 15:16

Kokoszka, z tego co słyszałem, ciągle jest w Wiśle.

Już myślałem że w Legii nie będzie żadnych sensownych wzmocnień (łatanie dziury po Rogerze to nie jest wzmocnienie). A okazuje się że kupują jakiegoś młodego napadacza.
http://sport.onet.pl/0,1248675,1776974,wiadomosc.html
Podobno jest dobry.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez Miko on 26 Cze 2008, 16:33

Foster26 napisał(a):Ben Arfa - przyznam się szczerze że jestem zaskoczony, z Lyonu przeszedł do Marsyli a przecież był łączony z wielomo bardzo dobrymi klubami w tym z United jak już wspomniał Barti :) wg mnie to już lepiej było zostać w drużynie mistrza Francji ....

W Lyonie musiał też walczyć o miejsce w składzie, natomiast OM szukała pomocnika, który załata dziurę po Nasrim (odszedł do Arsenalu).

Do Wisły ma wrócić Kosowski. Ten to ma w ogóle karierę :)
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez Mata on 26 Cze 2008, 17:01

Ostatnimi czasy Dudka wiązany był z Rzymskim Lazio ale jak to w świecie futbolu bywa nic z tego nie wyszło . Auxerre może wreszcie powalczy w zbliżającym się sezonie powolnymi krokami o cos więcej niż utrzymanie . Na pewno teraz zwiększy się zainteresowanie tą ligą a na bank samym klubem , przecież to już bd drugi polak we Francji i drugi w Auxerre . Może wreszcie wysyłając powołanie Leo dostrzeże Irka Jelenia , chciałoby się powiedzieć wreszcie ale czy do tego dojdzie ...

Kokoszka też podobno odchodzi , z drugiej strony ile mógł grzać ławę i czekać uparcie na szanse której nie dostawał . Wybiegając w przyszłość i oceniając szanse Wisły w przejściu el.LM wygląda to gorzej niż źle ... Chwilowo zero wzmocnień (chyba że za takie można uznać rzekomy powrót Kosy) zaś pozbycie się jednego z kluczowych graczy nie napawa optymizmem . Zapewne skończy się jak zwykle , wielka nadzieja a jeszcze większe rozczarowanie ;/

Legioniści zaś trochę zainwestowali kasy w sprowadzenie Maćka Iwańskiego . Chłopak ma nie przeciętne umiejętności jak na Polskie realia , do tego dołączył jeszcze obrońca z Groclinu Kumbev (przeszedł za free) . Może L zyskała pod względem ofensywnym ale na pewno straciła i to sporo w defensywnie , wrócił niestety Astiz do Osasuny ;/
Jeśli chcą zwojować puchar UEFA(czyt.faza grupowa) to muszą nadal szukać wzmocnień albo powtórzyć passe z przed roku kilku zwycięstw pod rząd.
Do boju (L)egio!
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 114 piw za 68 wypowiedzi

Postprzez maju on 26 Cze 2008, 17:59

Legia nie próżnuje, a póki co to oficjalna oferta wpłynęłą tylko z Borussi. transfery Legii:
-Giza (wykupiony, do tej pory wypożyczony)
-Chiniyama (-||-)
-Rocki (wolny transfer)
-Kumbev (Groclin, 300 tys E)
-Iwański (650 tys E, rekord wewnętrzny OE).
-Arruabarrena (CD Tenerife, nei pamiętam ceny :P).
Do tego kupiony został 19-letni ukraiński bramkarz (sorry, ale nie pamiętam nazwiska), a na testach są: Serb Dalibor Vaselinović, a także 21-letni obrońca AS Nancy, Yamoudu Camara.

Oficjalnie: Dariusz Dudka w Auxerre

Kokoszka, póki co, jest piłkarzem Wisły, ale już zapowiedział, że skorzysta z prawa Webstera.
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice

Postprzez Lukas on 26 Cze 2008, 18:06

Szczerze przyznam, iż myślałem, że Dudka trafi gdzieś do Italii, albo Anglii- nic nawet nie słyszałem o zainteresowaniu francuskiej drużyny. Ale skoro wykazali najwięcej determinacji w sprowadzeniu naszego kadrowicza to ok. Na pewno w aklimatyzacji pomoże mu Ireneusz Jeleń ;) Miejmy nadzieję, że będzie mu się tam dobrze wiodło.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 82 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez maju on 26 Cze 2008, 18:10

W Auxarre są teżKamil Oziemczuk i Mateusz Szczepaniak. Ten drugi ma 17 lat i pozyskano go z Zagłębia Lubin w tym tygodniu.

Ludzie! Wisła przypomniała sobie, że rynek transferowy jest też od kupowania <hahaha>
klik!
Ostatnio edytowany przez maju, 26 Cze 2008, 18:11, edytowano w sumie 1 raz
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice

PoprzedniaNastępna

Powróć do Archiwum ogólne