34. RODRIGO POSSEBON
Data urodzenia: 13 Luty 1989
Miejsce urodzenia: Sapucaia do Sul, Brazylia
Narodowość: Brazylijczyk
Pozycja: Pomocnik
Wzrost: 184 cm
Poprzedni klub: Internacional
Debiut w MU: 17 Sierpień 2008 v Newcastle (H)

Sztab medyczny Manchesteru United zapewnił, że Rodrigo Possebon podczas wczorajszego spotkania z Middlesborough nie doznał złamania nogi. Młody pomocnik opuścił boisko na noszach po tym, jak został brutalnie sfaulowany przez kapitana "Boro", Emanuela Pogatetza.
"Możemy potwierdzić, że Rodrigo nie doznał złamania prawej nogi" - podaje oficjalna klubowa strona. - "Został zatrzymany na noc w szpitalu w celu przeprowadzenia obserwacji i sprawdzenia, czy nie doszło do uszkodzenia więzadła stawu kolanowego".

mufc.pl napisał(a):"Wykonałem wślizg, bo chciałem odebrać mu piłkę" - mówił. - "Przyznaję jednak, że źle oceniłem sytuację i spóźniłem się z interwencją. Chwilę po faulu myślałem, że nie należy mi się czerwona kartka, bo zaatakowałem piłkę. Jednak oglądając powtórki w telewizji, musiałem przyznać, że arbiter miał rację, wyrzucając mnie z boiska".
"Zadzwoniłem do Rodrigo i przeprosiłem go za ten faul. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie i że jego przerwa w grze nie potrwa długo".

dybus_16 napisał(a):swoja droga to ciekawe ze Emanuel Pogatetz zadzwonił do Rodrigo Possebona i przeprosił za swój faul. To bylo bardzo fair z jego strony

Pomocnik Manchesteru United, Rodrigo Possebon niewątpliwie może odczuwać ulgę, ponieważ jakimś cudem ominęła go poważna kontuzja.
Wydawało się, że Brazylijczyk jest w poważnych tarapatach, kiedy to po szokującym faulu Emanuela Pogatetza opuścił boisko na noszach, a noc z wtorku na środę spędził w szpitalu.
Boss United, Sir Alex Ferguson był zszokowany całą tą sytuacją, ale dziś rano przyznał, że jest zaskoczony obrotem sprawy i myśli optymistycznie.
- To niesamowite, że Rodrigo nie ma żadnego poważnego obrażenia. Jesteśmy dobrej myśli – krótko skomentował szkocki menadżer.

Miko napisał(a):Również się cieszę, bo już widać, że potencjał i talent to Brazylijczyk maNiedawno przeglądałem jego grę w niektórych meczach rezerw. Ma fantastyczny przegląd pola, gra na pograniczu błędu...

manutd.com napisał(a):Brazilian midfielder Rodrigo Possebon will spend the entire 2009/10 season on loan at Portuguese side Sporting Braga.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - pożyczka chwilówka - Bilety lotnicze - Sprężarki przewoźne - kwatery nad morzem - hotele łódź