2. GARY NEVILLE
Data urodzenia: 18 Luty 1975
Miejsce urodzenia: Bury, Anglia
Narodowość: Anglik
Pozycja: Obrońca
Wzrost: 180 cm
Poprzedni klub: wychowanek
Debiut w MU: 16 Wrzesień 1992 v Torpedo Moscow (H)

sebos_krk napisał(a):Gary wczoraj zagrał 60 minut w spotkaniu rezerw z Liverpoolem (0:2). To już kolejna próba powrotu do gry naszego kapitana. Mam nadzieję, że wreszcie udana.
Stefan1555 napisał(a):Dobre i to choć Gary ciągle się "ogrywa" w tych rezerwach i nic z tego nie wychodzi. Długo będzie jeszcze wracał do podstawy w roli kapitana

DevilPage.pl napisał(a):Gary Neville po ponad rocznej przerwie wraca do gry! Kapitan United znalazł się w 20-osobowej kadrze na niedzielną potyczkę z Middlesbrough.
Anglik swój ostatni występ zaliczył w marcu zeszłego roku w meczu przeciwko Boltonowi Wanderers, kiedy to nabawił się poważnej kontuzji kostki. 33-letni obrońca wiele razy szykowany był do powrotu, lecz na drodze zawsze stawały kolejne mniejsze lub większe komplikacje. Wszystko wskazuje jednak na to, że czas Gary'ego Neville'a nadchodzi wielkimi krokami.
W ostatnim starciu z AS Romą urazu kolana nabawił się Nemanja Vidic, przez co nie będzie pauzował najprawopodobniej 2, może 3 tygodnie. Wydaje się, że jest to idealna chwila na powrót dla kapitana Czerwonych Diabłów, który zająłby miejsce na prawej stronie bloku defensywy, podczas gdy Wes Brown grałby w środku u boku Rio Ferdinanda.
- Minął już ponad rok od ostatniego występu Gary'ego. Powrót po takim wydarzeniu to niełatwa sprawa w jego wieku, lecz on wykazuje naprawdę wielki entuzjazm i chęć powrotu - wyjawił Sir Alex Ferguson w dzisiejszym wywiadzie dla oficjalnej strony United.
- Straciliśmy Nemanję Vidica, wierzymy, że wróci w przeciągu najbliższych 3 tygodni. Myślę, że sobie jednak poradzimy. Wracają Gary i Mikael Silvestre, dwóch świetnych, doświadczonych zawodników, którzy z pewnością nas wspomogą. Mamy również Gerarda Pique, Johna O'Shea, czy Wesa Browna. Jesteśmy tak więc świetnie obsadzeni na pozycjach defensywnych - zakończył Szkot.
Neville zdążył już rozegrać kilka meczów w rezerwach United. Szczególnie dobre recenzje otrzymał po zremisowanym 1:1 meczu z Newcastle. Swój "debiut" w barwach Czerwonych Diabłów w 2008 roku może zaliczyć już w niedzielę przeciwko ekipie Garetha Southgate'a.
Na mecz z Middlesbrough nie będzie gotowy jednak Nani. Portugalczyk ciągle ma problemy z udem.
- Nani nie jest jeszcze w 100% gotowy do regularnych występów. Jestem jednak przekonany, że wystąpi już w środowym meczu z Romą - wyjawił Sir Alex Ferguson.

muszeq napisał(a):Ja bym na razie skłaniał się ku Owenowi na prawej obronie.

Wątpie, abym w koncówce sezonu otrzymał jakąś szansę występu. Są to bardzo ważne mecze, a moja forma odbiega od normy.

ewelinka937 napisał(a):Nie zagrał, ale nie ma co się dziwić, wynik nie był sprzyjający...

Donu napisał(a):ale chyba już nie będzie grał w pierwszej jedenastce.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - BearShare - Tanie bilety do Moskwy - Agencja PR - prawnik olsztyn - perfumy