mufc.pl napisał(a):"Nie chciałem powiedzieć do widzenia bez podziękowania całemu personelowi, masażystom, sekretarkom, trenerom i szczególnie moim kolegom z drużyny. Zawsze traktowali mnie dobrze i odegrali ważną rolę w moim rozwoju, zarówno piłkarskim i co ważniejsze, na płaszczyźnie osobistej.
Oczywiście chciałem grać w tym sezonie w większej ilości spotkań, ale muszę powiedzieć, że pomimo trudnych decyzji, trener zawsze traktował mnie w wyjątkowy sposób. Jestem mu niezmiernie wdzięczny.
Odchodzę z bardzo specjalnymi wspomnieniami: bramka w Lidze Mistrzów, bramka na Old Trafford i pokonanie w kwietniu Arsenalu. Z tego wszystkiego najważniejsze jest doświadczenie z bycia częścią tej fantastycznej grupy, która zdobyła mistrzostwo Anglii i wygrała Ligę Mistrzów.
W końcu, specjalne podziękowania dla kibiców za ich życzliwość i wsparcie. Chciałbym, żeby wiedzieli, że zawsze będę miał w sercu United i mam nadzieję, że zrozumieją moją decyzję o powrocie do FC Barcelony.
Dziękuję Wam wszystkim i mam nadzieję, że zobaczę Was w finale Ligi Mistrzów w następnym sezonie."
Gerard Pique
Również dziękujemy za czas spędzony w Manchesterze United. Powodzenia w walce o pierwszy skład w Barcelonie!