GRUPA A

Dyskusje o Mistrzostwach Europy w piłce nożnej.

Kto wyjdzie z grupy?

Czechy
16
42%
Portugalia
19
50%
Szwajcaria
0
Brak głosów
Turcja
3
7%

Razem głosów : 38

Re: GRUPA A

Postprzez Carlito on 10 Cze 2008, 20:58

marta:) napisał(a):Co do pierwszej bramki to słyszałam, że powinna być zaliczona bo wcale nie było spalonego.

Nie chcę się sprzeczać, ale według mnie sędzia podjął słuszną decyzję. Portugalczycy rozegrali ten korner na "krótko" i wszyscy zawodnicy zaczęli wychodzić z pola bramkowego, czego w równym tempie nie uczynił Pepe.

Taka jest moja opinia.
Carlito
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:25
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Olis on 11 Cze 2008, 19:28

Nie tylko 2 połowa, zagrał bardzo dobrze cały mecz, strzelił bramkę i asystował przy dwóch pozostałych. Czesi stwarzali sporo zagrożenia, ale za bardzo się skupili w 2 połowie na bronieniu remisu, co było dosyc nierozsądnym posunięciem.
W pewnym momencie wydawało mi się, że Ronaldo zanurkował, przy linii bocznej. Oby mi się wydawało. ;)
Jednego jestem pewna, najlepszym zawodnikiem reprezentacji Czech jest niewątpliwie bramkarz.
Portugalia zapewniła sobie awans, ciekawe kto następny.
'It's gonna be legen - wait for it - and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is - DAIRY!'
Awatar użytkownika
Olis
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 03 Lut 2008, 19:20
Miejscowość: Pleszew
Postawił: 16 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez Oskar on 15 Cze 2008, 21:56

I skończył się piękny i dramatyczny mecz, w którym kibicowałem Turcji. Wiedziałem, że to spotkanie będzie wyjątkowe (a jakie ma być gdy naprzeciw sobie w meczu o wszystko stają nieobliczani Czesi i Turcy). Gdy Czechy zdobyły gola na 2:0 byłem pewny że... Turcja wyrówna, byłem też pewny, że drugi gol padnie pod koniec spotkania i moja prognoza się stwierdziła. Cieszę się, że jeden z moich ulubionych piłkarzy Nihat, okazał się bohaterem, dzięki któremu Turcy świętują awans z grupy.
Sensacyjne zwycięstwo, śmieszna sytuacja z chorągiewką arbitra, kuriozalny błąd Cecha, czerwona kartka dla Volkana i Tuncay na bramce i ta żółta kartka dla rezerwowego barosa :) - znakomity mecz :) Według mnie najlepszy jak dotąd na tych mistrzostwach (może na równi z Szwajcaria-Turcja i Holandia - Francja).
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02

Postprzez NiLok on 16 Cze 2008, 00:42

no i po dwóch meczach wygranych w końcówce o Turcji można mówić już jak o czarnym koniu tych mistrzostw. a jeżeli nie, to przynajmniej ich przeciwnicy muszą pamiętać o jednym - gra się do samego końca :) szczerze powiedziawszy cieszę się, że Czesi odpadli, bo w tych trzech spotkaniach nie sprawili jakiegoś super wrażenia. może ich defensywa, szczególnie na bokach, jakoś grała, ale poza tym... ofensywa - kicha. granie piłek na Kollera przypominało kadrę Engela w Korei, która grała tak samo, ale na Kałużnego ;)
Awatar użytkownika
NiLok
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 24 Sty 2008, 18:54
Miejscowość: Tychy / Wrocław

Postprzez Lukas on 16 Cze 2008, 08:06

Turcja pokazała swój charakter w tym meczu. Grali z wielkim zaangażowaniem i wiarą iż nadal są w stanie wygrać, mimo że przegrywali 2:0. Należą im się za to wielkie brawa. Ich kibice również tworzyli wspaniałą atmosferę- co na pewno również ich uskrzydlało w atakach. A Czesi tak naprawdę to nie zachwycili na tym turnieju. Teraz każdy kto będzie grał z Turkami będzie musiał mieć się na baczności- są w stanie powalczyć z każdym.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 82 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez Szeszu on 16 Cze 2008, 11:32

Wczoraj naprawdę byliśmy świadkami pięknego widowiska.Przecierałem oczy ze zdumienia, gdy oglądałem błąd Cecha, podobno najlepszego bramkarza świata.Turcy grają do końca, nie to co Nasi, którzy poddawają się po stracie 2 bramek.Sędzia nie panował nad sytuacją, kolejny mecz w którym sędzia się nie popisał.Życzę Turkom jak najlepiej, dzięki wielkiej woli walki, no i również niemałym umiejętnością mogą zajść daleko...
Hate your enemies
Save, save your friends
Find, find your place
Speak, speak the truth
Awatar użytkownika
Szeszu
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 26 Sty 2008, 18:03

Poprzednia