Kto zabłyśnie na Euro 2008?

Dyskusje o Mistrzostwach Europy w piłce nożnej.

Kto zabłyśnie na Euro 2008?

Postprzez Miko on 17 Maj 2008, 17:35

Taka impreza jak EURO 2008 może być odskocznią do wielkiej kariery. Czy na boiskach w Austrii i w Szwajcarii pojawi się nowa gwiazda, a może znów zabłyśnie ktoś z tzw starej gwardii? Zapraszam do dyskusji.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Re: Kto zabłyśnie na Euro 2008?

Postprzez Oskar on 17 Maj 2008, 18:57

Według mnie mogą to być Huntelaar, Guiza, Sergio Garcia, Satni Cazorla lub Mario Gomez. Ci zawodnicy mają za sobą bardzo dobre sezony i z pewnością będą chcieli zwrócić na siebie uwagę wielkich klubów na ME, na co ich na pewno stać.
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez maju on 23 Maj 2008, 18:27

gdyby nie zauroczenie Beenhakera Rogerem szanse na zablysniecie mialby Majewski, a tak to nie wiem na kogo postawic :| stawiam wiec na Huntera, Capdevilla'ę, Benzeme, no i moze Degen lub Streller ze Szwajcarii. nie zapominajmy o innym gospodarzu Ivanschitzu, jednak on ma juz 25 lat i bardziej bedzie chcial udowodnic to ze jednak talent ma bo o 23-latku mozna powiedziwec ze zablysnal. 25-latek to juz jednak w pelni dojrzaly pilkarz
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice

Postprzez Crazy KaMil on 24 Cze 2008, 10:43

Według mnie odkryciem mistrzostw jest Arszawin. Ogladalem wiele jego meczy w Zenicie i nie bylem zaskoczony jego forma ale dla wielu osob nie majacych kontaktu z liga rosyjska to spore zaskoczenie. A dla Was kto zostal odkryciem E08? Zapraszam do dyskusji.
Co ty wiesz o kibicowaniu?:) Linda do Kaczynskiego:)
Awatar użytkownika
Crazy KaMil
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 22 Cze 2008, 15:22

Postprzez Miko on 24 Cze 2008, 11:42

Nie mam okazji oglądać meczów Hiszpańskiej Primera Division ale dla mnie pewnym objawieniem jest Marcos Senna. Gra równo przez cały turniej. Arszawin, zgodzę się z tym lecz nie można o tym zapominać miał 2 mecze odpoczynku. Nie zapominam o polskim akcencie na EURO 08, a jest nim Roger.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez Foster on 24 Cze 2008, 11:52

Miko

Zapomniałeś jeszcze o Lewandowski, ktorym po ME(mam nam mysli koniec Polaków :) ) zaczęły się intereswać takie klubu jak Everton, Villa, NU, Fulham czy ostatnio Celtic, który juz złożyć oficjalna propyzjace kupienia Polaka....

Napewno zabłysnął już Arshawin po ME będzie mógł wybierać w czym chce, z tego co czytałem to najbaridzje odp mu kierunek hiszpania, czyt Real Madyrt....
Dobrze wypromował sie Senna, tak jak juz wyzej wspomiałes, ja do tego dozyciłbym Podolskigo, Boruca, Nihat....
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 318 piw
Otrzymał: 230 piw za 164 wypowiedzi

Postprzez Miko on 24 Cze 2008, 11:58

Lewandowski, ok ;) Podolski i Nihat to chyba piłkarze, którzy mają już dobrą markę, a EURO 2008 jest jedynie znów kolejną cegiełką aby umocnić ich pozycję. Nie zapominamy o Borucu, który na EURO 2008, jak wynikało z głosowanie na oficjalnej stronie FIFY zajął drugie miejsce wśród najlepszych bramkarzy.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez Oskar on 24 Cze 2008, 12:31

Senne objawieniem można było nazywać po sezonie 2005/2006, od tamtego czasu jest jednym z najlepszych o ile nie najlepszym defensywnym pomocnikiem w La Lidze. Lider Villarrealu i na prawdę znakomity zawodnik :)
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02

Postprzez Lukas on 24 Cze 2008, 12:53

Duże wrażenie zrobił na mnie Arszawin-fakt nie grał w pierwszych dwóch meczach,ale następne spotkania pokazały, że wyraźnie wyróżnia się spośród innych. Senna pokazał, że jest klasowym piłkarzem- nie bez przyczyny MU interesowało nim się swego czasu ;) Boruc potwierdził tylko swoje wielkie umiejętności i raczej pewne, że będą interesować się nim wielkie kluby. Podobałami się również gra Cassano, ale nie był to chyba taki wielki blask jak np. Rosjanina ;)
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 82 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez maju on 24 Cze 2008, 12:57

a pierwsze miejsce w głosowaniu na stronie FIFA ma Akinfeev, i to jemu dałbym zaszczytne miano obiawienia. Nie zapominajmy o jego kilku fenomenalnych interwencjach. W wieku Boruca będzie decydował o losach klubu pokroju United. (teraz ma 22 lata, Boruc - 28)
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Postprzez Lucas on 24 Cze 2008, 13:10

maju1309 napisał(a):a pierwsze miejsce w głosowaniu na stronie FIFA ma Akinfeev

W tym momencie ukazuje się rosyjska rzesza kibiców. <świr>
maju1309 napisał(a):Nie zapominajmy o jego kilku fenomenalnych interwencjach.

Szkoda, że to tylko kilka. :(
Awatar użytkownika
Lucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Lut 2008, 23:56
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 5 piw

Postprzez Mata on 24 Cze 2008, 13:14

maju1309 napisał(a):ma Akinfeev, i to jemu dałbym zaszczytne miano obiawienia.

pfy ... Przecież najsłabszymi punktami Rosyjskiej drużyny jest środek obrony i bramkarz . Nie mówię że jest on zły ale ma dość nie pewne interwencje . Wiele razy mógłby zachować się o niebo lepiej zresztą ja nie wymyśliłem sobie tego sam , twierdzą tak przecież też "eksperci polsatu" <niesforny>

Jeśli chodzi o wymienianego wyżej Senne to nie tak dawno czyli dwa lata sam Fergi zabiegał o jego sprowadzenie po kapitalnym sezonie ale jak wiemy nic z tego nie wyszło .

Wg mnie objawieniem numer 1 jest oczywiście Arszawin, chłopak ma to coś po prostu . Gra kapitalnie, czyta grę, jest przygotowany bardzo dobrze pod względem kondycyjnym i dysponuje szybkim startem do piłki . Mecz z Oranje to był jego popis świetnej gry , kapitalne akcje , strzelec gola co tu więcej powiedzieć , raczej każdy wielki europejski klub chciałby mieć go w pierwszym składzie .

Dla mnie cichym bohaterem całej tej imprezy jest boczny obrońca Zirkov , to co on wyprawia na boisku ... :oops:
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 114 piw za 68 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 24 Cze 2008, 13:27

maju1309 napisał(a):a pierwsze miejsce w głosowaniu na stronie FIFA ma Akinfeev

Z dziesięciu lepszych grało na tym turnieju akurat. Ale wiadomo im dalej drużyna zajdzie, tym większe szanse mają jej zawodnicy we wszelkiego rodzaju plebiscytach.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 219 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez maju on 24 Cze 2008, 14:25

Mata napisał(a):Jeśli chodzi o wymienianego wyżej Senne to nie tak dawno czyli dwa lata sam Fergi zabiegał o jego sprowadzenie po kapitalnym sezonie ale jak wiemy nic z tego nie wyszło .

nic nie wyszło, bo jak pamiętamy AIG uparło się na Anglika (nie chodzi o Hargreaves'a, po prostu o byle jakiego Anglika), mimo, że kontrakt z Senną był jużw zasadzie podpisany. Wystarczyło zwołać konferencję prasową i dać mu koszulkę z nazwiskiem "Senna", bo umowa wstępna była podpisana. Jak ja nie mogętego odżałować ;/ ale to w innym temacie ;]

Co do Akifeeva... Nie tyle bramka jest najsłabszym punktem, co sama obrona. Ze względu, na podręcznikowe błędy w defensywie Akinfeev nie jest w stanie wyłapywać niektórych piłek. To tak jakbyście mówili, że gole w meczu z Niemcami obwiniają Boruca... A przecież puścił na EURO 4 gole, i też można powiedzieć, że jest beznadziejny, bo kto w 3-ech meczach puszcza 4 gole?? Tyle, że on jest Polakiem. Patrzcie na wszystko z dystansem!

Arszawin? Rzeczywiście gra świetne mecze, ale facet grał na bardzo zbliżonym poziomie w PUEFA, tyle, że tam uwagę zabrał mu Pogrebniak strzelając 10 goli. Widać było w finale (gdzie Pograbniak nei mógł grać), że to Arszawin jest najważniejszy w tym zespole.

sebos_krk napisał(a):Z dziesięciu lepszych grało na tym turnieju akurat.

Patrząc na ilość drużyn (16), i na to, że tylko Rustu gra nie z powodu "odpoczynku" pierwszego bramkarza, to trudno będzie wymienić 10-ciu lepszych bramkarzy na tym EURO...
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Postprzez Mata on 24 Cze 2008, 14:50

maju1309 napisał(a):Co do Akifeeva... Nie tyle bramka jest najsłabszym punktem, co sama obrona. Ze względu, na podręcznikowe błędy w defensywie Akinfeev nie jest w stanie wyłapywać niektórych piłek. To tak jakbyście mówili, że gole w meczu z Niemcami obwiniają Boruca... A przecież puścił na EURO 4 gole, i też można powiedzieć, że jest beznadziejny, bo kto w 3-ech meczach puszcza 4 gole?? Tyle, że on jest Polakiem. Patrzcie na wszystko z dystansem!

W pewnym sensie rozumiem Twój tok myślenia ale powiedz mi w którym meczu Igor bronił tak jak nasz Boruc a nawet pokaż mi tylko 2-3 interwencje na poziomie Boruca . My byliśmy chłopcami do bicia nie ma co ukrywać etc. Zaś Rosjanie jak to Rosjanie , wielka jedna niewiadoma.

Mi chodzi głównie oto że ma on dość nie pewne interwencje , małe doświadczenie etc . Weźmy bramkę dla Holendrów w 1/4 przecież światowej klasy bramkarz wychodzi i łapię piłkę , tak samo zrobił na drugi dzień Casilias z Italią .

PS. Pokaż mi gdzie ktoś napisał o Rosjaninie że jest beznadziejny ...
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 114 piw za 68 wypowiedzi

Następna

Powróć do Euro 2008