Pewny faworyt, czarny koń czy kolejne rozczarowanie

Dyskusje o Mistrzostwach Europy w piłce nożnej.

Kto jest faworytem Euro 08?

Ankieta zakończyła się 03 Cze 2008, 12:11

Niemcy
5
21%
Francja
4
17%
Włochy
2
8%
Hiszpania
2
8%
Holandia
1
4%
Portugalia
6
26%
Czechy
2
8%
Chorwacja
0
Brak głosów
Rosja
0
Brak głosów
Inny zespół (podaj w poście)
1
4%

Razem głosów : 23

Re: Pewny faworyt, czarny koń czy kolejne rozczarowanie

Postprzez Miko on 14 Cze 2008, 20:37

Warto rozmawiać :) O krok od blamażu są Włosi, jak i Francuzi. Póki co Holandia miażdży w każdym spotkaniu. Jest Hiszpania i Portugalia, widać, że na Euro 08 przeważa futbol ofensywny i radosny. Uwaga na nieobliczalnych Chorwatów.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez Carlito on 14 Cze 2008, 20:47

Miko napisał(a):O krok od blamażu są Włosi, jak i Francuzi.

Chyba obie drużyny są zbyt pewne siebie. Wcale mnie nie zdziwi jak obok Holandii, awans wywalczy Rumunia ;) .

Miko napisał(a):widać, że na Euro 08 przeważa futbol ofensywny i radosny.

I to może cieszyć. Zupełnie przeciwną piłkę grają Francuzi z Włochami, bardzo defensywnie, mało jest jakichś nieprzewidzianych zagrań, co powinno w tych czasach dominować w futbolu.
Carlito
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:25
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Miko on 14 Cze 2008, 20:52

Carlitoss napisał(a):I to może cieszyć. Zupełnie przeciwną piłkę grają Francuzi z Włochami, bardzo defensywnie, mało jest jakichś nieprzewidzianych zagrań, co powinno w tych czasach dominować w futbolu.

Francuzi wczoraj ładnie grali ;) Brakowało tylko wykończenia. Co do Włochów, tej drużyny w takiej formie dawno nie widziałem :|

Carlitoss napisał(a):Chyba obie drużyny są zbyt pewne siebie. Wcale mnie nie zdziwi jak obok Holandii, awans wywalczy Rumunia ;) .

Zobaczymy czy Holandia "odda" mecz Rumunom 8-)
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez Carlito on 14 Cze 2008, 20:58

Miko napisał(a):Zobaczymy czy Holandia "odda" mecz Rumunom 8-)

Wcale nie musi tak być :) . Rumuni zremisowali z pierwszą i drugą drużyną ostatnich Mistrzostw Świata. Wystarczą remisy w obu spotkaniach i Rumunia przechodzi dalej ;)
Carlito
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:25

Postprzez NiLok on 15 Cze 2008, 14:31

mi się wydaje, że Rumuni stworzą bardzo ciężkie warunki do gry Holendrom. mimo że "mandarynki" :mrgreen: mają pewny awans i są zajebiści, mogą się trochę pomęczyć z Mutu i spółką. poza tym, grali bardzo dobrze z Włochami, a Francuzi sobie nie pograli.

co do tej drugiej pary, to może być jeden z ciekawszych meczów tej kolejki. wielcy faworyci walczący o życie - no nie może być inaczej. jeżeli Ribery będzie miał formę, a reszta kolegów zagra skoncentrowana, to myślę, że Włosi mogą być w poważnych tarapatach :) czego im życzę :D
Awatar użytkownika
NiLok
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 24 Sty 2008, 18:54
Miejscowość: Tychy / Wrocław

Poprzednia

Powróć do Euro 2008