Pewny faworyt, czarny koń czy kolejne rozczarowanie

Dyskusje o Mistrzostwach Europy w piłce nożnej.

Kto jest faworytem Euro 08?

Ankieta zakończyła się 03 Cze 2008, 12:11

Niemcy
5
21%
Francja
4
17%
Włochy
2
8%
Hiszpania
2
8%
Holandia
1
4%
Portugalia
6
26%
Czechy
2
8%
Chorwacja
0
Brak głosów
Rosja
0
Brak głosów
Inny zespół (podaj w poście)
1
4%

Razem głosów : 23

Pewny faworyt, czarny koń czy kolejne rozczarowanie

Postprzez Miko on 04 Maj 2008, 12:08

Już za miesiąc rozpoczyna się walka o prymat na starym kontynencie. Jak zawsze w każdym turnieju jest faworyci: Niemcy, Włochy czy Francja. Czarny koń to być może Chorwacja, a niektórzy Polacy uważają, że rozczarowaniem będzie nasza reprezentacja. Patrząc realnie wszystko zależy od meczu z Niemcami.

Zapraszam do dyskusji!
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Re: Pewny faworyt, czarny koń czy kolejne rozczarowanie

Postprzez Oskar on 04 Maj 2008, 12:22

Za faworyta uważam naszych grupowych rywali - reprezentację Niemiec. Mają bardzo silny skład, tworzący zgrany kolektyw i jeszcze nigdy odkąd pamiętam nie byli tak zmobilizowani na ten turniej.

Czarnym koniem może być Chrowacja, Rosja i ... Rumunia - mimo, że nie mają większych szans na awans z grupy to mogą namieszać w meczach z silnymi rywalami.
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Miko on 04 Maj 2008, 12:26

Ja stawiam na Niemców, ten czołg jak się ich zwie od lat znów będzie rozkręcał z każdym meczem. Półfinał to minimum. Moim zdaniem czarnym koniem będzie Chorwacja, jeśli któryś z napastników dobrze zastąpi Eduardo to mogą dużo osiągnąć!
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez mucha on 04 Maj 2008, 12:29

Zagłosowałem na Francję. Myślę, że młode pokolenie tego kraju odegra sporą rolę. Tacy zawodnicy jak Benzema czy Ribery już stanowią o sile kadry, a taka mieszanka młodości z doświadczeniem musi przynieść pozytywne skutki. Spore szanse daję też Włochom i Niemcom. Co do czarnego konia to myślę, że może to być Chorwacja. Ich szkoleniowiec Slaven Bilic ma wielką wiedzę taktyczną, a nazwiska niektórych zawodników tego kraju robią wrażenie.
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 97 piw
Otrzymał: 231 piw za 133 wypowiedzi

Postprzez Kula on 04 Maj 2008, 18:47

Portugalia :D. a czarny koń....Rosja.
"Jeśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery
http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+United+Polish+Supporters|http://kula.ndl.pl
Awatar użytkownika
Kula
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:01
Miejscowość: Warszawa
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez Lukas on 04 Maj 2008, 20:19

Ja obstawiłem Francję. Zespół mają rzeczywiście bardzo silny- mieszankę młodości z doświadczeniem. To właśnie oni mogą siać postrach na boiskach Austrii i Szwajcarii. Niemcom też daję duże szanse- polski atak jest w stanie dużo zdziałać ;) Ciekaw jestem jak zaprezentują się aktualni ME Grecy :?: Czarny koń to raczej chyba Chorwacja
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 82 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez Luki on 04 Maj 2008, 21:07

Dla mnie faworytami są Włosi. Chociaż wahałem się, czy nie dać Francuzów, bo mają miażdżącą siłę, zwłaszcza w ataku. Jeszcze mają sporo młodzików, którzy mogą chcieć powalczyć o swoje pierwsze trofeum (Benzema, Ribery, Nasri, Ben Arfa). Francuzi nieco gorzej wyglądają ze środkiem defensywy, bo tam są Gallas - ok. Potem Mexes - ok, ale już mniej. Thuram - niezbyt ok. Za to na bokach Abidal, Sagna, Evra, więc jest konkurencja i są klasowi zawodnicy.

Dla mnie czarnym koniem są Grecy, bo zdobyli chyba najwięcej punktów spośród wszystkich drużyn w eliminacjach (jeśli pamięć mnie nie myli, jak co, poprawcie ;) ), a dodatkowo będą chcieli udowodnić, że nie wygrali ostatnio przypadkiem. Będą podwójnie zmobilizowani. Zobaczymy, czy coś z tego wyniknie.

Ciekawe jak daleko Hiszpania zajdzie :D Torres z Villą w ataku, a jak zwykle dupa z tego wyniknie. W komentach nikt nawet na nich nie stawia, biedni Hiszpanie :P
Awatar użytkownika
Luki
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 24 Sty 2008, 17:38
Miejscowość: Poznań

Postprzez bartez on 05 Maj 2008, 14:04

Ja stawiam na Niemcy, nie lubię ich ale wiem że oni na takie turnieje zawsze się mobilizują choć nie mają super składu to dla mnie są oni głównym faworytem do wygrania EURO.

Czarnym koniem wydają się być Czesi. Wspaniale grali w eliminacjach, bardzo ich cenię jako zespół, mają dość silną ekipę i gdyby zdobyli puchar wcale nie byłbym zdziwiony.

Rozczarowaniem może być Francja, nie mam konkretnego argumentu, tak mi się wydaje, że odpadną dość szybko...
Awatar użytkownika
bartez
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 19:18
Miejscowość: Kołbiel
Postawił: 2 piw

Postprzez Tomassen on 05 Maj 2008, 14:42

Imo faworytami są Niemcy, a także Włosi. Taki finał byłby super - rewanż za półfinał MŚ :P Niemcy mają dobrą, silną kadrę, podobnie jak Włosi, więc myślę, że to oni będą mieli największe szanse na zwycięstwo.

Czarny koń...? Hmmm trudno mi kogokolwiek wskazać, ale jeśli już, to wskazałbym jak kolega powyżej - Czechów. Drużyna w miarę stabilna i mocna, mogą dużo namieszać.

O rozczarowaniach lepiej nie mówić, tylko trzeba mieć nadzieję, że nie będzie w gronie takich zespołów Polski ;)
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 113 piw
Otrzymał: 39 piw za 26 wypowiedzi

Postprzez Lasq on 05 Maj 2008, 14:50

Luki napisał(a):Dla mnie czarnym koniem są Grecy, bo zdobyli chyba najwięcej punktów spośród wszystkich drużyn w eliminacjach (jeśli pamięć mnie nie myli, jak co, poprawcie ;) ), a dodatkowo będą chcieli udowodnić, że nie wygrali ostatnio przypadkiem. Będą podwójnie zmobilizowani. Zobaczymy, czy coś z tego wyniknie.

O ile się nie mylę to Grecy jako obrońcy tytułu nie grali w eliminacjach ;)

Ja tam stawiam na Francuzów chociaż chciałbym żeby w końcu coś Holendrzy ugrali. Ale pewnie skończy się jak zwykle :(
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 422 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez Miko on 05 Maj 2008, 15:00

fidain napisał(a):O ile się nie mylę to Grecy jako obrońcy tytułu nie grali w eliminacjach ;)

Grecja zwyciężyła w grupie C, z dorobkiem 31 punktów ;) Skończyła się już sielanka z obrońcami tytułu.

Stefan1555 napisał(a):Rozczarowaniem może być Francja, nie mam konkretnego argumentu, tak mi się wydaje, że odpadną dość szybko...

Można się zgodzić, są w grupie śmierci więc będą mieli ciężko.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez Rudii on 24 Maj 2008, 00:58

Faworyci
1.Francja
2.Portugalia
3.Hiszpania

Czarny Koń
1.Grecja
2.Chorwacja
3.Turcja
Awatar użytkownika
Rudii
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 16 Kwi 2008, 20:26

Postprzez maju on 24 Maj 2008, 10:41

ja jako pierwszy zaglosowalem na Holandie. ekipa van Bastena jak silna jak nigdy (od EURO 88') a do tego brakuje w tej druzynie konfliktow co uwazam za wielki plus Holandii. Przeciez gdyby nie konflikt miedzy van Nistelrooy'em, a van Bastenem kto wie czy Holandia nie zdobylaby 4. miejsca 2 lata temu...
Nie zapominajmy o Portugalii. wg mnie jest to druzyna slabsza niz 2 lata temu w Niemczech, jednak do polfinalu moze dotrzec
No i zawsze trudni Niemcy... typowa druzyna turniejowa ktora rozkreca sie w kolejnych meczach imprezy. znacie futbolowe powiedzenie "w pilke graja wszyscy a zwyciezaja zawsze Niemcy" ?

faworyt:
1.Holandia
2.Portugalia
3.Niemcy
4.Czechy
5.Grecja

czarny kon:
1.Rosja
2.Rumunia
3.Szwajcaria

rozczarowanie:
Wlochy

jesli chodzi o Polskie - kolejna kleska...
Ostatnio edytowany przez maju, 24 Maj 2008, 15:27, edytowano w sumie 1 raz
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice

Postprzez dende on 24 Maj 2008, 12:59

Faworyci :

1. Niemcy
2. Francja
3. Hiszpania

Czarny koń :

1. Rosja
2. Chorwacja

maju1309 napisał(a):jesli chodzi o Polskie - kolejna kleska...

popieram
Pele good, Maradona better, George Best
Awatar użytkownika
dende
Weteran
Weteran

Dołączenie: 22 Mar 2008, 18:09
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez misteriusz on 30 Maj 2008, 23:44

No niestety ale Niemcy są faworytem. Jak to mówią Niemiecka lokomotywa rusza i będzie ją ciężko zatrzymać.
Mają bardzo silny atak i pomoc.

Czarny koń no to będę patriotą i stawiam na Polskę <niesforny> Może uda im sie uszczypnąć pkt Niemcom ( Takie małe marzenie).

Rozczarowanie wedłóg mnie to Czesi ten zespól po prostu sie wypalił i nie ma nic ciekawego do pokazania.
United Road, take me home To the place, I belong To Old Trafford, to see United Take me home, United road
Awatar użytkownika
misteriusz
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 31 Sty 2008, 07:58

Następna

Powróć do Euro 2008