Dwie sprawy. Jedna odnośnie FM 2008, druga 2009.
Jeśli chodzi o 2008, to łapcie najnowszego update'a, ze zmiana aktualnymi na dzień 4.09., więc jest już i Berbatov w United.
Mirror 1: SendspaceMirror 2: RapidshareMirror 3: ZidduMożna pograć, zanim nie ma nowej wersji.
I tak oto płynnie przechodzę do Managera 2009

Data premiery nie jest do końca znana, bo jedne źródła mówią o 31 października, inne o 1 listopada, a jeszcze inne o dacie 14 listopada(najbardziej prawdopodobna). Oczywiście jest to data premiery na świecie, więc w Polszy pojawi się pewnie później, bo jeszcze trzeba ją przetłumaczyć. Czyli pod koniec listopada, powinna być już do ścią... kupienia

. Chyba, że już grę tłumaczą na polski i wyjdzie w parę dni po premierze światowej, tego nie wiem.
Jeśli chodzi o zmiany, to tych pierdół mi się nie chce opisywać(aktualizacja składów itp, relacje z mediami). Ale jest jedna nowość, która będzie przełomowa dla tej serii. Mecze będzie można oglądać, już nie tylko w obrazie 2D, ale również w 3D! Gracz ma mieć wybór, jak chce oglądać mecze. Bardzo dobre rozwiązanie, bo raz, że na słabszych kompach, gra mogłaby się ciąć(teraz na byle złomie, dało się w fm-a pograć, a przy 3D to już inna bajka), a po drugie masa ludzi - w tym i ja - woli wygląd 2D. Na tym polegał klimat tej gry, tabelki, statystyki i kulki biegające po zielonym prostokącie

Takiego managera uwielbiam. Aczkolwiek przetestuje nowe rozwiązanie, a nuż okaże się, że mamy do czynienia z cudem. Choć jak znam życie, pewnie ze 2 lata jeszcze będzie trzeba przeczekać, 2 serie ulepszania, aż 3D będzie znośne.
No i błagam(już od dwóch serii), niech w końcu poprawią... hmm jak to nazwać, chodzi o to, żeby kupowanie graczy było normalne. A nie, że gracz wyceniany jest na 4 mln Ł, a proponując 15 i tak jest nie na sprzedaż, po czym zgłasza się jakiś inny klub oferuje 10 mln Ł, i gracz jest ich. Wkurwiające do potęgi entej. Albo podobna sytuacja jest z podpisywaniem kontraktów z piłkarzami, a raczej z próbą podpisania kontraktu z zawodnikiem. Przykład taki, grałem kiedyś belgijskim zespołem Bornem, w 3 lata awansowałem z 3 ligi do 1, a że z kasą było chujowo, więc szukałem grajków po niższych ligach, głównie 3 liga belgijska, bo i dobrzy i tani. Znajduje kolesia, składam klubowi ofertę, oferta przyjęta, no to se myślę 'teraz już jest mój', a tu kurwa suprise, bo oferuje mu kontrakt i mi pisze, że 'gracz nie jest zainteresowany grą w twoim klubie' czy jakoś tak. Debilizm, gracz z 3 ligowego klubu nie jest zainteresowany grą w klubie pierwszoligowym

. Po czym za parę dni, czytam że przyjął propozycję od klubu drugoligowego, albo i trzecioligowego, bo i takie cuda się zdarzały, z pensja 10 razy mniejszą niż ja mu proponowałem. I to nie jest przypadek, że jeden czy dwóch zawodników tak zrobiło, tylko to jest nagminne. I to w każdej lidze! No grać się odechciewa.
Jak to poprawią, to chyba spać, nie będę chodził tylko w FM gierczył

My mate told me that I just don't understand irony.
Which was ironic because we were at a bus stop at the time.