CM & FM, managery piłkarskie

Masz jakiś problem ze swoim komputerem? Chcesz znaleźć pomoc, lub podzielić się jakąś ważną informacją? Zapraszamy!

Re: CM & FM

Postprzez Oskar on 30 Kwi 2008, 22:45

Stancu na ogół jest dobry i warto w niego inwestować. Abenzoar tak jak w 08 i w poprzednich to spory talent, miałem go Tottenhamie i Aberdeen i grał bardzo dobrze, interesował się nim PSG i Real, dawali chyba 15 mln euro ;)
Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2008, 18:02
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez buri on 01 Maj 2008, 06:33

Ale Choto poza szybkoscia naprawde ma niezle umiejetnosci :) 2 mln to jest nieduzo i nie kupisz za te pieniadze naprawde dobrego zawodnika (np. typu Dani Alves).
Awatar użytkownika
buri
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 25 Sty 2008, 23:41
Miejscowość: Szczecin
Postawił: 4 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez Tomassen on 01 Maj 2008, 22:57

Sytuacja zmieniła się diametralnie :D Poprosiłem o dodatkowy hajs i mam Ł16 mln. Rafinha/Lahm/Hutton/D Alves???
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 110 piw
Otrzymał: 37 piw za 24 wypowiedzi

Postprzez Miko on 01 Maj 2008, 23:03

Wy tu o FM, a ja odpaliłem CM5. Drugi sezon gram Hull City. Walczę o 6 miejsce w Championship.
Też bym pograł w FM8 ale coś mi się ostatnio resetuje podczas grania. Nie ma co CM ma swój klimat.

Jeśli ktoś gra w CM5 to polecam Kydlanda.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez Lucas on 01 Maj 2008, 23:12

Tomassen napisał(a):Rafinha/Lahm/Hutton/D Alves

Hutton wcale taki dobry nie jest. Lahma za 16Ł nigdy nie kupisz. Natomiast Brazylijczycy to Brazylijczycy, nigdy nic nie wiadomo. Obu sprawdzałem w Premiership i raczej nigdy nie wybijali się ponad przeciętną. Ale jeśli uda Ci się do 13mln kupić któregoś z nich, to bierz.
Awatar użytkownika
Lucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Lut 2008, 23:56
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 5 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez Lasq on 01 Maj 2008, 23:19

Rafinha albo za kupe forsy (20+ mln) Alves. Ja wole tego pierwszego bo statystyki ma naprawdę niewiele gorsze a można go wyciągnąć poniżej 10 milionów.
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 417 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez Oskar on 02 Maj 2008, 10:52

Rafinha to w FM mega talent, jeśli starczy kasy to bierz jego.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

Postprzez Tomassen on 04 Maj 2008, 17:24

Póki co to Guilherme zapowiada się bardzo dobrze, w 8 meczach 6 bramek, średnia coś ok. 7.7. Rafinha też dobry zakup. Gdy przyszedł, ustawiłem ofensywnie skrzydła obrony i od razu widać jazde - strzałów na bramkę średnio 20 w meczu, niestety ledwo ok. 6 celnych :/ Saivet i Stancu dno
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Postprzez Luki on 04 Maj 2008, 20:48

Ja ostatnio grałem sobie Sunderlandem i ściągnąłem z Jerozolimy Ghańczyka - Dereka Boatenga (środkowy pomocnik) :D Nie wiem, co koleś tam robi, bo w wieku 24 lat gra w reprezentacji regularnie, statsy niczego sobie, a kiedy przyszedł do mnie do Czarnych Kotów to wprost wymiatał i już się nim interesują kluby z pierwszej szóstki :D I największy plus - do wyciągnięcia poniżej miliona. Ja dałem za niego Ł600 tys.

A jak ktoś zaczyna grę i potrzebuje niezłego obrońcy (prawy/środek) to z wolnego można ściągnąć Ignaschevicha. Koleś jest niezłym materiałem na przywódcę i głównodowodzącego defensywą :D A z DMFów to polecam Evera Banegę z Boca Juniors. Do wyciągnięcia za 5-6 mln, młodziutki, a stasty aż miło patrzeć :D
Awatar użytkownika
Luki
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 24 Sty 2008, 17:38
Miejscowość: Poznań

Postprzez mlody_unw on 12 Maj 2008, 22:25

FM to świetna gra, bo osobiście uważam symulatory/ekonomiczne za najlepsze gry.
Najlepsza część ? Chyba 06, od kilku dni mam 08 i dopiero go poznaję, a 07 był kiepski imo.
Najlepsza kariera ? 2006 - Do roku 2018 - zaczynałem ŁKS-em w II lidze, awansowałem, raz zdobyłem PP a tak to utrzymywałem się na 2. 3. miejscu. Później przeszedłem do Wisły Kraków, która co rok zdobywała mistrzostwo. Doszedłem najwyżej do półfinału LM. Gdyby nie format, grałbym do teraz. Rzeczywisty czas gry przekroczył 2 tygodnie. W ataku miałem trzech ... siedemnastolatków, ale piłkarzy z symulacji można takich wyszukać ;)
Step by step, heart to heart, left right left ...
W United widzę miłość, a nie liczby, czaisz ?
Zawsze 100%
Awatar użytkownika
mlody_unw
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 26 Lut 2008, 13:26
Miejscowość: Uniejów

Postprzez Lasq on 13 Maj 2008, 01:00

mlody_unw napisał(a):Doszedłem najwyżej do półfinału LM.

Dlatego FM 2008 mimo wszystkich swoich niedoskonałości bije na głowę wszystkie poprzednie. Tu nie są możliwe numery typu zdobycie Wisłą LM w 2 sezonie. A nawet wygranie Premiership Manchesterem to olbrzymie wyzwanie (szczególnie w łatce 8.02 gdzie przepakowali Arsenal i osłabili ManU :/ ) z którego się cieszysz jak dziecko. A nie: Dziesiąte The Treble w dziesiątym sezonie i tylko wzruszenie ramionami... norma.
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 417 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez mlody_unw on 13 Maj 2008, 08:11

fidain napisał(a):Tu nie są możliwe numery typu zdobycie Wisłą LM w 2 sezonie.

Miałem na myśli sezon 12/13 ;)
Wtedy jest już mało graczy z reala i gra wygląda trochę inaczej.
Step by step, heart to heart, left right left ...
W United widzę miłość, a nie liczby, czaisz ?
Zawsze 100%
Awatar użytkownika
mlody_unw
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 26 Lut 2008, 13:26
Miejscowość: Uniejów

Postprzez Tomassen on 13 Maj 2008, 14:17

fidain napisał(a):Tu nie są możliwe numery typu zdobycie Wisłą LM w 2 sezonie. A nawet wygranie Premiership Manchesterem to olbrzymie wyzwanie (szczególnie w łatce 8.02 gdzie przepakowali Arsenal i osłabili ManU :/ )

Zgadzam się. Gram Manchesterem i wcale nie jest łatwo, chociaż dobrze mi idzie :) Guilherme okazał się trafionym zakupem, podobnie Rafinha. Rozczarowuje Hargo, zachwyca Anderson. Denerwuje mnie jedynie to, że w meczu oddaję średnio jakieś 20 strzałów na bramkę, z czego celnych tylko 7 :/ fakt, że do bramki wpada po 4-3, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, dlatego mnie to denerwuje...

Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Postprzez MattMan on 10 Cze 2008, 09:32

Bafétimbi Gomis - francuski talent <niesforny> Jest u mnie :D Polecam!
Awatar użytkownika
MattMan
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 24 Sty 2008, 15:43
Miejscowość: Łódź

Postprzez Oskar on 17 Cze 2008, 14:49

http://www.bankfotek.pl/view/88689 :] Teraz czeka mnie finał...ze Szkocją :) Która pokonała Włochy po karnych .
Oskar
Nałogowiec
Nałogowiec

PoprzedniaNastępna

Powróć do Gry, Komputery i Internet