Ja tam wolę FM 2008. Najnowszy mi nie przypadł do gustu. Ściągnąłem patcha z nowymi składami (aktualnymi na sezon 2008/09) i jazda.
Chciałem poprowadzić jakąś słabszą drużynę z drugiej ligi. Padło na Queens Park Rangers. Według 4-letniego planu zarządu miałem zająć przyzwoitą pozycję w The Championship. W pierwszym sezonie brakowało kasy i na wypożyczeniu ściągnąłem do siebie m.in. Darrona Gibsona, Frana Meridę i Cheda Evansa. Zająłem 3 miejsce w lidze. Niestety w barażach uległem w finale Birmingham i musiałem znów się męczyć w The Championship.
W drugim sezonie postawiłem sobie za cel awans do Premier League. Dostałem ok 15 mln euro na transfery i wzmocniłem kadrę kilkoma zawodnikami. Byli to m.in. Marlon King, Segundo Castillo, Jaime Valdes czy David Healy. Strzałem w 10 okazał się King, który zdobył w lidze 33 bramki i głównie dzięki temu zdołałem awansować do Premier League.
Po awansie kadra wyglądała fatalnie. Raczej niemożliwym było utrzymanie się z takimi piłkarzami, więc zrobiłem małą przebudowę. Jako, że klub zyskał na reputacji, mogłem sprowadzić lepszych zawodników. Udało mi się jednocześnie zatrzymać w kadrze najlepszych piłkarzy. Do klubu przyszli Wijnaldum, Andre Bikey, Lavezzi, Tim Cornelisse i Damien Duff. Głównym celem jest utrzymanie się w lidze. Ja jednak liczę na lokatę w środku tabeli. Po 4 kolejkach zajmuję 5 miejsce z dwoma zwycięstwami, jednym remisem i jedną porażką. Najpierw pechowa porażka z Middlesbrough na wyjeździe. Miałem więcej okazji, lecz zabrakło skuteczności. Później na własnym boisku pokonałem Newcastle 4-2. W kolejnym meczu również pechowy remis z Ipswich 2-2. Ostatni z rozegranych meczów, to potyczka u siebie z Tottenhamem, wygrana 1-0 po golu Marlona Kinga w 90 minucie.
Naprawdę polecam grę słabszym zespołem. 100 razy większa satysfakcja z gry niż klepanie każdego po kolei gigantami.
Jak ktoś gra i interesuje kogoś taktyka, talenty itp. to zapraszam do wypowiadania sie w tym temacie.