Branża gier konsolowych zaczyna się coraz bardziej rozwijać i już teraz największe hity zarabiają więcej, niż najlepsze produkcje filmowe. Wystarczy wziąć za przykład Grand Theft Auto IV, które to w pierwszym tygodniu po premierze sprzedało się w 6mln egzemplarzy i zarobiło ponad 500mln dolarów. Takie liczby budzą respekt.
Dzisiejsza Branża konsolowa znacznie różni się od tej sprzed kilku/-nastu lat, gdzie konsole były na drugim planie jeżeli chodzi o gry. Teraz coraz więcej domów "zaopatrzonych" jest w current-geny. Duże znaczenie przy kupnie konsoli ma możliwość odtwarzania filmów w formacie HD poprzez nośniki HD-DVD i BD.
Dobra, koniec tej "nibyfachowej" gadki o konsolach, bo troszkę przesadziłem z powagą tekstu.
Ja się pochwalę, że miałem wszystkie konsole od Sony - PSX, PS2, PSP, a teraz gram (i jestem z tego OGROMNIE dumny) na PS3. Nie jestem fanboyem Sony, ale jakoś tak wyszło, że line-up gier na konsole japońskiego giganta jest największy, a ich maszynki mają największe możliwości i są najlepiej sprzedającymi się (oprócz tej generacji, gdzie póki co przoduje Nintendo ze swoim Wii). Od początku wakacji pracowałem, żeby zebrać kasę na PlayStation3 i mi się udało
A Wy macie/mieliście jakieś konsole? Pochwalcie się
Edit: Kurczę, nie wrzuciłem żadnego filmika z gierek na current-geny.
http://www.gametrailers.com/player/33585.html
Proszę