Boks i inne sporty walki

Tutaj rozmawiamy o wszystkich innych sportach.

Re: Boks i inne sporty walki

Postprzez szmagel on 15 Lip 2008, 14:49

Mata napisał(a):Mnie tam jakoś Adamek nie przekonuję od początku , o sto razy wole i wolałem Michalczewskiego nokautującego jednego po drugim przeciwniku , eh piękne czasy nie to co teraz .

Michalczewskiego też lubie aczkolwiek trzeba przyznać że mógł osiągnąć dużo więcej. Mógł wyjechać do USA gdzie organizowane są walki z prawdziwego zdarzenia, a nie obijać średniaków w niemczech o pas WBO :|

Mata napisał(a):Pasy już nie mają takiego prestiżu jak kilka lat temu . Po prostu jak słyszę ile jest mistrzów i organizacji , normalnie omg ;/

Nie mają bo nie ma tak wielkich bokserów w wadze ciężkiej jak kiedyś, takich którzy potrafili posiadać pasy najważniejszych organizacji jednoszesnie. Dziś ci wszyscy obecni mistrzowie są kija warci. Każdy z nich gdyby trafił tylko na takiego kogoś jak Tyson czy Holyfield zostałby zniszczony w pare rund.
szmagel
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 13 Lip 2008, 21:13
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Mata on 15 Lip 2008, 17:46

szmagel napisał(a):Michalczewskiego też lubie aczkolwiek trzeba przyznać że mógł osiągnąć dużo więcej.

Czy ja wiem , mimo wszystko był nie pokonany przez kilkadziesiąt walk i wreszcie wg mnie został przekręcony i stracił pas a później to była żenada której naprawdę żałuję bo mógł zakończyć karierę jako pokonany ale w pojedynku o werdykcie wywołującym wielkie kontrowersje a tak to ktoś go później znokautował i zawieszenie rękawic a szkoda , imo masz rację Niemcy to nie USA ale Tygrys to Tygrys , dla mnie zajebisty był i tyle :)
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 112 piw za 66 wypowiedzi

Postprzez Figlarz on 22 Lip 2008, 15:06

Ogląda ktoś Pride'a ???
Figlarz
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 24 Cze 2008, 19:12
Miejscowość: Mysłowice

Postprzez Mata on 22 Lip 2008, 15:26

Ja ale tylko czasami , osobiście preferuję wrestling :D
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Postprzez dende on 22 Lip 2008, 18:14

Wrestling jest dobry, :lol: goście się tłuką po twarzy łańcuchami, rzucają się o metalowe barierki a na ich ciele nie ma nawet jednego siniaka, o krwi nawet nie wspomnę.

Ja wole walki w klatkach <cwaniak> ;)
Pele good, Maradona better, George Best
Awatar użytkownika
dende
Weteran
Weteran

Dołączenie: 22 Mar 2008, 18:09
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez Mata on 22 Lip 2008, 18:41

dende napisał(a):Wrestling jest dobry, :lol: goście się tłuką po twarzy łańcuchami, rzucają się o metalowe barierki a na ich ciele nie ma nawet jednego siniaka, o krwi nawet nie wspomnę.

Nie narzekaj tak co :d

Nie ma to jak zamiast lin jest drut kolczasty <niesforny>
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Postprzez sebos_krk on 22 Lip 2008, 21:24

dende napisał(a):Wrestling jest dobry

Ah co to były za czasy Hulka Hogana :D A teraz to już nic nie oglądam co się dzieje na ringu. Boks też jest w dołku i prawdziwych mistrzów obecnie ciężko uświadczyć.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 218 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez bartez on 23 Lip 2008, 13:19

Ja bardzo lubię oglądać K1, na Eurosporcie często leci, polecam naprawdę bardzo fajne ;) Jest kilka świetnych zawodników m.in. Semy Schilt, Remy Bonjasky, Ruslan Karaev i wiele innych.
Wrestling też kiedyś oglądałem ale to jest bajka, niby ekscytujące ale mnie już nie kręci.
Awatar użytkownika
bartez
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 19:18
Miejscowość: Kołbiel
Postawił: 2 piw

Postprzez Mata on 13 Paź 2008, 13:19

Andrew może walczyć o pas po raz 5-ty!

onet.pl napisał(a):Jeśli Andrzej Gołota wygra swą listopadową walkę w Chinach, już 20 grudnia zmierzy się z rosyjskim gigantem, mierzącym 213 cm, Nikołajem Wałujewem o mistrzostwo świata federacji WBA - informuje "Polska - The Times".
20 grudnia w słynnej nowojorskiej hali Madison Square Garden Andrzej Gołota stanie przed piątą w karierze szansą wywalczenia tytułu mistrza świata w wadze ciężkiej!

Jego rywalem będzie "Bestia ze Wschodu", czyli mierzący 213 cm wzrostu Rosjanin Nikołaj Wałujew. Kontrakt jest już podpisany, walka zatwierdzona przez federację WBA, której pas dzierży pięściarz z Sankt Petersburga. Pozostał "tylko" jeden drobiazg. 7 listopada w chińskim Czengdu Gołota musi wygrać z Rayem Austinem 12-rundową walkę, której stawką jest trofeum WBC International.
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Postprzez sebos_krk on 13 Paź 2008, 19:24

On tego Wałujewa w ogóle widział? Bo mam wrażenie, że jak go spotka w ringu to znów ucieknie do szatni :lol:

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez Adis on 13 Paź 2008, 19:35

Moim skromnym zdaniem, z Wałujevem miałby większe szanse, niż choćby z Brewsterem... Wałujew jest wolny i dość statyczny, nie to co wariat Brewster, który od pierwszych sekund rzucił się na Andrzeja. A chyba wszyscy wiemy, że nasz bokser zaczyna walczyć dopiero po początkowych rundach, nie wiedzieć czemu. :D
Oczywiście teraz to ciężko cokolwiek powiedzieć, ma już swoje lata i jego forma jest dla nas niewiadomą. W ostatnich walkach widać było zdecydowany brak szybkości, a i kondycja może siąść...
"(...) Every time I play that is in my head. What a privilege it is to play for Manchester United. When you pull on the shirt you are pulling on history, and I say thanks to God that I play for this club."
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 22:09
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 270 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez Miko on 13 Paź 2008, 20:17

Wałujew to ociężały guliwer. Najlepszą bronią jest szybkość, najbardziej mnie rozbawia jego statyczny lewy prosty... cały czas tylko tą ręką operuje. Gołota musi najpierw pokonać tego Austina...
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 14 Paź 2008, 08:06

Miko napisał(a):Wałujew to ociężały guliwer. Najlepszą bronią jest szybkość, najbardziej mnie rozbawia jego statyczny lewy prosty... cały czas tylko tą ręką operuje.

Tu nie ma co się dziwić. On uprawia tą dyscyplinę tylko dlatego, że jest ponadwymiarowy. Bokser z niego żaden, techniki zero. Ledwo to się rusza po ringu. Jeśli tylko trafi na myślącego, dobrego technicznie i szybkiego rywala to już niekoniecznie musi być taki dobry.
Z braku wielkich mistrzów obecnie w tym sporcie trafiają się tacy jak Rosjanin.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez Adis on 07 Lis 2008, 23:37

Andrzej Gołota przegrał pojedynek z Rayem Austinem. Walka zapowiadana jako pojedynek wieczoru, zakontraktowana była na 12 rund, lecz zakończyła się już po pierwszych trzech minutach. Nie ma się chyba za bardzo co rozpisywać... Andrew pierwszy raz na deskach już po 3ch sekundach, następnie parę sekund później kontuzja lewej ręki (jak się okazało po walce zerwanie ścięgna lewego bicepsa i konieczność operacji) i bój o przetrwanie do gongu "dysponując" tylko jedną ręką... Szkoda :(
"(...) Every time I play that is in my head. What a privilege it is to play for Manchester United. When you pull on the shirt you are pulling on history, and I say thanks to God that I play for this club."
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 22:09
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 270 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez Miko on 07 Lis 2008, 23:50

Nie wiadomo czy to kontuzja czy coś innego. Mam nadzieję, że wróci bo to jest Gołota...on zawsze wraca. Szkoda takiej szansy na pas mistrza, Wałujew to najłatwiejszy przeciwnik obecnie.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne sporty