Boks i inne sporty walki

Tutaj rozmawiamy o wszystkich innych sportach.

Boks i inne sporty walki

Postprzez Miko on 26 Sty 2008, 10:20

Rozmowy o boksie polskim i światowym, a także o innych sztukach walki. Nasze przemyślenia na temat danych walk oraz poszczególnych zawodników. Zapraszam do dyskusji.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Re: Boks i inne sztuki walki

Postprzez paolo on 28 Sty 2008, 14:34

Podobała Wam się walka Gołoty i Mollo?

Specem od boksu nie jestem, ale mi tak średnio i z tego co czytałem w Przeglądzie Sportowym ekspertom też.

To nie jest Andrew ze starych dobrych lat, ale i tak na 40-latka dobrze sobie radzi ;)
Czekamy na formę! Wielki Gołota powraca i udowadnia, że lepiej się z niego nie naśmiewać heh ile to razy w sądzie był ;)
Który ze mną w konkury na mój słowotok?
Awatar użytkownika
paolo
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:40
Miejscowość: Strzegom
Postawił: 56 piw
Otrzymał: 94 piw za 52 wypowiedzi

Postprzez bartez on 28 Sty 2008, 15:32

Mi się wcale nie podobała,beznadziejnie się bili :/ ten Mollo cały czas klinczował Andrzeja,walka nieczysta i słaba ale Andrew zdołał wygrać.
Awatar użytkownika
bartez
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 19:18
Miejscowość: Kołbiel
Postawił: 2 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Futbolowa on 28 Sty 2008, 16:46

Walka nie należała do najbardziej porywających. Andrzejowi trafił się słaby, ale niewygodny przeciwnik. Dobrze, że sędziowie byli uczciwi i obyło się bez niepotrzebnych nerwów.

Jeżeli mamy pogadać o boksie ogólnie, to komu kibicujecie, jakiego pięściarza lubicie najbardziej? Moim idolem jest i był odkąd pamiętam Naseem Hamed, aczkolwiek na ringu nie widać go już wiele lat, pomimo że jest jeszcze młody. Żałuję bardzo, bo oglądanie go w akcji zawsze poprawia mi humor. Lubię też braci Kliczko, aczkolwiek gdyby przyszło im się mierzyć z jakimś Polakiem, na pewno kibicowałabym naszemu rodakowi :)
Awatar użytkownika
Futbolowa
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Częstochowa
Postawił: 0 piw

Re: Boks i inne sporty walki

Postprzez Miko on 31 Sty 2008, 18:22

Oczywiście Gołota, Adamek oraz Samuel Peter. Jestem ciekawy, kiedy Adamek znów będzie walczył o mistrzowski pas. Z pewnością musi stoczyć jeszcze 2,3 walki żeby awansować w rankingu danej federacji o prawo pretendenta w walce o mistrzostwo ;) .
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez Miko on 19 Kwi 2008, 21:15

Dziś Adamek vs O'Neil Bell. Eliminacja do walki o MŚ w kategorii junior ciężkiej federacji
IBF - 12 rund.

Może być bardzo ciężko, O'Neil ma potężny cios, 26 wygranych pojedynków w tym 24(KO) :?
22:30 w Polsacie początek transmisji !
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez dende on 20 Kwi 2008, 08:14

Miko napisał(a):Może być bardzo ciężko

Ale nie było ;)

Już w pierwszej rudzie Bell po ciosie Adamka spadł na liny. Po zakończeniu siódmej rundy Jamajczyk poddał się i odniósł 3 porażkę w karierze.
Dla Tomka było to 35 zwycięstwo.

Teraz Steve Cunningham
Pele good, Maradona better, George Best
Awatar użytkownika
dende
Weteran
Weteran

Dołączenie: 22 Mar 2008, 18:09
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez Miko on 20 Kwi 2008, 09:07

dende napisał(a):Teraz Steve Cunningham

Jak uzgodnią walkę, do Polski raczej nie przyjedzie :D Adamek znów chce zawojować w USA? Z pewnością prędzej on niż ten Włodarczyk.

Adamek świetnie walczył w dystansie. Bell był bez szans, Jamajczyk lubi wymiany ciosów, ale w dzisiejszym pojedynku nie miał ku temu okazji.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez dende on 20 Kwi 2008, 11:16

Miko napisał(a):Amerykanin

Jamajczyk ;p
Awatar użytkownika
dende
Weteran
Weteran

Postprzez Foster on 13 Lip 2008, 09:30

Ukraiński bokser Władimir Kliczko obronił tytuł mistrza świata wagi ciężkiej wersji WBO i IBF. W walce o tytuł mistrzowski w Hamburgu Kliczko zwyciężył przez nokaut w 11 rundzie Amerykanina Tony'ego Thompsona.

Bardzo ciekawa walka. Na początku przewage miał Tiger, jednak od 6 rudny do roboty wziął sie Kliczko i obijaj Tony'ego. Wygrał zasłużenie.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 318 piw
Otrzymał: 226 piw za 163 wypowiedzi

Postprzez bartez on 13 Lip 2008, 10:03

Foster napisał(a):Bardzo ciekawa walka

Oj nie powiedziałbym tego. Wręcz przeciwnie, walka była słaba. Thompson w ogóle nie chciał walczyć, liczył na to że Klitschko za bardzo go nie obije... no i udało się mu.
Awatar użytkownika
bartez
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 19:18
Miejscowość: Kołbiel
Postawił: 2 piw

Postprzez Foster on 13 Lip 2008, 10:12

Ja tam jakimś znawcą boksu nie jestem ale mi sie ta walka podobała. Komentator, który komentował tą walke (od razu mówię że nie oglądałem na TVP1) również mówi że walka był bardzo ciekawa.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 318 piw
Otrzymał: 226 piw za 163 wypowiedzi

Postprzez Miko on 13 Lip 2008, 16:23

Walka była nudna. Kliczko był faworytem od początku, Tony tylko się odgrażał przed walką, i na tym się skończyło.

A kto oglądał w piątek galę w Chicago? Walczył Adamek i to bardzo dobrze. Ten Gomez po prostu wolał udawać złamanie ręki niż dalej 'walczyć'. Góral jest bardzo szybki, i widać po nim, że ta katagoria wagowa mu służy. Teraz Cunnigham we wrześniu czeka jako kolejna ofiara Tomka.
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Postprzez dende on 13 Lip 2008, 16:41

Oglądałem walkę Adamka i już na samym początku wiedziałem, że Góral poradzi sobie ze swoim rywalem. Gomez wygląda jak mała tłuściutka kuleczka i było jasne że nie ma prawa wygrać z Polakiem, który był trzy razy szybszy od niego. Nie wiem czy Gomez udawał kontuzje czy nie, ale trzeba przyznać że ma mocna głowę, bo po takich potężnych ciosach jakie przyjął na siebie nie jeden bokser by wymiękł znacznie wcześniej.
Awatar użytkownika
dende
Weteran
Weteran

Postprzez Mata on 14 Lip 2008, 20:00

Czasy Lenoxa Lewisa to było coś , jego walki z Tysonem , Hoyfildem czy naszym Andrew Gołotą Mmmm miodzio :D Mnie tam jakoś Adamek nie przekonuję od początku , o sto razy wole i wolałem Michalczewskiego nokautującego jednego po drugim przeciwniku , eh piękne czasy nie to co teraz . Pasy już nie mają takiego prestiżu jak kilka lat temu . Po prostu jak słyszę ile jest mistrzów i organizacji , normalnie omg ;/ Jeśli chodzi o Ukraińca to też wolałem jego braciszka Witalija jakoś przekonywał mnie do siebie . Teraz latają takie stwory jak Wałujewy i inne i to ma być boks ;(
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 114 piw za 68 wypowiedzi

Następna

Powróć do Inne sporty