Nie pozostaje mi nic innego ja zaprosić do komentowania nie tylko tegorocznego wyścigu Tour de France, ale także pozostałych wydarzeń kolarskich z całego świata

robaldo napisał(a):Wspomniany przeze mnie Tour de France ma z resztą jedną, ale za to bardzo dużą przewagę nad innymi wyścigami. A mianowicie kapitalny duet komentatorski w stacji eurosport Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski, myślę z resztą, że jeden z najlepszych w polskiej telewizji. Z nimi nawet pozornie nudne, płaskie etapy można oglądać od deski do deski.

Poza tym lubię sobie pooglądać ładne widoki, jakie można zaobserwować podczas relacji chociażby z TDF.

matys napisał(a):Imo powinni zalegalizować doping, bo to paradoksalnie może uratować jeszcze tą dyscyplinę sportową.

-Wielu kolarzy, ale też dyrektorów wyścigów twierdzi, że kolarstwo jest największą ofiarą dopingu, ale w tym sensie, że jako jedyne podjęło z nim naprawdę walkę. Też pan tak uważa?
- Dzień przed rozpoczęciem Touru żandarmeria zatrzymała do kontroli autobus grupy Quick Step. Okazało, że nic nie znaleziono, nic się nie stało, ale mówiono o tym na całym świecie przez dwa, trzy dni.
Pytam więc, czy żandarmeria odwiedza znienacka stadiony piłkarskie, czy wchodzi do szatni rugbistów, czy przeszukuje torby tenisistów na kortach Rolanda Garrosa? Jesteśmy przebadani do szpiku kości, ale nasza dyscyplina wciąż jest pod pręgierzem. Oddajemy do analizy mocz i krew, mamy paszporty biologiczne. A przecież doping nie dotyczy tylko kolarstwa, ale całego sportu. Dlaczego federacja piłkarska, rugby i tenisowa nie wprowadziły podobnych badań? Miałem wielką ochotę zapytać naszą minister sportu Chantal Jouanno, dlaczego żandarmeria nie wchodzi do szatni piłkarskiego mistrza Francji, tak jak wchodzi do pokoi kolarzy.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - Poznań Agencja Reklamowa - Radiowizjograf - projekty domów drewnianych - drzwi antywłamaniowe - Hotele warszawa rezerwacja