Kolarstwo

Tutaj rozmawiamy o wszystkich innych sportach.

Kolarstwo

Postprzez robaldo on 05 Lip 2011, 17:33

No proszę, a tego tematu jeszcze na naszym forum nie było. Być może kolarstwo to nieco nudna dyscyplina do oglądania w telewizji, ale myślę, że tyczy się to wyłącznie płaskich wyścigów, czy etapów. Bo jak dla mnie górskie etapy, to już świetna dawka emocji, nieodbiegająca niczym od żadnego innego sportu. Nie wiem, czy znajdą się na forum miłośnicy tego sportu, ale choćby z racji trwającego teraz wyścigu Tour de France pomyślałem, że "wrzucę" kolarstwo do forumowej kolekcji sportów ;) Wspomniany przeze mnie Tour de France ma z resztą jedną, ale za to bardzo dużą przewagę nad innymi wyścigami. A mianowicie kapitalny duet komentatorski w stacji eurosport Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski, myślę z resztą, że jeden z najlepszych w polskiej telewizji. Z nimi nawet pozornie nudne, płaskie etapy można oglądać od deski do deski.
Nie pozostaje mi nic innego ja zaprosić do komentowania nie tylko tegorocznego wyścigu Tour de France, ale także pozostałych wydarzeń kolarskich z całego świata :)
"Czy Manchester United może strzelić bramkę ? Zawsze to robi..."
robaldo za ten post dostaje piwo od: sebos_krk
Awatar użytkownika
robaldo
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Gru 2010, 20:47
Miejscowość: Kutno
Postawił: 105 piw
Otrzymał: 60 piw za 40 wypowiedzi

Re: Kolarstwo

Postprzez Jaroldz on 05 Lip 2011, 21:02

robaldo napisał(a):Wspomniany przeze mnie Tour de France ma z resztą jedną, ale za to bardzo dużą przewagę nad innymi wyścigami. A mianowicie kapitalny duet komentatorski w stacji eurosport Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski, myślę z resztą, że jeden z najlepszych w polskiej telewizji. Z nimi nawet pozornie nudne, płaskie etapy można oglądać od deski do deski.

Dokładnie. Czasami jak coś powie ten duet to można się nieźle uśmiać. Dzisiaj się fajnie przekomarzali, kto się lepiej przygotował do komentowania dzisiejszego etapu :)

Poza tym lubię sobie pooglądać ładne widoki, jakie można zaobserwować podczas relacji chociażby z TDF.
Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
Awatar użytkownika
Jaroldz
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Paź 2008, 20:45
Miejscowość: Łódź
Postawił: 98 piw
Otrzymał: 106 piw za 84 wypowiedzi

Postprzez rav10 on 05 Lip 2011, 21:08

Tour de France zawsze oglądam na Eurosporcie i w tym samym czasie wskakuje na rowerek "stacjonarny" i jadę razem z nimi :-D Zajebista sprawa.
Awatar użytkownika
rav10
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 01 Sie 2010, 23:35
Miejscowość: Bielsko-Biała
Postawił: 57 piw
Otrzymał: 63 piw za 46 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 05 Lip 2011, 22:31

Teraz już niestety nie mam czasu, żeby w wakacje siedzieć i oglądać, ale jak chodziłem do szkoły to zawsze codziennie nos był przy eurosporcie przez całe toury. Jeden miałem okazję widzieć z bliska.
Genialny komentarz, wybitna promocja dla kraju, to jest tak zajebiście pokazane, że człowiek przez wiele godzin nie jest w stanie się znudzić na moment, a przeklina jak jest przerwa na reklamy.
Zresztą my też mamy kapitalny wyścig. Najważniejszą sportową imprezę w naszym kraju, dzięki panu Langowi. Brakuje kogoś takiego w wielu sportowych związkach w Polsce.

A jeśli ktoś nie lubi wielkich, długich wyścigów to polecam miesiąc kwiecień i Paryż-Roubaix. Najtrudniejszy jednodniowy wyścig na świecie, gdzie 55 km trasy przebiega po szerokich na metr ścieżkach z kostki brukowej, w szczerym polu i lesie. Nie trudno się domyślić jak często ta kostka jest mokra i jak nieziemsko trudno się po niej jedzie na rowerze szosowym.

Poza tym lubię sobie pooglądać ładne widoki, jakie można zaobserwować podczas relacji chociażby z TDF.

Właśnie. Miałem szukać tego w necie. Może ktoś wie, czy po wyścigu jest montowany jakiś film z najciekawszymi ujęciami nie związanymi z kolarstwem? Nie mam pojęcia jak czegoś takiego szukać, jak to może się nazywać.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 218 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez matys on 06 Lip 2011, 11:06

Ja od 2006 roku, czyli momentu złapania Landisa na dopingu, już mam w dupie całe to kolarstwo. Prawda jest taka, że tam każdy bierze jakieś gówna i co to jest za sport? Zresztą, wystarczy rzucić okiem na listę złapanych na dopingu i jak znane nazwiska się tam przewijają. Imo powinni zalegalizować doping, bo to paradoksalnie może uratować jeszcze tą dyscyplinę sportową.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 95 piw
Otrzymał: 293 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez robaldo on 06 Lip 2011, 12:05

matys napisał(a):Imo powinni zalegalizować doping, bo to paradoksalnie może uratować jeszcze tą dyscyplinę sportową.

Dyscyplinę pewnie tak, ale nie tych ludzi, którzy ją uprawiają :(
Ostatnio edytowany przez robaldo, 06 Lip 2011, 12:41, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
robaldo
Nałogowiec
Nałogowiec

Postprzez matys on 06 Lip 2011, 12:20

Tak czy owak okazami zdrowia po takiej kilku/nasto letniej karierze kolarza nie są.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 95 piw
Otrzymał: 293 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez Lasq on 06 Lip 2011, 18:03

Jak cała czołówka amatorskich maratonów MTB jeździ na koksach to czego Wy się spodziewacie po zawodowych kolarzach? Tam jest tylko wyścig kto lepszy środek wynajdzie. Zresztą to samo tyczy się lekkiej atletyki, pływania i wszystkich sportów wysiłkowych.
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Lasq za ten post dostaje piwo od: matys
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 417 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 06 Lip 2011, 18:56

To gdzież ten doping miałby być jak nie w najtrudniejszym sporcie świata.

Ostatni wywiad z Richardem Virenque:
-Wielu kolarzy, ale też dyrektorów wyścigów twierdzi, że kolarstwo jest największą ofiarą dopingu, ale w tym sensie, że jako jedyne podjęło z nim naprawdę walkę. Też pan tak uważa?

- Dzień przed rozpoczęciem Touru żandarmeria zatrzymała do kontroli autobus grupy Quick Step. Okazało, że nic nie znaleziono, nic się nie stało, ale mówiono o tym na całym świecie przez dwa, trzy dni.

Pytam więc, czy żandarmeria odwiedza znienacka stadiony piłkarskie, czy wchodzi do szatni rugbistów, czy przeszukuje torby tenisistów na kortach Rolanda Garrosa? Jesteśmy przebadani do szpiku kości, ale nasza dyscyplina wciąż jest pod pręgierzem. Oddajemy do analizy mocz i krew, mamy paszporty biologiczne. A przecież doping nie dotyczy tylko kolarstwa, ale całego sportu. Dlaczego federacja piłkarska, rugby i tenisowa nie wprowadziły podobnych badań? Miałem wielką ochotę zapytać naszą minister sportu Chantal Jouanno, dlaczego żandarmeria nie wchodzi do szatni piłkarskiego mistrza Francji, tak jak wchodzi do pokoi kolarzy.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 218 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez robaldo on 10 Lip 2011, 18:23

Niesamowicie pechowy jest tegoroczny Tour de France, kraksa kraksę pogania i w dodatku, co jedna, to gorsza i bardziej niezrozumiała. Ale to, co dzisiaj się stało, to przechodzi wszelkie pojęcie
http://video.eurosport.pl/kolarstwo/tou ... ideo.shtml
To chyba nie wymaga komentarza :shock:
Awatar użytkownika
robaldo
Nałogowiec
Nałogowiec

Postprzez Lasq on 10 Lip 2011, 19:17

A tak wyglądał zawodnik, którego na tym filmiku widać jak wlatuje w płot kolczasty

http://www.cyclingnews.com/tour-de-fran ... tos/181730
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 417 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez robaldo on 12 Gru 2011, 12:53