"Jak wszyscy to wszyscy, babcia też" - pomyślał zapewne Axel Buescher, niemiecki bilardzista. "Kolarze to robią, lekkoatleci to robią, baseballiści to robią, ba, prawdopodobnie wszyscy profesjonalni sportowcy w USA to robią, chcę i ja!" Jak pomyślał, tak zrobił. Rezultat? Buescher został zawieszony za stosowanie dopingu. Jeśli komuś umknęło - dopingu w bilardzie.
Pierwszy w historii przypadek stosowania niedozwolonych środków w bilardzie został ogłoszony w poniedziałek przez Niemiecką Unią Bilardową.
więcej

wikipedia napisał(a):Erytropoetyna (skrót EPO, ATC: B 03 XA 01) – glikoproteinowy hormon peptydowy, którego główną funkcją jest stymulacja różnych etapów erytropoezy, co prowadzi do zwiększenia produkcji erytrocytów przez szpik kostny.
Działanie erytropoetyny wykorzystywane jest, niezgodnie z prawem, także przez sportowców jako środek dopingowy. EPO podnosi utlenowanie krwi, przez co mięśnie są zdolne do zwiększonego wysiłku. Historia pamięta przypadki gdy sportowcom odbierano złote medale po testach na doping, po wykryciu zwiększonego poziomu EPO we krwi.
Ciekawostką jest, że istnieją ludzie którzy naturalnie mają podwyższony poziom erytropoetyny we krwi i często odnoszą oni spektakularne sukcesy sportowe.

wp.pl napisał(a):Ronnie O'Sullivan przegrał z Marco Fu w swoim pierwszym meczu turnieju rankingowego China Open w snookerze. Większą sensację wywołało jednak zachowanie Anglika na pomeczowej konferencji prasowej, na której przekroczył on dokładnie wszystkie granice chamstwa.
"O k***a, to chyba najdłuższe pytanie świata" - skomentował jedno z pytań chińskiego dziennikarza. Następnie sugestywnie włożył sobie mikrofon w krocze i spytał siedzącego obok kolegę: "a ty jaki masz rozmiar?". Po chwili odwrócił się do zgromadzonych w sali konferencyjnej dziennikarzy i spytał: "chcecie mi possać?". Po chwili dołożył: "chcecie possać później?". "Ssijcie mi k****a, ktoś chce mi zrobić dobrze? Possiecie mi k****a?" - zakończył swój pokaz chamstwa słynny snookerzysta.
Światowa federacja snookera zapowiedziała już sankcje w stosunku do O'Sullivana. Zawodnik może zostać ukarany nawet zawieszeniem.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - drewniane domy - biuro rachunkowe olsztyn - programy - odżywki na przyrost masy - calling card