Wrestling jest to forma rozrywki, która sprawia mi radość
Zapewne gdyby nie okres przed13/14 lat gdy moja głowa sięgała do stołu (albo i trochę ponad) Cartoon Network zamieniał się na TNT i leciało ukochane WCW, to teraz nie śledziłbym regularnie - TNA - co tydzień do obejrzenia jest jedna gala trwająca 90 minut + trzy godzinne PPV raz w miesiącu poświęcone samym walkom
Najłatwiej powiedzieć, że biją się na niby. Przecież zawodnicy narażeni są na każdym kroku na kontuzje i prawdziwy ból towarzyszący pojedynkowi - scenariusz show jest ustawiony, wrestlerzy wiedzą co mają robić, ale przecież wszelakie akcje dochodzą do celu. Pro po krwi, czasem jest jej przesyt - tak zawodnicy krwawią naprawdę! Gdy trzeba profesjonalista nacina się żyletką powodując krwawienie
Prym wiedzie Ameryka kładąc nacisk na show, ale w Japonii czy też Meksyku wrestling jest elementem kultury, stanowi dla ludzi wielkie wartości.
Na ESC w sobotę wieczorem leci WWE z polskim komentarzem, a w niedziele powtórki po 15:00. Na eurosporcie 2 też można uświadczyć starsze walki w poniedziałki około 21:00.
Polska też może poszczycić się federacją, co prawda raczkującą, ale może
http://www.ddwwrestling.pl/
Jakby ktoś chciał, to mogę wrzucić kilka perełek z pojedynków