12. CHRIS SMALLING
Data urodzenia: 22 Listopad 1989
Miejsce urodzenia: Londyn, Anglia
Narodowość: Anglik
Pozycja: Obrońca
Wzrost: 192 cm
Poprzedni klub: Fulham
Debiut w MU: 8 sierpnia 2010 v Chelsea (N)

08.17 Defender Chris Smalling was at Old Trafford on Wednesday night amid widespread reports he has completed a £12million move to Manchester United before being loaned back to Fulham for the remainder of the season.

fidain napisał(a):i nie sądzę, żeby wydawał 7 albo nawet 12 milionów funtów na obrońcę, który przy dobrej dyspozycji Rio, Vidića i Evansa oraz braku kontuzji zagra co najwyżej w CC

‘I couldn’t believe it when Chris said about Manchester United, although I wish it was the Arsenal. I’m an Arsenal fan and Chris was when he was little. But I’m so proud.’

"Podpisaliśmy kontrakt ze Smallingiem ponieważ, to zawodnik o wprost wybitnym potencjale." - wyznał Alex Ferguson.
"To jest jedyny powód tego transferu. Poznaliśmy się na jego umiejętnościach i postanowiliśmy działać."
"To jest przyczyna sprowadzenia go na Old Trafford."
"Ma świetne warunki fizyczne, jest szybki, ma zaledwie 20 lat i już w tym wieku wyjątkowo dobrze odnalazł się w profesjonalnym futbolu. Nie widzę żadnych innych powodów, ani podtekstów, dla których tutaj trafił." - zakończył Szkot.
pan_opticum napisał(a):Jakbyśmy kupili tego Kjaera, to bym się zastanowił, czy nie będzie rewolucji w szyku obronnym. 20-letni Anglik nijak się ma do takiego transferu. Pokopie w rezerwach, pogra na wypożyczeniu i wróci jako podstawowy obrońca. Albo i nie.

mufc.pl napisał(a):To było dla mnie wielkie zaskoczenie. To wszystko wydarzyło się tak szybko. To jest bardzo ekscytujące. Temat moich przenosin do United pojawił się nagle. Byłem wtedy tylko skoncentrowany na dobrej grze w Fulham oraz w reprezentacji Anglii do lat 21. Aż tu nagle pojawiła się ogromna szansa dla mnie. Kiedy jeden z największych klubów na świecie uważa, że jesteś na tyle dobry, żeby zagrać u nich, to zawsze jest to wielki komplement dla ciebie. Sądzę, że kiedyś zostanę tam prawdziwą gwiazdą. Z drugiej strony cały czas zachowuję spokój. Muszę przyznać, że na początku mojej przygody w Fulham byłem trochę zdenerwowany. Jednak rozegrałem już kilka meczów i przyzwyczaiłem się do tego - powiedział Smalling.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - Opisy GG - Suplementy - Wyniki na zywo - restauracja w Warszawie - imprezy integracyjne