Darren Fletcher

Dyskusje na temat zawodników Manchesteru United.

Re: Darren Fletcher

Postprzez panopticum on 30 Sie 2009, 12:11

Czary napisał(a):Spoko, nikt nie przedrze się przez naszą połowę, a ciekawe tylko kto będzie kreował napastnikom okazje?

Skrzydła albo cofnięty napastnik. Chyba że Carrick się ogarnie, bo obecnie Fletch bije go pod względem kreatywności.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 200 piw
Otrzymał: 327 piw za 200 wypowiedzi

Postprzez Czary on 30 Sie 2009, 13:03

Mówisz skrzydła to chyba nie masz na myśli Valencii i Parka? Oni raczej nic nie rozegrają. Jeśli Carrick się ogarnie to jestem za, ale wtedy Berba na ławkę niestety.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 30 Sie 2009, 13:22

Naniego i Valencię. Chociaż nie wiem czemu Fletchera i Hargo traktuje się jak jakieś pokraki, które nie potrafią stwarzać sytuacji. Wirtuoza środka pola to my tak czy siak, nie mamy. I tyle.

Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez Czary on 30 Sie 2009, 13:35

Nikt nie traktuje ich jako "pokraki". Obydwaj są jednymi z najlepszych na świecie na swoją pozycję, ale lepsi i to zdecydowanie są w przerywaniu akcji i odbiorze piłek niż w konstruowaniu składnych akcji.

pan_opticum napisał(a):Naniego i Valencię.

O ile Nani może by coś jeszcze rozegrał, to chyba nie mówisz serio o Valencii. Antonio musi dużo pracować na treningach, bo żeby grać regularnie w United nie można wszystkich brać na jeden zwód i szybkość.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 30 Sie 2009, 13:41

No i spoko, wystarczy że weźmie na to większość.

Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez matys on 30 Sie 2009, 17:23

Scott The Red o zachowaniu Fletchera po golu Rooney'a napisał(a):One of my favourite moments of the match, something I only spotted after watching the highlights, was that as the players celebrated our first goal, Fletcher sprinted to the net to collect and ball and ran back to the half way line. It’s that sort of behaviour that sets him apart from so many players.

Raz jeszcze, Darren fuckin' Fletcher!

Tak sobie teraz myślę, że Fletcher, kiedyś tam w przyszłości, by się nadawał na kapitana.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 91 piw
Otrzymał: 262 piw za 145 wypowiedzi

Postprzez michal85 on 30 Sie 2009, 20:10

Nie. Za mało charyzmy. Nie wygląda na zawodnika, który mógłby poderwać do walki kolegów.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 154 piw za 91 wypowiedzi

Postprzez maju on 30 Sie 2009, 20:35

Giggs też taki bez jaj sięwydaje przy Keanie czy Ferdinandzie, a jednak opaskę nosi ;)
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez panopticum on 30 Sie 2009, 21:35

Spoko. Jak Fletcher zostanie legendarnym graczem, który gra w Manchesterze dłużej niż żyją niektórzy zawodnicy to też może dostać opaskę wicekapitana.

Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez matys on 30 Sie 2009, 22:30

michal85 napisał(a):Nie. Za mało charyzmy. Nie wygląda na zawodnika, który mógłby poderwać do walki kolegów.

A mi wygląda, może nie jest tak wyrazisty jak Cantona czy Keane, ale swoją postawą na boisku pokazuje wielki charakter. Nigdy nie odpuszcza, do tego prawie zawsze opanowany, a z czasem będzie coraz bardziej poważany w szatni. Do tego Brytol i wychowanek. Obok Rooney'a poważny kandydat do opaski.

Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez michal85 on 30 Sie 2009, 22:59

Zgadzam się z panem.

Oczywiście, nie wiemy wszystkiego, ale z tego co widać i z tego co można "wyczytać między wierszami"(wypowiedzi naszych o "inteligencji" <rotfl> Darrena)IMO nie jest to materiał na kapitana. Nie wystarczy bowiem być walecznym, charakternym zawodnikiem, żeby zostać kapitanem. Trzeba mieć duży autorytet u kolegów, posiadać cechy przywódcze. Zupełnie tego nie dostrzegam u Fletcha.

Prędzej widzę to u...Evansa.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 154 piw za 91 wypowiedzi

Postprzez matys on 30 Sie 2009, 23:38

Fletch powoli wychodzi z cienia i myślę, że znaczy w szatni coraz więcej. Za 2-3 lata, zakładając, że Darren utrzyma poziom(czytaj: dalej będzie się rozwijał), może być wspaniałym autorytetem dla wszystkich w zespole. Wzór do naśladowania, jako piłkarz i człowiek. A to też się liczy.

Np. wczoraj Roo został wybrany graczem meczu, ale stwierdził, że na nagrodę bardziej jak on zasłużył właśnie Darren. Albo komentarze piłkarzy, że bardzo nam brakowało Szkota w finale LM. To, moim zdaniem, pokazuje, że Fletch jest przez kolegów bardzo szanowany i nie powiedziałbym, że brak mu autorytetu u kumpli z szatni.

Jeśli chodzi o cechy przywódcze, to zgadzam się, w chwili obecnej tego nie widać, ale mam wrażenie, że z czasem ma coraz więcej do powiedzenia w drużynie i za 3 lata może na prawdę być kimś ważnym w szatni.

Co do inteligencji, hmm, ciężko mi się do tego odnieść, bo nie wiem w jakim kontekście to zostało powiedziane. To chyba Rio powiedział w tym wywiadzie, nie? Też nie wiadomo co miał na myśli, że głupi, że nie łapie żartów, że nie umie otwierać drzwi czy jak?

Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sebos_krk on 31 Sie 2009, 14:16

maju napisał(a):Giggs też taki bez jaj się wydaje przy Keanie czy Ferdinandzie, a jednak opaskę nosi

Tylko, że Giggs jest najbardziej szanowanym piłkarzem na Wyspach.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 204 piw
Otrzymał: 170 piw za 115 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 01 Wrz 2009, 10:14

Chyba jeszcze nikt nie wspomniał o jednym argumencie, który przemawia za tym, żeby Fletcher nie był kapitanem za kilka lat. A mianowicie, czy nie uważacie, że lepszym kandydatem jest Rooney?
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez bobsley on 06 Wrz 2009, 11:00

Darren ma dostać podwyżkę z 50 na 70 tys. tygodniowo tym United chce docenić Szkota a tym samym zatrzymać go w United żeby nawet nie miał na myśli opuszczenia OT ... chociaż wątpię aby takie myśli miał ;)
bobsley
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 02 Wrz 2009, 08:14
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

PoprzedniaNastępna

Powróć do Kadra