28. DARRON GIBSON
Data urodzenia: 25 Październik 1987
Miejsce urodzenia: Derry, Irlandia Północna
Narodowość: Irlandczyk Pół.
Pozycja: Pomocnik
Wzrost: 182 cm
Poprzedni klub: wychowanek
Debiut w MU: 26 Październik 2005 v Barnet (H)

fidain napisał(a):miło by było jakby został następcą Scholesa,jak go obwoływano na początku.

matys napisał(a):fidain napisał(a):miło by było jakby został następcą Scholesa,jak go obwoływano na początku.
Mi tam starczy, jak będzie następnym Fletchem. Scholesem i gwiazdą nie zostanie, ale solidny kopacz może z niego być, taki w sam raz na ławkę.

Chudy napisał(a):bo widać że ma zadatki na bycie świetnym grajkiem.

Ja na Gibsonie jeszcze się nie zawiodłem, ale to może dlatego że patrzę na niego jak na kopacza za którego nic płacić nie musieliśmy (w przeciwieństwie do Ando i Naniego).
O ile ma świetne uderzenie z dystansu (chyba najlepsze w United) to musi popracować nad grą bez piłki, rozgrywaniem, jak i nad grą defensywną (chyba najbardziej).
Kariery wymiatacza mu nie wróżę, ale sądzę że ma szansę zostać drugim Fletcherem, czego bardzo mu życzę.

sebos_krk napisał(a):Chudy napisał(a):bo widać że ma zadatki na bycie świetnym grajkiem.
Na jego pozycji sam świetny strzał z dystansu nie wystarczy, ale trzeba przyznać, że przypomniały mi się czasy Scholes'a i mecze, gdzie wszystko co kopnął zza pola karnego to wpadało.
Darron się dobrze rozwija, dostaje i tak sporo szans, więc można liczyć, że wyjdzie z niego solidny piłkarz.

To, że sir Alex wystawił Gibsona od pierwszych minut z Bayernem powinno dać do myślenia.

Wiele wskazuje na to, że spotkanie reprezentacji Irlandii z Armenią nie będzie ostatnim meczem, który Darron Gibson obejrzy z ławki rezerwowych. Trener kadry Giovanni Trapattoni zarzucił pomocnikowi "Czerwonych Diabłów" brak ambicji, sugerując, by ten opuścił Manchester United. Odpowiedź Gibsona była stanowcza.
- Jeśli Trapattoni chce, bym odszedł z klubu takiego jak Manchester United by polepszyć grę i przeszedł do klubu pokroju Stoke City, gdzie wprawdzie miałbym szansę częstszej gry, a żadnej szansy wygrywania trofeów, to ja go nie rozumiem.
- Dokąd mógłbym przejść z Manchesteru United? W jakim innym klubie miałbym szansę się rozwinąć? Mówiąc szczerze on chyba żartuje, próbując powiedzieć, że powinienem przejść do Stoke i wygrywać pojedynki zamiast meczów. Odejście z Manchesteru United dla mnie nie ma sensu.

panopticum napisał(a):Dobrze gada, dać mu wódki

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - przepisy kuchenne - Auto giełda - agencja detektywistyczna - Social Media - BearShare