27. Federico Macheda
Data urodzenia: 22 Sierpnia 1991
Miejsce urodzenia: Włochy, Roma
Narodowość: Włoch
Pozycja: Napastnik
Wzrost: 183 cm
Poprzedni klub: Lazio Rzym
Debiut w MU: 5 Kwiecień 2009 v Aston Villa (H)

Czary napisał(a):Co Fletch mu robi ? xD Ma swój dzień. Dziś jest bohaterem czerwonej części Manchesteru.

mufc.pl napisał(a):1. Macheda urodził się w Rzymie i podpisał kontrakt z Man Utd 1 września 2007 roku, mając szesnaście lat i będąc zawodnikiem Lazio.
2. Ksywa, jaką nadali mu koledzy w szatni, to "Kiko".
3. Poza boiskiem lubi spędzać wolny czas grając w tenisa. Jego rywalem najczęściej jest Davide Petrucci, który w wieku siedemnastu lat także przybył na Old Trafford.
4. Mimo, że zaliczył już debiut w seniorskiej drużynie "Czerwonych Diabłów", to zdaniem kolegów z rezerw jest największym leniem na treningach.
5. Sir Alex Ferguson, który szybko dostrzegł w nim potencjał, zgłosił Włocha do rozgrywek Ligi Mistrzów. Macheda znajduje się w kadrze Manchesteru na wtorkową potyczkę z FC Porto.
6. Jego ulubionym filmem jest "Gladiator"
7. Wayne Rooney i Carlos Tevez to piłkarze, których Federico stara się naśladować.
8. Macheda zdążył już wywalczyć dwa trofea - w 2008 roku wygrał Milk Cup oraz Manchester Senior Cup.
9. Na dzień dzisiejszy ma na swoim koncie dziesięć bramek w szesnastu spotkaniach rezerw, a tydzień temu popisał się hat-trickiem w starciu z Newcastle, które zakończyło się wynikiem 3:3.
10. Jest członkiem reprezentacji Włoch U-18.

paolo napisał(a):A tak co do samego Federico, to mam nadzieję, że nie uderzy mu sodówka do głowy i będzie dalej prezentował taki poziom, jaki zaprezentował we wczorajszym debiucie.

dsw_MUszyna napisał(a):paolo napisał(a):A tak co do samego Federico, to mam nadzieję, że nie uderzy mu sodówka do głowy i będzie dalej prezentował taki poziom, jaki zaprezentował we wczorajszym debiucie.
1 mecz = 1 bramka?![]()
też mam taką nadzieję

paolo napisał(a):mam nadzieję, że nie uderzy mu sodówka do głowy

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - Opisy GG - Łomża - neoangin - ANGIELSKI NA BEMOWIE - nurkowanie