Kto następcą Sir Alexa Fergusona?

Dyskusje na temat zawodników Manchesteru United.

Kto następcą Sir Alexa Fergusona?

Jose Mourinho
19
23%
Martin O'Neill
3
3%
David Moyes
9
11%
Ole Gunnar Solskjaer
13
16%
Eric Cantona
8
9%
Roy Keane
3
3%
Steve Bruce
2
2%
Laurent Blanc
22
27%
Carlos Queiroz
1
1%
Żaden z wyżej wymienionych
1
1%

Razem głosów : 81

Re: Kto następcą Sir Alexa Fergusona?

Postprzez panopticum on 28 Lip 2009, 12:59

Ja póki co nie widzę lepszego kandydata na jego miejsce...

Dla mnie jest w TOP3 trenerów, których nie chcę widzieć na Old Trafford w roli gospodarza.
- Mocno powiedziane - zadrwił. - Ale radziłem już sobie z większymi cwaniakami od ciebie.
- Wymień chociaż dwóch.

http://eatmyshit.blox.pl/html <- popkultura, popolityka
http://sporte.blox.pl/html <- Manchester i ogólnie piłka
Awatar użytkownika
panopticum
Weteran
Weteran

Dołączenie: 22 Cze 2008, 12:14
Miejscowość: Sierpc/Toruń
Postawił: 5 piw
Otrzymał: 9 piw za 8 wypowiedzi

Postprzez Jakub T on 18 Paź 2009, 17:38

Nie patrzmy tylko na umiejętności czysto trenerskie ale i na mentalność danego trenera. I tu Mourihno jest w przedbiegach skreślony.

Fergie pokazuje ostatnio duży rozsądek w kwestiach finansowych. Przestrzega przed negatywnymi skutkami wydawania wielkich sum przez kluby i sam oszczędnie kupował w letnim okienku. A przy tym wyniki drużyny i styl jej gry wcale nie są gorsze.
Tutaj podobnie mógłby myśleć David Moyes, króry nie wydaje dużo, stara się zatrzymywać dobrych graczy-lubi solidną, ustabilizowaną (ale nie skostniałą) drużynę. Jak widać to typowi Szkoci, stroniący od głupiej rozrzutności.

Manchester będzie potrzebował trenera, który będzie wyszukiwał RODZIMYCH, utalentowanych graczy i stawiał na nich, szkolił, zamiast kupować gwiazdy za duże pieniądze, jak w CFC.

Keane jest dobrym kandydatem, ale nie idealnym, ma zbyt ostry charakter, w Sunderlandzie piłkarze skarżyli się że z nimi nie rozmawia. Fergie jest jak wzorowy ojciec-wymaga, ale i wspiera.

Ciekawą propozycją byłby 20le, wykonuje dobrą robotę w rezerwach, ale przed objęciem posady następcy Fergusona, wg. mnie powinien poprowadzić jakiś zespół ligowy z Premiership, doświadczenie z rezerw może nie wystarczyć.

Jest jeszcze czas, Fergie tak szybko nie odejdzie ze stanowiska, za bardzo go to pasjonuje i odmładza, więc obserwujmy rozwój sytuacji i poczynania potencjalnych kandydatów na tron, póki co nasze Czerwone Królestwo ma się dobrze nawet po odejściu Ładnej i Brzydkiej Księżniczki :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jakub T
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 06 Kwi 2009, 15:24
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez sebos_krk on 19 Paź 2009, 21:22

Nie głosowałem jeszcze w tej ankiecie, więc postawię na Steve'a Bruce'a i jeszcze dokładniej będę się przyglądał jego pracy na stadionie światła.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 13:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 12 piw
Otrzymał: 12 piw za 7 wypowiedzi

Postprzez Kula on 20 Paź 2009, 19:45

Wymienianie Keana jako kandydata do objęcia schedy po SAF'ie zaczyna być co najmniej groteskowe żeby nie powiedzieć głupie, od kiedy napisałem swoją notkę o trenerach, Keane ostro pracuje w Ipswich , zespół który jeszcze niedawno miał jakieś ambicje (chyba), teraz będzie walczył o przetrwanie. To jest już kompletna porażka, za to jak przewidywałem Bruce radzi sobie świetnie w nowym zespole.
"Jeśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery
http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+United+Polish+Supporters|http://kula.ndl.pl
Awatar użytkownika
Kula
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 13:01
Miejscowość: Warszawa
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez michal85 on 21 Paź 2009, 12:39

Faktycznie kandydatury Moyesa, Blanca czy Bruce'a wydają się dobre...ALe na dzień dzisiejszy. Jeszcze 2 lata temu dużo osób mówiło, że idealny jest Keano, jeszcze inni że Hughes, a o Blancu, czy Brucie mało kto myślał.

Fergie nie odejdzie po tym sezonie, po następnym pewnie też nie. Wiele się jeszcze może zmienić, może w międzyczasie pojawić się ktoś nowy i wskazywanie na tym etapie kandydata nie ma najmniejszego sensu, co chociażby doskonale pokazuje casus Keanea.
Awatar użytkownika
michal85
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 15:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 1 piw

Postprzez matys on 21 Paź 2009, 13:55

Pewnie, że jest zbyt wcześnie na wyznaczanie następcy, co nie znaczy, że nie można sobie podyskutować i potypować kto po Fergim.
In the beginning there was nothing. Then Scholes said, let there be God.
Awatar użytkownika
matys
Weteran
Weteran

Dołączenie: 20 Lut 2008, 20:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Otrzymał: 26 piw za 16 wypowiedzi

Postprzez maryc on 26 Paź 2009, 19:42

Na dzień dzisiejszy Bruce to jeszcze nie ten rozmiar kapelusza jak na managera Czerwonych Diabłów, ale jego wyniki pokazują, że za kilka lat może być wymieniany wśród kandydatów na następcę Fergusona. W wakacje wypowiadał się Mourinho, że chciałby zająć kiedyś miejsce sir Alexa. Jak dla mnie jego kandydatura jest jeszcze ciekawsza.
maryc
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 25 Kwi 2006, 22:50
Miejscowość: Suwałki

Postprzez panopticum on 27 Paź 2009, 20:41

Moglibyśmy z jego trenerskim geniuszem grać nudniejszą piłkę.
- Mocno powiedziane - zadrwił. - Ale radziłem już sobie z większymi cwaniakami od ciebie.
- Wymień chociaż dwóch.

http://eatmyshit.blox.pl/html <- popkultura, popolityka
http://sporte.blox.pl/html <- Manchester i ogólnie piłka
Awatar użytkownika
panopticum
Weteran
Weteran

Dołączenie: 22 Cze 2008, 12:14
Miejscowość: Sierpc/Toruń
Otrzymał: 9 piw za 8 wypowiedzi

Postprzez bati10 on 27 Paź 2009, 22:29

maryc napisał(a): W wakacje wypowiadał się Mourinho, że chciałby zająć kiedyś miejsce sir Alexa. Jak dla mnie jego kandydatura jest jeszcze ciekawsza.

Robi wokół siebie zbyt duzo szumu , a do tego ma pretensje do wszystkich oprócz siebie . Gdyby to on mial trenowac United to jest jeden plus ... możliwośc sprowadzenia na OT Drogby bo ten ponoc jest w stanie "rzucic sie za nim w ogien" :D
Awatar użytkownika
bati10
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 23:29

Postprzez Kwas on 27 Paź 2009, 22:39

bati10 napisał(a):
maryc napisał(a): W wakacje wypowiadał się Mourinho, że chciałby zająć kiedyś miejsce sir Alexa. Jak dla mnie jego kandydatura jest jeszcze ciekawsza.

Robi wokół siebie zbyt duzo szumu , a do tego ma pretensje do wszystkich oprócz siebie . Gdyby to on mial trenowac United to jest jeden plus ... możliwośc sprowadzenia na OT Drogby bo ten ponoc jest w stanie "rzucic sie za nim w ogien" :D

Tak się za nim rzucił w ogień, że poszedł do Interu. A Drogby grubo po trzydziestce nie opylało by się kupować.
Awatar użytkownika
Kwas
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 18:54

Postprzez bati10 on 27 Paź 2009, 22:51

Na odwrót ... Drogba za nim , a nie tak jak Ty to zrozumiałeś .
Awatar użytkownika
bati10
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 23:29

Postprzez Kwas on 27 Paź 2009, 23:00

Nie, ty mnie nie zrozumiałeś. To był ironia z mojej strony.
Awatar użytkownika
Kwas
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 18:54

Postprzez Breakthru on 31 Gru 2009, 04:23

Pewnie czytaliście ale ponoć Jose odrzucił kontrakt z City, bo chce trenować w przyszłości United.
Ile w tym bajek, a ile prawdy pokaże przyszłość.
"Wydałem dużo pieniędzy na wódę, babki i szybkie samochody – resztę po prostu roztrwoniłem."
George Best
Awatar użytkownika
Breakthru
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 27 Sty 2008, 03:56
Postawił: 2 piw

Postprzez sebos_krk on 31 Gru 2009, 09:43

Ja myślę, że bardzo dużo w tym prawdy, bo Portugalczyk wielokrotnie powtarzał, że bardzo chciałbym przejąć schedę po sir Alexie.
Co nie może dziwić, bo miejsce do pracy byłoby wyborne. Gdyby Ferguson go namaścił na swojego następce to z pięć lat spokojnej pracy miałby jak w banku. Nie spodziewam się u nas jakiejś karuzeli trenerskiej. Raczej zostanie wybrany menager raz, a dobrze i dostanie pełny kredyt zaufania na wiele sezonów.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 13:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 12 piw

Postprzez matys on 31 Gru 2009, 13:50

I tak najlepsze było ostatnio, jak zaprosił Darrena Fergusona do Interu na jakiś staż czy coś takiego. Już głębiej SAF-owi w dupę wejść się nie da.
In the beginning there was nothing. Then Scholes said, let there be God.
Awatar użytkownika
matys
Weteran
Weteran

Dołączenie: 20 Lut 2008, 20:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Otrzymał: 26 piw za 16 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Kadra