Kto powinien zostać kapitanem United?

Dyskusje na temat zawodników Manchesteru United.

Re: Kto powinien zostać kapitanem United?

Postprzez Johnny99 on 01 Mar 2011, 23:28

sebos_krk napisał(a):Edwin po tym sezonie już kończy karierę.

Ja wiem, że SAF myśli długoterminowo, ale nie widzę tu wielkiego problemu.

Poza tym Johnny trzeba mierzyć tą inną miarą, takich ludzi jak Eric, zdolnych porwać tłum, nie spotkasz na każdym kroku.

To właśnie chciałem powiedzieć. Nie da się zmierzyć Vidica miarą Cantony.

@rav10: jeszcze rok temu dziwiłem się, dlaczego Rooney nadal nie jest kapitanem.. to właśnie był taki typ gościa, któremu opaska należy się jak psu buda. No właśnie - był, bo już chyba nie jest. Nie tylko ze względu na obecną formę, ale także na to, że nie widać już w nim tamtego charakteru, tamtego ciągu do tego, by wziąć na siebie odpowiedzialność za drużynę. Szkoda, może jeszcze kiedyś tamten Rooney wróci. Bo, nawiązując do przedmówcy, nie sądzę, by kiedykolwiek płakał.
"When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea." Eric Cantona
Awatar użytkownika
Johnny99
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 27 Lut 2011, 10:29
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 11 piw za 8 wypowiedzi

Postprzez Lasq on 02 Mar 2011, 08:32

Nie chcecie Vidica bo popełnia głupie faule a chcecie Rooneya, który (pomijając już nawet to, ze chciał odejść i nazwał kolegów z zespołu nieudacznikami, z którymi nic nie wygra :lol: ) robi n-krotnie bardziej idiotyczne rzeczy na boisku?

Ja mam swojego kandydata: Patrice Evra! Może nie porywa tłumów ale jak już zauważyliśmy nikt tego obecnie nie robi. Za to gra najregularniej z całego składu, wydaje mi się, że umie pokierować kolegami, ma jakąś tam charyzmę, jest szanowany w lidze. Ale wydaje mi się, że SAF przygotowuje do tej roli Fletcha co też jest dobrym pomysłem.
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Lasq za ten post dostaje piwo od: RedLucas
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 417 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez Chudy on 02 Mar 2011, 10:21

A ja uważam że Nemanja to dobry kapitan.

Facet ma jaja, inni go szanują. Gra bardzo równo jest pewnym zawodnikiem. Zdobywa kartki, ale wtedy kiedy jest to "tego warte" prawdopodobnie gdyby puścił wtedy Ramiresa byłoby 3:1. Jedyny zawodnik opróc Evry, który teraz gra do końca.
Awatar użytkownika
Chudy
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Gru 2008, 01:57
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 2 piw za 1 postach

Postprzez Johnny99 on 02 Mar 2011, 11:26

lasq napisał(a):Nie chcecie Vidica bo popełnia głupie faule a chcecie Rooneya, który robi n-krotnie bardziej idiotyczne rzeczy na boisku?

Rooney miał charakter i był urodzonym przywódcą (z naciskiem na: był, teraz już pewnie nawet nie ma takich ambicji).

Chudy napisał(a):Zdobywa kartki, ale wtedy kiedy jest to "tego warte" prawdopodobnie gdyby puścił wtedy Ramiresa byłoby 3:1.

I czego to było warte? Przegralibyśmy 3:1 i mielibyśmy Vidica na następne mecze, zamiast tego przegraliśmy 2:1 i nie mamy Vidica na następne mecze. Było warto? Nie mówiąc już o tym, że Vidic miał prawo zakładać, że Chelsea jednak może to zjebać, natomiast nie miał prawa zakładać, że nie dostanie drugiej żółtej. I nie ma wytłumaczenia, że "w takich sytuacjach się nie myśli". Na boisku w każdej sytuacji należy myśleć, a już tym bardziej, jeśli się nosi opaskę.

Jedyny zawodnik opróc Evry, który teraz gra do końca.

Wczoraj chyba byłoby lepiej, żeby jednak nie grał do końca.

Evra też byłby dobrym kandydatem. Z Fletcherem jeszcze bym poczekał - ma potencjał, ale, jak dla mnie, musi podrosnąć.
"When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea." Eric Cantona
Johnny99 za ten post dostaje piwo od: RedLucas, Ruuuuuuuuuud
Awatar użytkownika
Johnny99
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 27 Lut 2011, 10:29
Otrzymał: 11 piw za 8 wypowiedzi

Postprzez samcro on 02 Mar 2011, 12:09

Johnny99 napisał(a):podrosnąć.

Za niski jest?
Vidic isn't afraid to step on land mines, land mines are afraid of Vidic stepping on them
Awatar użytkownika
samcro
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Wrz 2009, 19:14
Postawił: 41 piw
Otrzymał: 159 piw za 89 wypowiedzi

Postprzez Krzychu71 on 02 Mar 2011, 12:38

Vidic idealnie pasuje na kapitana. Zauważcie, że ma niesamowity charakter i wspaniałe umiejętności. Prezentuje wysoki poziom formy od momentu kiedy dostał opaskę. Jeśli chodzi o jakiś nowy typ, to nie wydaje mi się aby Fletcher był odpowiednim kandydatem. I nie chodzi tu o umiejętności piłkarskie (które wg mnie wczoraj osiągnęły chyba apogeum w przypadku Fletcha), ale o samą postawę boiskową. Zauważcie, że w duchu zasad kapitan jest jedyna osobą na boisku, która może dyskutować z sędzią o tym co się dzieje podczas meczu. Mamy takich zawodników jak Giggs czy Scholes (a do niedawna jeszcze Garry), którzy nawet bez opaski kapitańskiej posiadają tak wielki autorytet boiskowy, że gdy tylko coś się dzieje zaraz są przy arbitrze i nie ma siły aby on ich nie wysłuchał.

Jeśli nie Vidic, to ja wskazuje na Van der Sara. (oczywiście do końca sezonu)
W przyszłym może Rooney? Chociaż znając jego charakter... ;]
Awatar użytkownika
Krzychu71
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 13 Lut 2011, 18:59
Miejscowość: Smolec/Wrocław
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez Mubinio on 02 Mar 2011, 13:13

Nemanja to w obecnym stanie rzeczy najlepszy kapitan jakiego możemy mieć. Kapitan ma być waleczny, zadziorny, pokazywać pazury, wpływać na decyzje sędziego poprzez dyskusję. Z takich zawodników mamy chyba tylko Vidicia i Rooneya. Rooney na razie nie może być kapitanem - za ostatnie wybryki. Może za sezon/dwa. Także, podsumowując, dyskusję tą uważam za bezcelową, bo prochu nikt tutaj nie wymyśli.
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez Lukas on 02 Mar 2011, 13:21

Szczerze to nie wiem, po co ta dyskusja. W tej chwili mamy, niedawno wybranego, kapitana Vidica, który w moim przekonaniu wywiązuje się ze swoich obowiązków i ma odpowiednie cechy charakteru by sprawować tą funkcję- nie bez przyczyny Ferguson na niego postawił. W dalszej kolejności widziałbym kogoś z dwójki Roo i Fletcher.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 73 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 02 Mar 2011, 16:26

Patrice Evra, dziękuję, dobranoc.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 116 piw
Otrzymał: 174 piw za 110 wypowiedzi

Postprzez daniel on 02 Mar 2011, 16:28

dziękuję, dobranoc.

Czemu tak wcześnie? :P

Spoiler: pokaż
Image
Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 14:43