Michael Owen

Dyskusje na temat zawodników Manchesteru United.

Re: Michael Owen

Postprzez RedLucas on 08 Sty 2011, 15:48

Michael Owen oświadczył, że z pewnością będzie celebrować bramkę zdobytą w meczu przeciwko Liverpoolowi i nie będzie miał z tym żadnych problemów.

Anglik to wychowanek "The Reds", w drużynie których grał przez osiem lat, występując 297 razy i zdobywając 158 bramek. Już jutro będzie miał kolejną okazję do zmierzenia się ze swoim dawnym klubem, gdyż Manchester United będzie podejmował Liverpool w ramach III rundy FA Cup.

"Oczywiście, że będę celebrował gola, co to w ogóle za retoryczne pytanie?" - powiedział Owen. "To tak jakbym miał problem i nie chciał go rozwiązać, choć spokojnie mógłbym to zrobić."

"Nie jestem fanem tych piłkarzy, którzy grając ze swoim dawnym zespołem nie celebrują goli. Oczywiście, chcą strzelić, przecież nie wykopaliby piłki z linii bramkowej przeciwników. Dziwi mnie więc strasznie ich niechęć do świętowania z resztą klubowych kolegów."

Kawał chama z niego, żeby nie powiedzieć brzydziej. Niemniej jednak chciałbym, żeby strzelił i śmiał się w twarz całemu Liverpoolowi :mrgreen:
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 116 piw
Otrzymał: 174 piw za 110 wypowiedzi

Postprzez mucha on 08 Sty 2011, 16:08

Sorry, ale to tłumaczenie jest po prostu katastrofalne.

Tutaj daję oryginał:
“I will certainly celebrate, that’s not a question,” said Owen. “Let’s hope I have that problem, that I get a chance and that I put it away. I’m not really a fan of players going to their old teams and not celebrating. Of course they want to score – they wouldn’t have put the ball in the back of the net in the first place if they didn’t want to score, so why not celebrate with your team-mates?”

A jeżeli ktoś nie rozumie angielskiego to podaję tłumaczenie z mufca (moje).
Z pewnością będę celebrował, jeśli zdobędę gola, nie mam co do tego wątpliwości. Miejmy nadzieję, że będę miał ten problem, dostając okazję do gry i umieszczając piłkę w siatce. Nie utożsamiam się z piłkarzami, którzy nie celebrują bramek przeciwko swoim byłym drużynom. To oczywiste, że chcą zdobyć gola. Gdyby tak nie było, to przy pierwszej lepszej okazji nie trafialiby do siatki. Dlaczego więc miałbym nie cieszyć się wraz z kolegami z drużyny?
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 224 piw za 132 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 08 Sty 2011, 16:13

W każdym razie, chce celebrować bramkę. To tak jakby Becks przyjechał na Old Trafford i cieszył się z bramki, byłbyś zadowolony?
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Postprzez Mubinio on 08 Sty 2011, 16:17

Są różnice między celebrować, a celebrować. Celebracja w zwykłym stylu Antka Walencji nie równa się celebracji Adebayora w meczu z Arsenalem na stadionie Shitty - pamiętać trzeba i o tym.
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez mucha on 08 Sty 2011, 16:18

Ja nie sugeruję, że przez złe tłumaczenie zmienia się kontekst. Kontekst jest prosty - Owen jak strzeli to się będzie cieszył.

Chciałem tylko zwrócić uwagę na beznadziejnie przetłumaczone fragmenty wypowiedzi Owena, które autor chyba sobie sam wymyślił. Nie wiem skąd wziąłeś to tłumaczenie, ale jak masz podawać coś takiego, to już lepiej zapodaj oryginał. Podejrzewam, że większość ludzi przynajmniej w minimalnym stopniu zna angielski.
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 224 piw za 132 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 08 Sty 2011, 16:21

Wiesz co, szczerze przyznam, że nawet nie sprawdzałem tego z oryginałem, tylko wziąłem z pewnego (:P) portalu, ale racja wygląda to troszkę śmiesznie.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Postprzez Lukas on 17 Maj 2012, 10:25

http://twitter.com/#!/themichaelowen
The Manager informed me after our testimonial match on Tuesday that the club would not be offering me a new contract

To żegnamy się Owenem i Berbatovem. Pytanie, czy Ferguson zechce w takim przypadku jakiegoś napadziora ściągnąć czy też włączy do składu młodego Keane'a i styka...
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 73 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez Hubercik on 17 Maj 2012, 10:38

Na moje oko wszystko będzie zależało od systemu w jakim będziemy grać.
Tylko, że znając nasze szczęście to teraz jak napastników będziemy mieć 3 tylko to teraz tą formację pewnie będą łapały urazy najczęściej.
Płacz, nie wstydź się łez, POWSTAŃ!!
Awatar użytkownika
Hubercik
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Lip 2011, 23:03
Miejscowość: Busko - Zdrój
Postawił: 66 piw
Otrzymał: 42 piw za 37 wypowiedzi

Postprzez Tomassen on 17 Maj 2012, 11:26

Dziękujmy Michaelowi za czas spędzony u nas :) właśnie oglądałem kompilację z meczu Utd-City i jak bramkę strzelił Owen to aż mnie ciarki przeszły :)
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 37 piw za 24 wypowiedzi

Postprzez CyberMU on 18 Maj 2012, 15:40

Trzeba dziękować, trzeba. :) Tylko ciekawe co teraz postanowi SAF? Czy zakupi jakiegoś napadziora czy też postanowi, że starczą 3 + młody Keane? Pewnie to drugie. ;)

E: No to fajnie, że nie zwróciłem uwagi, iż na tym samym Lukas się rozwodził... :plask:
"To powinny być już 90 urodziny Sir Matta Busbiego, ale ja myślę że on tam na górze grał razem z nami" Sir Alex Ferguson po meczu z Bayernem Monachium w dniu 26 maja 1999 r.
Awatar użytkownika
CyberMU
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 08 Lip 2008, 01:03
Postawił: 26 piw
Otrzymał: 2 piw za 2 wypowiedzi

Poprzednia

Powróć do Kadra