18. PAUL SCHOLES
Data urodzenia: 16 Listopad 1974
Miejsce urodzenia: Salford, Anglia
Narodowość: Anglik
Pozycja: Pomocnik
Wzrost: 170 cm
Poprzedni klub: wychowanek
Debiut w MU: 21 Wrzesień 1994 v Port Vale (A)

Tedunio napisał(a):ale i tak ważny element MU.

Jeden z najlepszych środkowych pomocników w Anglii.

pawlo napisał(a):Tak samo nie zgadzam się z porównaniem do Keano.

Luki napisał(a):Chociaż pod nieobecność Scholesa radzimy sobie nadal bardzo dobrze, a od odejścia Keano szukaliśmy przez 3 lata "nowego Keano".

mufc.pl napisał(a):Jeżeli Paul Scholes pojawi się na murawie Old Trafford podczas dzisiejszego meczu Manchesteru United z AS Romą, będzie to jego 100. występ w rozgrywkach Ligi Mistrzów. Doświadczonego pomocnika komplementował na wczorajszej konferencji prasowej menedżer sir Alex Ferguson.
"Mówiłem już nie raz, że powrót Paula do zespołu był dla nas jak transfer nowego piłkarza" - przyznawał szkoleniowiec "Czerwonych Diabłów". - "Zajęło mu co prawda kilka tygodni dojście do formy, ale teraz, kiedy odzyskał swój rytm i fantastyczną formę, znów stał się naszym kluczowym piłkarzem."
Fergusona zapytano także, czy z okazji setnego występu w Champions League powierzy on opaskę kapitańską w meczu z Rzymianami właśnie Scholesowi. Szkot kategorycznie odrzucił taką możliwość i bynajmniej nie ze względu na brak szacunku dla zasług Anglika, lecz zważając na jego spokojny charakter. - "Scholes nie będzie kapitanem. Powiem więcej - myślę, że mógłby on taki fakt odebrać jako formę kary!"

Nie wspominam tu już o lizusie Scholesie, który ani razu nie oberwał suszarki

Kisia92 napisał(a):Jaki tam lizus, poprostu ideał piłkarza (wedlug mnie). Niewielu, albo i on jedyny może się tym pochwalić.

Donu napisał(a):Te jego piękne gole z dystansu

Vidic napisał(a):I co w tym takiego śmiesznego?
Vidic napisał(a):Scholes wczoraj nie zagrał - i dobrze. Zastępcy świetnie sie spisali, a nasz super rozgrywający sobie odpoczął.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - prepaid phone cards - unibet - Kurs Uwodzenia - okucia do szkła - Złoto