Rafael da Silva

Dyskusje na temat zawodników Manchesteru United.

Rafael da Silva

Postprzez mucha on 25 Paź 2008, 13:32

Image

21. RAFAEL DA SILVA

Data urodzenia: 09 Lipiec 1990
Miejsce urodzenia: Rio de Janeiro, Brazylia
Narodowość: Brazylijczyk
Pozycja: Obrońca
Wzrost: 172 cm

Poprzedni klub: Fluminense
Debiut w MU: 17 Sierpień 2008 v Newcastle (H)
Ostatnio edytowany przez mucha 18 Lut 2009, 16:41, edytowano w sumie 3 razy
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 224 piw za 132 wypowiedzi

Re: Rafael da Silva

Postprzez Kula on 09 Lis 2008, 15:38

Pytanie. Z tego co wiem w Fifa Manager obaj nasi bliźniacy w rubryce język, mają wpisane angielski, portugalski i .....polski. Plotka to ?
"Jeśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery
http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+United+Polish+Supporters|http://kula.ndl.pl
Awatar użytkownika
Kula
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:01
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez mucha on 02 Sty 2009, 13:05

Raczej plotka ;)

Poniżej fajna kompilacja o Rafaelu, która pokazuje jego umiejętności nie tylko w ofensywie, ale i w defensywie. ;)

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 224 piw za 132 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 02 Sty 2009, 15:26

Mi się w tym chłopaku bardzo podoba, jak bardzo chce w każdym meczu wypaść jak najlepiej :) Najbardziej to widać po tym jak przeżywa każdą nie udaną akcję w jego w wykonaniu, poza tym ma zaledwie 18 lat, na boiskach Premier League jest raczej żółtodziobem, a już teraz jak lubi się kłócić z sędzią na temat jego decyzji ;)
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 116 piw
Otrzymał: 174 piw za 110 wypowiedzi

Postprzez Foster on 02 Sty 2009, 20:52

Rafael, mimo że ma dopiero 18 lat i jest to dla niego pierwszy sezon w Anglii, gra bardzo dobrze. Świetnie włącza się do akcji ofensywnych, a w defensywie radzi sobie coraz lepiej. Na prawdę jestem zaskoczony tym co prezentuje w tym sezonie.
Zagrał już w tym sezonie w meczu z Arsenalem, za tydzień najprawdopodobniej zagra z Chelsea, mam nadzieję, iż nie zawiedzie ;)
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 316 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 03 Sty 2009, 10:49

Najbardziej w grze Brazylijczyka podobają mi się 2 rzeczy, a mianowicie:
- niebywała chęć do gry, której starczyłoby na kilku zawodników ;) Widać, że cieszy się grą, a najważniejsze to robić to co się lubi :D

- nie boi się gry, to znaczy nie jest to pierwszy gracz MU, który w tak młodym wieku gra w pierwszym składzie, jednak on nie boi się wziąć udziału w indywidualnej akcji, czy przejść z piłką niemały dystans, a kilku graczy w jego wieku "bało się" i oddawali ją, nawet jeśli nie byli naciskani przez rywala.

Jak na obrońcę Rafael dysponuje naprawdę fajnym strzałem i ma wszelkie predyspozycje, żeby stać się w przyszłości najlepszym graczem świata na tej pozycji, chociaż do tego jeszcze dłuuga droga przed nim ;)
No i problem prawej obrony sam się rozwiązał, bo przecież w zeszłym sezonie krytykowano Browna co nie miara i co chwila pojawiały się domniemane nazwiska łączone z United, a najlepszym wyjściem okazało się nie sprowadzanie nikogo na tę pozycję, brawo dla Fergusona, że wypatrzył Rafaela z bratem i zaufał mu :)
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 53 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez matys on 03 Sty 2009, 10:56

Ja bym do tego dodał jeszcze, że ma fantastyczne dośrodkowania. Jak dogra, to piłki nie fruwają na wysokości 6 piętra i nie przerzuca ich na aut po drugiej stronie boiska.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 95 piw
Otrzymał: 293 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez Mata on 27 Lut 2009, 16:18

Problemów ciąg dalszy , niestety przez najbliższy miesiąc nie ujrzymy młodego Brazylijczyka na murawie.

Sir Alex Ferguson ujawnił, że Rafael Da Silva nie zagra w barwach Manchesteru United przez najbliższy miesiąc z powodu kontuzji kostki.

18-letni obrońca przebojem wdarł się do zespołu z Old Trafford. W spotkaniu z Blackburn doznał jednak urazu, który uniemożliwi mu występy przez kilka nadchodzących tygodni.
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 112 piw za 66 wypowiedzi

Postprzez branka on 27 Lut 2009, 17:01

Szkoda. Ale z drugiej strony takiemu młodemu nie zaszkodzi miesiąć przerwy. Mam tylko nadzieję, że Neville i Brown będą szybko zdrowi.
'I live my life for the stars that shine, people say it's just a waste of time
When they said I should feed my head, that to me was just a day in bed'
branka
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 10:43
Otrzymał: 30 piw za 23 wypowiedzi

Postprzez Damian91 on 27 Lut 2009, 21:49

Ja jednak liczyłem że zagra w finale CC bo Fergie ma podobno dać zagrać młodzieży dzięki której gramy w tym finale. A do nich wlicza sie Rafałek. No ale doświadczenie Garego nie zaszkodzi.

Szkoda że aż miesiąc nie będzie mógł grać bo czeka nas sporo meczy w tym czasie i odciążyłby wspomnianego wyżej Garego. Ale jest jeszcze Ołszej który może grać na tej pozycji.
Awatar użytkownika
Damian91
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 24 Cze 2008, 14:09
Miejscowość: Ostrowiec Św.
Postawił: 43 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez branka on 28 Lut 2009, 01:44

O'Shea sobie dobrze radzi, zawsze też w mniej waznym spotkaniu(o ile takie są..) może zagrac Fletch na prawej. Ale chyba Gary wraca już? Nie wiem jak Brown natomiast, może ktoś mnie oświeci? ;)
'I live my life for the stars that shine, people say it's just a waste of time
When they said I should feed my head, that to me was just a day in bed'
branka
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 10:43
Otrzymał: 30 piw za 23 wypowiedzi

Postprzez paolo on 28 Lut 2009, 14:08

Gary jest już zdrowy, Wes prawdopodobnie wróci 1 marca, a Rafael 20 dni później.
Który ze mną w konkury na mój słowotok?
Awatar użytkownika
paolo
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:40
Miejscowość: Strzegom
Postawił: 56 piw
Otrzymał: 94 piw za 52 wypowiedzi

Postprzez Foster on 20 Mar 2009, 13:27

"Rafael bierze udział w tym samym programie, który przeszedł Neville i mamy nadzieję, że Brazylijczyk dołączy do pełnych treningów pod koniec przyszłego tygodnia" - powiedział na przedmeczowej konferencji Ferguson.

No to powoli, powoli sytuacja na prawej obronie wraca do normy. Gary już zdrowy, a Rafael za tydzień zacznie normalnie trenować. W końcu John O'Shea będzie mógł sobie odpocząć :shock:
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 316 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez matys on 27 Kwi 2009, 13:04

manutd.com napisał(a):Rafael sign new deal

Young Reds right-back Rafael has agreed a new two-year contract extension at United, a deal which keeps the promising Brazilian teenager at Old Trafford until at least June 2013.

Sir Alex Ferguson is delighted with the progress Rafael has made in his debut season with the Reds.

“Everyone at the club has been very impressed and excited by his first year as a professional," Sir Alex told ManUtd.com.

"His enthusiasm and the adventurous way he plays is typical of a Manchester United player and we are delighted that the has signed a new contract.”

Rafael hopes that this contract is the start of a long association with United.

“It has been a fantastic first year and I have been learning from all the players at the club but especially from the defence," he said.

"It has been an exciting time for me and I want to be part of this for a long time so to get an extension is unbelievable."

Świetna informacja :) .
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 95 piw
Otrzymał: 293 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez Czary on 27 Kwi 2009, 16:35

Dzisiaj same świetne wiadomości :D Tu Giggs piłkarzem roku, a tu Rafael przedłuża kontrakt do 2013 r. Bardzo mnie cieszy, że młody Da Silva podpisał z nami kontrakt na 4 lata. Do tego czasu może stać się jednym z najlepszych prawych obrońców świata :D . Czyli w kolejnym sezonie nie powinniśmy mieć problemów z tą stroną defensywy (Rafael, Brown, O'Shea i Neville, jeśli nie skończy kariery). Czekam jeszcze na nowy kontrakt dla brata.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Następna

Powróć do Kadra