Rezerwy i młodzież

Dyskusje na temat zawodników Manchesteru United.

Który z młodych zawodników ma szanse zaistnieć w pierwszym zespole Manchesteru ?

Craig Cathcart
3
3%
Federico Macheda
35
46%
Matthew James
10
13%
Davide Petrucci
7
9%
Ravel Morrison
8
10%
Inny
13
17%

Razem głosów : 76

Re: Rezerwy i młodzież

Postprzez Jaroldz on 31 Sty 2012, 17:56

Chciały go największe potęgi europejskie, a przechodzi do West Hamu, który gra w Championship. Spoko. Jeśli chłopak nie chciał powalczyć i poczekać trochę na grę w pierwszym składzie United, a wolał iść do słabszego klubu i walczyć z nim o utrzymanie w Premiership( WHU i tak niemal na 100% powróci do elity} to jego sprawa.

Szkoda tylko, że nie zapewniliśmy sobie w umowie, że możemy go sprowadzić odpowiednio po jednym, dwóch czy też trzech sezonach za odpowiednie kwoty. Takie rozwiązania stają się coraz popularniejsze. Wtedy w razie czego ostatecznie nie stracilibyśmy Morrisona.
Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
Awatar użytkownika
Jaroldz
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Paź 2008, 20:45
Miejscowość: Łódź
Postawił: 98 piw
Otrzymał: 106 piw za 84 wypowiedzi

Postprzez Mubinio on 31 Sty 2012, 18:17

Podsumowując:

po pierwsze - on nigdzie jeszcze nie odszedł,
po drugie - skąd możecie wiedzieć, jakie ma klauzule w kontrakcie (albo jakich nie ma, nieważne), którego nie ma bo: patrz punkt pierwszy.

:-D
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez Kris1908 on 31 Sty 2012, 18:59

Foster napisał(a):Dla mnie rola agentów jest zbyteczna, tylko mieszają w zawodnikom w głowie. Każdy ma przecież swój rozum i potrafi sam wynegocjować warunki i podpisać kontrakt. No ale to już dyskusja na zupełnie inny temat.

No właśnie, więc nie można winy zrzucać na agentów, tylko wziąć pod uwagę, że to zawodnik podpisuje w efekcie kontrakt.
Nobody, nobody does it better than Manchester United!

Biały. Hetero. Wierzący. Szczęśliwy. Przepraszam.
Awatar użytkownika
Kris1908
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Gru 2009, 23:02
Postawił: 121 piw
Otrzymał: 220 piw za 146 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 01 Lut 2012, 09:29

Osobiście życzę mu powodzenia w podbojach piłkarskiego światku

A ja sram na niego jeśli odejdzie. Może sobie zdobyć ballon d`or, może skończyć w Huddersfield Town. Z chwilą gdy opuści klub, już mnie nie obchodzi.
Dla mnie rola agentów jest zbyteczna, tylko mieszają w zawodnikom w głowie. Każdy ma przecież swój rozum i potrafi sam wynegocjować warunki i podpisać kontrakt.

Wszyscy nienawidzimy agentów, ale najczęściej po prostu słyszy się o jakiś mącących chujkach. Normalnie, to są po prostu goście, którzy dbają o to, by klub nie wyruchał zawodnika.Chyba, że ktoś wierzy w to, że kluby nigdy w życiu nie zrobiłyby czegoś podobnego.

Miała być Barca i inni możni tego świata, a przeszedł do drużyny z II ligi. Może i osiągnie więcej, bo talent ma, ale podobno nieszczególnie chce mu się zapieprzać na treningach.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez Mubinio on 01 Lut 2012, 10:16

Z takim podejściem to on nigdzie nie zajdzie. Żeby grać na świetnym poziomie trzeba być przede wszystkim profesjonalistą w każdym calu, a on na pewno nim nie jest. Ciekawe, czy Ronaldo i Messi byliby dziś na takim poziomie piłkarskim gdyby włóczyli się po sądach i nie przychodzili na treningi, bo im się nie chce.
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez michal85 on 01 Lut 2012, 11:56

A ja tam spoglądam jak się wiedzie naszym wychowankom i trzymam za nich kciuki. Może dobre występy Simpsona, Bardsleya, czy Gibsona nie cieszą mnie tak jak występy obecnych zawodników United, ale jednak nie przechodzę wobec nich obojętnie. A Morrisonowi życzę, żeby kiedyś do nas wrócił - bo jestem przekonany, że jeśli zacznie pracowac i skupi się w 100% na futbolu to wykorzysta swój potencjał, a wtedy ponownie go zobaczymy na OT.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 42 piw
Otrzymał: 167 piw za 103 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 01 Lut 2012, 18:11

Simpson czy Gibson to inna para kaloszy. Oni walczyli o miejsce w składzie, ale okazało się, że sir Alex ich nie widzi w składzie. Ravel zamiast walki o miejsce w United wybrał West Ham.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez Cepilek on 01 Lut 2012, 19:28

Oj tam, ja lubię Ravela jako piłkarza i napewno będę śledził jego poczynania :). A w sobotę obejrzę mecz WHU. Jest mi smutno z powodu jego odejścia, talent wyjątkowy, kapitalne umiejętności a człowiek marny. Z jego psychiką daję mu małe szanse na zrobienie wielkiej kariery ale kto wie. Nie zdziwię się jeśli Fergi załatwił opcje pierwokupu.
Ale za rok będziemy mieć kolejnego Morrisona, Jacka Barmby wymiata po całości w U18. Umiejętności nie mniejsze ale co najważniejsze sprawia wrażenie chłopaka który wie czego chce(z dobrej rodziny :) ojciec Nick:). Nasz scouting i szkolenie młodzieży funkcjonuje ostatnio kapitalnie więc ja tam się nie martwię o nowych mega zdolnych piłkarzy, kto wie może za jakieś 5-10 lat będziemy jak Barcelona jeśli chodzi o wychowanków :roll:.
Awatar użytkownika
Cepilek
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 31 Lip 2011, 09:52
Miejscowość: Busko Zdrój
Postawił: 19 piw
Otrzymał: 8 piw za 5 wypowiedzi

Postprzez Kris1908 on 01 Lut 2012, 19:31

Cepilek napisał(a):kto wie może za jakieś 5-10 lat będziemy jak Barcelona jeśli chodzi o wychowanków :roll:.

Byle nam Hollywood Soccer Club ich nie podebrał zawczasu :roll:

Awatar użytkownika
Kris1908
Weteran
Weteran

Postprzez Cepilek on 01 Lut 2012, 19:36

Byle nam Hollywood Soccer Club ich nie podebrał zawczasu :roll:

Fajnie, tylko to samo powtarza praktycznie każdy bardziej interesujący się naszą akademią. :roll:
Awatar użytkownika
Cepilek
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 31 Lip 2011, 09:52
Miejscowość: Busko Zdrój
Postawił: 19 piw
Otrzymał: 8 piw za 5 wypowiedzi

Postprzez Kris1908 on 01 Lut 2012, 19:40

A ja się na naszej akademii nie znam, więc pozwoliłem sobie w swojej nieoświeconości zrównoważyć dążenie do bycia jak FCB pociskiem w ich stronę.

Awatar użytkownika
Kris1908
Weteran
Weteran

Postprzez michal85 on 01 Lut 2012, 19:55

Ja tam w Barbmbym nie widzę nic szczególnego. Być może będą z niego ludzie, ale to nie talent na miarę Wilshere'a, Morrisona, Mceachrana czy Sterlinga, którzy w młodzikach wyglądali jak zawodnicy wyjęcie z innej bajki. Ravel wymiatał na OT z Chelsea w półfinale Youth Cup jako niespełna 16-sto latek i od razu było widać z jak utalentowanym zawodnikiem mamy do czynienia. W przypadku Barmbyego IMO tak nie ma.

Co nie zmienia faktu, że w akademii mamy nadal kilku świetnie rokujących zawodników i kolejne lata powinny nam przynieść kolejnych Welbeckow i Cleverleyów.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MPH on 02 Lut 2012, 21:57

Witam ponownie.

Widzę, że rzeczywiście jest parę osób, które mają ogromną wiedzę na temat naszych młodych piłkarzy. Może to pytanie zabrzmieć głupio, ale strasznie mnie ciekawi, jak obeznani w temacie oceniają Roberta Brady'ego, który z tego co widzę nieźle poczyna sobie w Championship. Bliżej mu do Cleva i Danny'ego, czy raczej do nieodżałowanego Drinkwatera?
MPH
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 24 Wrz 2009, 15:28
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez michal85 on 03 Lut 2012, 10:34

Przyznam się, że nie widziałem Brady'ego w tym sezonie, więc nie wiem czy poczynił jakieś znaczne postępy. Na pewno jest chwalony ze wszystkich stron i o nie tylko przez ludzi związanych z United. Jak dla mnie ma całkiem spore szanse na to, żeby za 2 sezony być w kadrze pierwszego zespołu. W przyszłym pasowałoby go wypożyczyć do PL i wtedy wszystko w jego nogach :) Ja go lubię - zadziorny, dobry technicznie i...lewonożny - mało u nas takich ;)

Drinkwater nieodżałowany? Czemuż to? Dobry zawodnik, ale nie była to postać wyrózniająca się. Znacznie bardziej szkoda mi zniszczonego przez kontuzje Jamesa.

Oglądał ktoś wczoraj akademię w Youth Cup? Ja niestety nie mogłem, a wygralismy ze Swanseą na wyjeździe aż 5:1 i awansowaliśmy do ćwierćfinałów. Budująca jest postawa tej młodziutkiej drużyny, która na początku sezonu zerwała od niejednego przeciwnika zerwała łomot :)
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez samcro on 03 Lut 2012, 10:47

Nie oglądałem ale Blackett bombę ładną strzelił http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gYAl7Czt8Q
Vidic isn't afraid to step on land mines, land mines are afraid of Vidic stepping on them
samcro za ten post dostaje piwo od: michal85
Awatar użytkownika
samcro
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Wrz 2009, 19:14
Postawił: 41 piw
Otrzymał: 159 piw za 89 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Kadra