paolo napisał(a):Heh a więc Diabełki poprawią sobie statystyki meczów w reprezentacji
Dobrze, że na Euro 2012 nie będzie ich trenował, bo Polakom nie potrzeba kolejnego kandydata po mistrzostwo

mufc.pl napisał(a):Nieubłaganie zbliża się dzień, którego obawiają się wszyscy kibice Manchesteru United. W najnowszym wywiadzie sir Alex Ferguson przyznał, że prawdopodobnie za trzy lata zakończy swoją trenerską przygodę z "Czerwonymi Diabłami". Szkot w 2011 roku będzie świętował 25-lecie pracy z zespołem mistrza Anglii.
Media spekulują, że następcą Fergusona mogą zostać byli zawodnicy Manchesteru United, wśród których najczęściej wymienia się Marka Hughesa i Roya Keane’a. Szkot zdaje sobie jednak sprawę z tego, że w obliczu częstych zmian w futbolu w najbliższym czasie nie poznamy nazwiska nowego trenera "Czerwonych Diabłów".
"Nie wybiegam myślami w przyszłość. Ciągle mam dużo pasji i jestem po prostu szczęśliwy. Mam już jednak 66 lat, więc możliwe, że następne trzy lata będą moimi ostatnimi na ławce trenerskiej" - powiedział Ferguson.
"Mam świetnego asystenta Carlosa Queiroza. Myślę, że on tez będzie brany pod uwagę. W klubie mamy jednak właścicieli i dyrektora wykonawczego i to oni za trzy lata podejmą decyzję, kto zostanie nowym trenerem Manchesteru United. W futbolu jest kilku młodych menedżerów, ale z powodu zagrożeń i ryzyka, jakie niesie ze sobą praca trenera za kilka lat mogą oni już nie uczestniczyć w życiu piłkarskim."

"Nie mam zamiaru określać dokładnej pory, w której odejdę z Old Trafford" - powiedział.
"Tak poważną decyzję podejmę wtedy, gdy przyjdzie na to czas. Jestem w pełni sił i zdrowy, aby kontynuować pracę z moim zespołem. Za pewne decyzja zapadnie za dwa, trzy, może cztery lata."

sebos_krk napisał(a):Ale chce też przegonić liverpool i zdobyć przynajmniej 19 tytułów mistrza Anglii.

MU_fan napisał(a):A ja się zgadzam z Czaplakiem i wydaje mi się, że następcą Fergusona może być Jose Mourinho. Portugalczyk zapewne po zakończeniu europejskiego czempionatu obejmie reprezentację Portugalii i poprowadzi ją w eliminacjach, ewentualnie na turnieju mistrzowskim w RPA. Potem może sobie wziąć roczną przerwę od futbolu, by po roku poprowadzić United, bądź prowadzić kadrę Portugalii do 2012 roku by wtedy przejąć schedę po Fergusonie. Portugalczyk przejmując stery nad United będzie chciał się nijako zrewanżować Abramowiczowi, który go bądź co bądź niesłusznie wylał z Chelsea.
Jednocześnie Portugalczyk zaprzeczył spekulacjom, wedle których miałby zostać wkrótce trenerem Liverpoolu. "Nie czułbym się komfortowo, gdybym w Anglii prowadził inny zespół niż Chelsea" - powiedział.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - waga do wzrostu - inhalator - Kurs Uwodzenia - Darmowe Etui na okulary - kosmetyka kraków