Tym wyjściem to pokazał jedynie arogancję.
Jakby to pierwszy raz zrobił...
Tym wyjściem to pokazał jedynie arogancję.

Były kapitan Manchesteru United Roy Keane nie daje za wygraną w dyskusji z byłym przełożonym i na łamach prasy zripostował wypowiedź sir Aleksa Fergusona. Keane skrytykował drużynę "Czerwonych Diabłów" po odpadnięciu z Ligi Mistrzów, w odpowiedzi na co Ferguson wytknął Irlandczykowi jego menedżerskie porażki. Keane posunął się jednak jeszcze krok dalej, podkreślając jak wielka przepaść dzieli go obecnie od klubu z Old Trafford.
(...)
- Możesz oceniać kompetencje trenerskie dowolnego eksperta i zawsze na jego tle wypadną oni blado. Jednak zaryzykuję stwierdzenie, że bez piłkarzy takich jak ja, być może nie zdobyłby tylu trofeów. Łatwo zapomnieć, że to my poświęcamy się dla trenera - podkreślił Keane.
Roy Keane zaznaczył jednak, że pomimo trudnych relacji z byłym menedżerem, nie życzy klubowi źle i wciąż traktuje występy na Old Trafford jako zaszczyt.
- Jestem wdzięczny za to, że mogłem grać w Manchesterze United. Cała moja rodzina kibicuje United i nie mam żadnych złych myśli względem klubu, chciałbym, żeby to było jasne.

Trener Znicza będzie w Manchesterze United!
Serwis wpr24.pl podał niesamowitą wiadomość. Młody trener i menedżer akademii piłkarskiej drugoligowego Znicza Pruszków Radosław Mozyrko będzie pracował w Manchesterze United. Z zespołem "Czerwonych Diabłów" podpisał roczny kontrakt.
Mozyrko, który pracę w Pruszkowie rozpoczął w maju 2011 roku był w Zniczu koordynatorem ds. mlodzieży. Młody szkoleniowiec zarządzał 14 grupami młodzieżowymi w liczącej 380 zawodników akademii.
Mozyrko jest bardzo zdolnym trenerem mlodego pokolenia. Uczył się zawody na stażach w Anglii, Irlandii i USA. Jako pierwszy nasz rodak szkolił się w prestiżowej akademii New York Red Bulls. Pracował także w patronackim klubie Manchesteru United Malahide United.
W pruszkowskim klubie stworzył specjalny system szkolenia młodzieży. Zawodnicy robili bardzo szybkie postępy.
W United Polak będzie zajmował się selekcją nowych talentów do tamtejszej akademii piłkarskiej.
- Jako wiceprezes pruszkowskiego klubu jestem dumny z tego transferu. To bardzo nobilitujące, że jeden z najlepszych klubów na świecie dostrzega wysiłek jaki wkładamy w pracę z młodzieżą - mówi serwisowi wpr24.pl wiceprezes Znicza Pruszków Michał Kozak.
Z klubem z Mazowsza kończy współpracę 16 stycznia, a więc za kilka dni. Mozyrko podpisał z angielskim potentatem roczny kontrakt.
eurosport.pl

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - Wczasy Egipt - imprezy integracyjne - aranżacje - Social Media - sklep internetowy zoponami