"Z bardzo ciężkim sercem dzisiejszego dnia opuściłem najwspanialszy klub piłkarski na świecie, w którym spędziłem pięć fantastycznych lat. To był osobliwy czas w moim życiu, wszystko odbywało się w dobrej atmosferze i przy tym profesjonalnie. Jestem niesamowicie szczęśliwy, że miałem szansę pracować z fachowcami pierwszej klasy oraz całym sztabem szkoleniowym złożonym z najlepszych pracowników.
"Nasi zawodnicy zarówno na boisku, jak i poza nim prezentowali się lepiej niż inni. Wiele miłych wspomnień zawdzięczam ich ciężkiej pracy, profesjonalizmowi oraz ogólnemu efektowi naszych treningów. Czuję, że jesteśmy w miejscu idealnym do tego, aby nastała nowa generacja jeżeli chodzi o graczy światowej klasy takich, jak Sir Bobby Charlton oraz George Best, możemy dać początek nowej tredycji.
"Oczywistym jest, że nasze sukcesy oraz postrzeganie nas jako rodzina, bazują na silnej ręce przywódcy oraz rodzinie Glazerów, zarządzie, Davidowi Gill'owi i, oczywiście nie w najmniejszym stopniu, Sir Alexowi Fergusonowi. To pozwala utrzymać się nam na samym szczycie. Parę słów kieruję do Sir Alexa: Dziękuję mu za całą jego wiarę we mnie oraz wiedzę. którą mi przekazał, jego mentalność i ambicja pozwolą mi utrzymać się pewnie na nowym stanowisku.
"Zawszę pozostanę fanem i wielbicielem klubu, jestem wdzięczny wszystkim za to, że mogłem być częścią tak wspaniałej instytucji, ogromnej organizacji napełninej ogromem uczuć natury rodzinnej i społecznej. To prowadzi mnie ostatecznie do naszych kibiców - miejscowych, krajowych oraz tych z całego świata. Dziękuję im wszystkim za nieustające poparcie i wsparcie udzielane mojej osobie podczas całego pobytu na Old Trafford. Zawsze kiedy potrzebowaliśmy wiary we własne siły, oni nam ją przywracali poprzez swoją obecność na meczach domowych i wyjazdowych.
"Na zakończenie chciałbym życzyć jak najlepiej naszemu klubowi, kontynuacji sukcesów w latach, które nadejdą oraz radości z wykonywanego zajęcia - atrakcyjnego i zwycięskiego futbolu, jaki porywa i zachwyca cały otaczający nas świat."
CQ nie jest już w United, dlatego kolejne newsy i cytaty dot. jego proszę pisać w temacie: "Jak się spisują byłe Diabły" w We are United. Tu oczywiście można skomentować jeszcze jego dzisiejsze wypowiedzi.