United - stałe fragmenty gry

Dyskusje na temat zawodników Manchesteru United.

Re: United - stałe fragmenty gry

Postprzez beteo on 08 Sie 2011, 22:24

Ostatni karny Rooneya był dość fartowny moim zdaniem,
beteo
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 08 Sie 2011, 22:10
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez panopticum on 08 Sie 2011, 22:39

Ale za to jaki efektowny.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 09 Sie 2011, 10:11

Jak już odświeżyliście temat, to ja mam tylko nadzieję, że Nani, czy inne łebki nie będą zbyt często wpychać się przed Younga do wykonywania wolnych, czy też rożnych. W końcu mamy gościa, który potrafi robić to fenomenalnie i trzeba to wykorzystywać do maximum.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 116 piw
Otrzymał: 174 piw za 110 wypowiedzi

Postprzez Hubercik on 09 Sie 2011, 10:59

W sumie to po dośrodkowaniu Younga Smalling strzelił gola. I to był w sumie jedyny wolny po którym jakieś poważniejsze zagrożenie było.
Jak dla mnie to Young powinien mieć wolne z bliska z lewej strony. Nani z tej samej strony tylko, że z dalszej odległości bo ma młotka w nodze.
A Rooney niech wykonuje z prawej jak w meczu z WHU i bedzie gitar
Płacz, nie wstydź się łez, POWSTAŃ!!
Awatar użytkownika
Hubercik
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Lip 2011, 23:03
Miejscowość: Busko - Zdrój
Postawił: 66 piw
Otrzymał: 42 piw za 37 wypowiedzi

Postprzez beteo on 09 Sie 2011, 21:01

Aha, czyli jednak są jakieś dobre wiadomości dla fanów Manu :)
beteo
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 08 Sie 2011, 22:10
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Foster on 15 Sty 2012, 17:04

Choć wiadomo to nie od dziś, ale nasze stałe fragmenty gry są TRAGICZNE. Jak można mieć 12 rożnych i stworzyć ledwo jedno zagrożenie? Naprawdę czy to taki problem dobrze wrzucić piłkę w pole karne? Podcinki Giggsa były słabe, ale te balony Naniego to już katastrofa...
Fajnie rożne bije Anderson, jednak z resztą jest niego gorzej. Może by tak Antosia spróbować? W biegu daje kapitalne wrzutki to może ze stojące piłki będzie równie dobrze?

Wolne też mamy tragiczne. Rooneyowi wyjdzie raz na 20, Naniemu jeszcze rzadziej. Szkoda, bo dobrze opanowane stałe fragmenty nie raz i nie dwa decydowały o wyniku i są bardzo pomocne, szczególnie wtedy kiedy nie idzie najlepiej.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 316 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez Mubinio on 15 Sty 2012, 17:53

Ja bym to dał bić Scholesowi. ;)

Bardzo rozczarowuje mnie, jeżeli chodzi o stałe fragmenty gry, niejaki Ashley Y., który miał być lekarstwem na naszą indolencję w tym aspekcie. A może Clev, jak wróci? Technikę kolo ma bardzo dobrą, może dałby radę?
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez michal85 on 15 Sty 2012, 18:36

Rożne trzeba rozgrywać krótko - tak jak próbowalismy do niedawna. NIe ma u nas kto strzelić z dyńki poza Smallingiem i Vidicem.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 42 piw
Otrzymał: 167 piw za 103 wypowiedzi

Postprzez Hubercik on 15 Sty 2012, 19:24

Co do rożnych zgadzam się z michałem. Pominąwszy fakt, że krótkie rozegrania sprawiają, że krycie w polu karnym jest znacznie gorsze.

Co do rzutów wolnych to co taki Young ma poradzić. Rooney niby wsadził gola z WHU w tamtym sezonie i dwa z Arsenalem ale on za często się myli. Nani zamiast uderzać technicznie to się bawi w Ronaldo i wali na siłę. Gdyby tak rożne wykonywał jak wolne to może coś by wyszło z tego. Nie zmienia to faktu, że Young ma za mało stażu, żeby móc konkurować piłkę z Roo lub Nanim. Jak jest jeszcze Young to już mowy nie ma.
Płacz, nie wstydź się łez, POWSTAŃ!!
Awatar użytkownika
Hubercik
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Lip 2011, 23:03
Miejscowość: Busko - Zdrój
Postawił: 66 piw
Otrzymał: 42 piw za 37 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 15 Sty 2012, 23:34

Problem z karnymi moim zdaniem jest chwilowy, Ruud też kiedyś miał serię kilku zmarnowanych karnych, w tym w doliczonym czasie przeciwko Arsenalowi przy 0-0. Tak naprawdę Ronaldo dawał niesamowity komfort, karny w jego przypadku to była niemalże pewna bramka. Portugalczyk na tyle opanował ten element, że bramkarz nawet rzucając się w dobry róg nie był w stanie obronić strzału, gorzej jak Cristiano strzelał inaczej niż zwykle, bo wtedy już tak różowo nie było (np. półfinał z Barcą i karne w Moskwie) ;)

Co do rożnych to ostatnio nawet Pat stawiał się w polu karnym rywala przy rzutach rożnych, co dla mnie jest jakimś nieporozumieniem, chyba że nie zauważyłem niebywałej skoczności Francuza. Poza tym Rio od jakiegoś czasu odpuszcza sobie branie udziału przy rożnych i asekuruje tyły. Ten element na pewno wymaga dopracowania, wyszkolenia jakiś schematów, bo rożnych mamy dosyć dużo, a bramek z nich już niewiele.
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 53 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Poprzednia

Powróć do Kadra