Wes Brown

Re: Wes Brown

Postprzez Tomek91 on 09 Mar 2010, 16:02

Manchester United have suffered a blow with the news that versatile defender Wes Brown is out of action for the next four to six weeks.

Z jednej strony dobrze, że to "tylko" 6 tygodni, a nie 3 miesiące, z drugiej strony to i tak dużo, a sezon wkracza w decydującą fazę i liczyłem właśnie na Browna, który doświadczeniem przebija Rafaela, a stawiam go też nad Neville'm wśród prawych obrońców.
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez truered on 09 Mar 2010, 19:47

Faktycznie, Brown odzyskał dawną świeżość, tę z sezonu 07-08, kiedy grał naprawdę pewnie zarówno na boku jak i w środku obrony. Szkoda, ale jest to spora szansa dla Rafaela i, możliwe, Fabio. Mam nadzieję, że rehabilitacja w przypadku Wesa pójdzie wyjątkowo szybko.
We'll never die
We'll never die
We'll never die
We'll never die

We'll keep the red flags flyin' high
Cos' Man United will never die!

Mój blog:
http://www.ozinjusz.blogspot.com/
Awatar użytkownika
truered
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 14 Kwi 2009, 12:22
Postawił: 4 piw
Otrzymał: 29 piw za 18 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 09 Mar 2010, 19:49

Obawiam się, że jego powrót może być parę razy odkładany. Wes raczej do "szybkowracających" nie należy, a szkoda. Pokazał, że pamięta, jak się gra na prawej obronie i to właśnie jego wolałbym widzieć na tej pozycji w decydujących spotkaniach, niżeli Rafaela.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 167 piw za 104 wypowiedzi

Postprzez Kwas on 09 Mar 2010, 21:12

truered napisał(a):Szkoda, ale jest to spora szansa dla Rafaela i, możliwe, Fabio.

Coś w Fabio nie wierze. O ile Rafael dzięki kontuzji Anglika powinien utorować sobie mocniejszą pozycję, to jego brat... no jest zbyt szklany po prostu i jeszcze niegotowy do gry od początku. Dostaje powołania na mecze, ale i tak często przesiaduje na trybunach. Jeśli już to mógłby raz od czasu odciążyć Evre, tyle tylko, że teraz nie będzie już na to okazji. Mamy przed sobą ciężką końcówkę sezonu, a gdy była okazja, tak jak z West Ham czy z Wilkami, "na razie gorszy da Silva" nie grał. Szkoda, bo teraz to już raczej sir Alex nie wystawi młodziaka na taki Tottenham, czy nawet Blackburn.

Rafael nieźle sobie poczynał grając regularnie w pierwszej "11", złapał formę, ale Wes to na pewno także byłaby dobra opcja. Żal, naprawdę żal, ten człowiek ma po prostu pecha. A to problemy natury osobistej, a to zdrowie... Dobrze, że chociaż z trzech miesięcy spadło na 6 tygodni.
Awatar użytkownika
Kwas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 17:54
Postawił: 14 piw
Otrzymał: 43 piw za 35 wypowiedzi

Postprzez Foster on 08 Sie 2010, 22:17

Wes Brown podjął decyzję o zakończeniu reprezentacyjnej kariery - poinformowała Angielska Federacja Piłkarska.

Kolejny zawodnik po Berbatovie, który kończy karierę reprezentacyjną.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 286 piw
Otrzymał: 205 piw za 150 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 08 Sie 2010, 22:29

Dobra decyzja, niech skupi się na grze w klubie, żeby uniknąć problemów zdrowotnych. Jest w takim razie miejsce dla Gary'ego :twisted: , chyba że Capello dalej będzie się upierał przy Carragherze :evil:

Marzy mi się, żeby Rio poszedł w jego ślady :roll:
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez Foster on 15 Mar 2011, 23:55

rav10 napisał(a):ale Brown jest niezbyt pewny.

Bo piłka pechowo się odbiła i strzelił samobója?
Mój blog:
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez Adis on 16 Mar 2011, 00:07

Samobój pechowy, ale abstrahując od niego miał co najmniej kilka interwencji, po których kibicom skakało tętno = niezbyt pewny. Na pewno wynika to po części z braku regularnej gry, jednak nie zmienia faktu, że jest na dzień dzisiejszy niepewny.
"(...) Every time I play that is in my head. What a privilege it is to play for Manchester United. When you pull on the shirt you are pulling on history, and I say thanks to God that I play for this club."
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 22:09
Postawił: 89 piw
Otrzymał: 253 piw za 148 wypowiedzi

Postprzez Foster on 16 Mar 2011, 00:12

Kilka? Szczerze to pamiętam tylko jedną, kiedy nie trafił w piłkę. Wyraźnie widać, że z każdym spotkaniem Wes gra coraz lepiej, co dobrze rokuje, bo w kolejnych meczach Brown będzie nam niezwykle potrzebny.
Mój blog:
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez rav10 on 16 Mar 2011, 00:15

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wcześniej chociażby nie pokrył Gignaca gdy ten próbował lobować.
Awatar użytkownika
rav10
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 01 Sie 2010, 23:35
Miejscowość: Bielsko-Biała
Postawił: 56 piw
Otrzymał: 60 piw za 44 wypowiedzi

Postprzez Foster on 16 Mar 2011, 00:16

Smalling nie pokrył.
Mój blog:
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez wilus3 on 16 Mar 2011, 06:30

Tak co do tego samobója wracając. Zdaje mi się, że ten, którego Wes krył pociągnął go za koszulkę, a Wes upadł i niestety w tym momencie, kiedy piłka leciała wprost na niego.
wilus3
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 25 Sty 2011, 21:26
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez samcro on 16 Mar 2011, 08:18

Ciężko oczekiwać zeby obrońca któy kilka miesięcy nie grał w piłkę nagle w 1 czy 2 meczu zagrał jak za najlepszych lat
Vidic isn't afraid to step on land mines, land mines are afraid of Vidic stepping on them
Awatar użytkownika
samcro
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Wrz 2009, 19:14
Postawił: 32 piw
Otrzymał: 136 piw za 73 wypowiedzi

Postprzez Patryk on 16 Mar 2011, 11:37

Mecz Browna dobry, miał kilka dobrych wejść jak np. to co dawałem w SB http://www.youtube.com/watch?v=foHt9TKAww8
ale chyba 2-3 gorsze momenty jak na początku drugiej połowy nie trafił w piłkę i w I połowie przegrał pojedynek główkowy i było wtedy dość blisko do gola. Widać, że z meczu na mecz się rozkręca ale też na pewno o wiele lepiej by mu poszlo gdyby grał na spółkę z Ferdinandem, z którym o wiele lepiej sie rozumie, ze Smallingiem to był chyba jego 3mecz?
Patryk za ten post dostaje piwo od: Ruuuuuuuuuud
Awatar użytkownika
Patryk
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 16 Lip 2008, 15:42
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 6 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez Tomassen on 02 Cze 2011, 12:34

Po trzynastu latach gry w Manchesterze United Wes Brown nie jest już potrzebny sir Aleksowi Fergusonowi. 31-letni obrońca dostał zielone światło w sprawie transferu do innego klubu.

Według informacji The Mirror transfer Browna przesądziła kłótnia z Fergusonem. Anglik miał mieć pretensje do menadżera o małą liczbę minut na boisku. Ostatnie spotkanie w Manchesterze United Brown rozegrał 19 marca.

W sierpniu ubiegłego roku Brown zrezygnował z gry w reprezentacji Anglii, aby skoncentrować się na występach w Manchesterze United. W tym sezonie Anglik przegrywał jednak rywalizację z Fabio, Rafaelem i Johnem O’Shea.

Najlepszym sezonem Browna był niewątpliwie 2007/2008, kiedy sięgnął z Czerwonymi Diabłami po Puchar Europy. Anglik wystąpił wówczas w ponad 50 meczach Manchesteru United.

Zainteresowanie piłkarzem w przeszłości wyrażały Everton i Sunderland. Z bogatym doświadczeniem Brown nie powinien mieć jednak problemów w znalezieniu nowego pracodawcy.

No więc zapowiada się, że Brown być może odejdzie. Co o tym sądzicie?
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 98 piw
Otrzymał: 30 piw za 19 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Byli piłkarze