6. WES BROWN
Data urodzenia: 13 Październik 1979
Miejsce urodzenia: Manchester, Anglia
Narodowość: Anglia
Pozycja: Obrońca
Wzrost: 185 cm
Poprzedni klub: wychowanek
Debiut w MU: 04 Maj 1998 v Leeds United (H)

reddevil5 napisał(a):... Brown moim zdaniem jest o klasę lepszym, a robienie z Garego gwiazdy na siłę do niczego nie prowadzi...

reddevil5 napisał(a):nie wspominając już o tym, że ten nasz "symbol" strzelił jedną bramkę w całej swojej świetlnej karierze!
Ty chyba na siłę próbujesz być kontrowersyjny.

sebos_krk napisał(a):Może to Radzio założył drugi profil sobie i z ukrycia głosi kontrowersyjne poglądy, żeby zachęcić do ożywionej dyskusji na tym forum
sebos_krk napisał(a):Porównywanie go do Garego nie ma żadnego sensu. Nawet w tym momencie wolałbym O'shea na jego pozycji. Ferguson się kurczowo Wesa trzyma i nie bardzo mi się to podoba. Ba, taki Wasilewski pewnie by lepszą robotę wykonywał na prawej stronie.

diabeł1878 napisał(a):Jeżeli odejdzie do Newcastle to będzie okaz jego głupoty. Nie jest to piłkarz światowego formatu i wiem, że dla niego liczy się kasa a nie trofea, które mógłby zdobyć z United.
Nie będę za nim płakał.

mufc.pl napisał(a):Wes Brown podpisał nowy, czteroletni kontrakt z Manchesterem United - poinformował klub na swojej stronie internetowej. Na jego mocy Anglik będzie otrzymywał tygodniowo prawie 50 tysięcy funtów tygodniowo, tj. o blisko 20 tysięcy funtów więcej niż dotychczas.
Poprzednia umowa, która wygasała wraz z końcem czerwca, gwarantowała wychowankowi "Czerwonych Diabłów" tygodniówkę w wysokości ok. 31 tysięcy funtów. Nowy kontrakt zwiąże Browna z Old Trafford co najmniej do roku 2012.
"Manchester United to fantastyczny klub i jestem zachwycony przedłużeniem umowy" - mówił 28-latek. - "Stanowienie części drużyny, którą wspierałem przez całe moje życie, jest dla mnie ogromnym honorem. Wierzę, że ten zespół w ciągu najbliższych lat odniesie wiele sukcesów, a ja będę mógł się nimi dzielić."
Zadowolenia z parafowania nowego kontraktu nie krył także sir Alex Ferguson, zauważając, że Brown solidnie zapełnił lukę powstałą na skutek poważnej kontuzji podstawowego prawego defensora, Gary'ego Neville'a.
"Jestem bardzo zadowolony z tego faktu. Wes wychował się w tym klubie, a teraz stanowi integralną część składu. Dyspozycja, jaką prezentował pod nieobecność Gary'ego, okazała się jednym z głównych czynników wpływających na to, że tracimy tak mało bramek."
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami menedżera, kontrakty już niebawem powinni przedłużyć także dwaj inni gracze aktualnych mistrzów Anglii, Rio Ferdinand i Michael Carrick.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - projekty domów - Endodoncja Kraków - Środa Wlkp., Środa - okulary przeciwsłoneczne - www.autoskup24h.pl