Seriale

Wszelkie dyskusje na temat filmów, serialów, programów telewizyjnych, oraz wszystko, co związane z Kinem i TV.

Re: Które seriale oglądacie?

Postprzez matys on 20 Sie 2008, 21:39

Dzięki, obadam ten komediowy. Lekki serial, na wieczór jest w sam raz ;) I wcale mi na hitach nie zależy, może być nawet coś niszowego, byle dobre.

E: Ooo, dzięki Anirin. Coś na pewno wybiorę. Już szukam linków i może jeszcze dzisiaj coś obejrze. Dzięki ;)
Ostatnio edytowany przez matys, 20 Sie 2008, 21:49, edytowano w sumie 1 raz
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 91 piw
Otrzymał: 262 piw za 145 wypowiedzi

Postprzez Anirin on 20 Sie 2008, 21:48

To co Kisia napisała + "Scrubs" też na Comedy Central leci. Przetłumaczone jako "Hoży Doktorzy" :P. Naprawdę polecam! Kocham to oglądać i myślę, że jak się wciągniesz to też to polubisz. ;)
Jeszcze "Chłopaki z baraków" są spoko. :)
"Everybody should believe in something - I believe I'll have another drink"
Awatar użytkownika
Anirin
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 24 Sty 2008, 16:29
Postawił: 7 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez matys on 20 Sie 2008, 23:28

Obejrzałem to 'On, ona i dzieciaki'. Ściągne, jeszcze ze dwa odcinki, żeby zobaczyć jak to wygląda w każdym odcinku, ale serialowi nie daje za dużo szans. Już wole po raz 12 oglądać od nowa przyjaciół, bo to jest dla mnie za cukierkowate, a i humor najwyższych lotów nie jest. Choć na wieczór nie jest złe, tylko że wolałbym obejrzeć coś trochę lepszego.

Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Anirin on 21 Sie 2008, 00:39

mateksa napisał(a):Choć na wieczór nie jest złe, tylko że wolałbym obejrzeć coś trochę lepszego.

W dzisiejszych czasach trudno o takie rzeczy... ;) Takie seriale jak "Przyjaciele" to ewenementy. Rzadko można spotkać serial, przy którym będzie się rwało boki ze śmiechu. :D
"Everybody should believe in something - I believe I'll have another drink"
Awatar użytkownika
Anirin
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 24 Sty 2008, 16:29
Postawił: 7 piw

Postprzez maju on 21 Sie 2008, 08:03

Jeszcze do niedawna po Przyjacielach na TVN siedem pokazywali Dwóch i pół. To IMO 10x lepsze niż przyjaciele, ale nie wiem, czy na jakimś kanale jaszcze puszczają ;/
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez radzio on 21 Sie 2008, 08:21

Ja polecam:
House
Dexter
Grey's Anatomy
The 4400
Stargate

no i klasycznego Star Treka :D

Dextera mam już całego na kompie i czekam na ciut wolnego to sobie zrobię ze znajomymi jakiś dłuuuuugi seans (ze 10 - 15 godzin Dextera non stop :D) to będzie jazda :D
Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
Radzio Jogger
Manchester United
Darmowe relacje SMS
Awatar użytkownika
radzio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Sty 2008, 14:59
Miejscowość: Kraków / Tarnobrzeg
Postawił: 71 piw
Otrzymał: 43 piw za 26 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 21 Sie 2008, 10:43

Ja nie trybię tego całego "Dextera". Obejrzałem jakieś trzy odcinki i żaden mnie nie wciągnął. Co więcej irytuje mnie gra aktorska, zwłaszcza siostry psycholka. W ogóle mnie nie przekonuje ten gość, niby ma być taki obcy i w ogóle, ale to taki Batman, który kroi ludzi (z całym szacunkiem dla Nietoperza). O wiele lepiej seryjnego mordercę pokazano w "Boston Legal", chociaż nie był on główną postacią i pojawił się w zaledwie paru odcinkach. Właśnie "Boston Legal" teraz oglądam, to serial o prawnikach, dobry. Ma "to coś" co sprawiło że po obejrzeniu pierwszego odcinka natychmiast chciałem obczaić drugi, a przy takim "Dexterze" zmuszałem się, bo chciałem zobaczyć o co ten cały szum, okazało się że nic wielkiego.

Oprócz tego oglądam "Supernatural" i House`a. Tylko że czekam aż będą nowe odcinki, a do tego czasu, łoję "Boston Legal".

Mateksa
Jakby co to polecam "Czarną Żmiję" z Atkinsonem i Hugh Lauriem (dr House właśnie, tylko młody). Kapitalna komedia, jeden z moich ulubionych seriali.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 200 piw
Otrzymał: 327 piw za 200 wypowiedzi

Postprzez matys on 21 Sie 2008, 11:46

Dexter jest fenomenalny i tu nie ma o cym dyskutować. Ludzie, klimat, klimat i jeszcze raz KLIMAT!!! Jak mi ktoś znajdzie równie mocny serial(czyt. thriller albo horror), z tak zbudowanym klimatem to wstawię Ronaldo do awatara. Opticum, ten serial sie rozkręca gdzieś koło 6-7 odcinka, jak pewne rzeczy wychodzą na jaw. Pierwsze seria kopie dupsko, od 10 odcinka oglądałem z ryjem przy ziemi, a 40 minut leciało, ze nawet się nie wiedziało kiedy.

Nie znam, osoby która serial uznałaby za słaby, jednym podobał się mniej innym bardziej, ale każdy oglądał z zainteresowaniem. Pochłonąłem 2 sezony w tydzień. Charakterystyka postaci jest kapitalna, Dexter, Debra, Doakes czy (nie czytaj radzio, bo ta postać pojawia się później dopiero.) Rudy.

I pokażcie mi serial z tyloma przekleństwami. Ktoś powie, że żadna zaleta, ale to nie jest bajka dla dzieci, gdzie są same kurki wodne i cholery. Tak jak w Prisonie, niby akcja dzieje sie w więzieniu, a skurwysyn to było wszystko co można było usłyszeć. Radzio jak ja ci zazdroszczę :cry: 15 godzin z Dexterem :oops: Drugi sezon co prawda słabszy, ale i tak na wysokim poziomie!

pan_opticum napisał(a):Jakby co to polecam "Czarną Żmiję" z Atkinsonem i Hugh Lauriem (dr House właśnie, tylko młody). Kapitalna komedia, jeden z moich ulubionych seriali.

Widziałem kilka odcinków. Potwierdzam serial przedni, angielski humor i Atkinson.

Ale wymyślilem coś lepszego, wstyd sie przyznać ale nie oglądałem jeszcze Twin Peaks :oops: . Ściagam Pilota na razie i już się nie mogę doczekać godzin poświęconych na rozkminaniu o co do cholery chodzi Lynchowi. Kocham tego reżysera, jak serial będzie taki jak Mulholland czy Zagubiona Autostrada to już się boje ;)

Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Lucas on 21 Sie 2008, 14:21

Dexter jest nielicznym przykładem, gdzie drugi sezon jest lepszy od pierwszego. A trzeci od drugiego. :D

Polecam Ci mój drogi matekso Weeds (czarna komedia, znakomici aktorzy, mocne teksty). Ostatnio również oglądałem Chucka. Nowy serial, dopiero co się pierwszy sezon zakończył. Interesujący nawet o bystrzaku, który pojął wszystkie sekrety i tajemnice rządowe Stanów Zjednoczonych i nie tylko. Przyjemnie się ogląda. Jakieś pół roku temu skończyłem oglądać wszystkie pięć sezonów Nip/Tuck, bardziej znanego jako Bez skazy, który swoimi czasy leciał na TVNie. Dosyć ciekawy serial o dwóch przyjaciołach, którzy specjalizują się w chirurgii plastycznej. Różne perypetie seksualne, religijne, patologiczne, życiowe, estetyczne.
Awatar użytkownika
Lucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Lut 2008, 23:56
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 5 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez matys on 21 Sie 2008, 14:32

:* No nareszcie jest trochę pozycji, którymi się warto zainteresować. Choć na pierwszy ogień idzie Twin Peaks, a potem chyba 'Weeds', bo jak czarna komedia to nic ino oglądać. Takim czymś to nie pogardzę.

E:Jeszcze dwa party i będzie Pilot TP. Już sie nie mogę doczekać wieczora.

Another edit: A Soprano ktoś oglądał? Jak dla mnie niezłe.

Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Olcia937 on 21 Sie 2008, 20:29

Lost, DR House, 4400, Na wysokej fali, Szkoła złamanych serc". I polskie telenowele. :D

1968, 1999, 2008... ;-)
Dziękujemy ;**
Awatar użytkownika
Olcia937
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 01 Sie 2008, 13:02
Miejscowość: Działdowo
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Kula on 21 Sie 2008, 23:09

Do tych co poprzednio wymieniłem (Rome, Dexter) dołożyłem ostatnio:

-Band of Brothers, aż się zdziwiłem, że coś takiego mnie ominęło, pozycja obowiązkowa. Co prawda 10 odcinków ale to najlepszy serial jaki do tej pory widziałem.

-Deadwood, dziki zachód te klimaty, serial "wysokobudżetowy" , co aktor to znana twarz, każdy szczegół dopracowany....dużo przekleństw :D

Czekam na Lost, PB po dobrym pierwszym sezonie, poleciał na ryj.
"Jeśli pozwolisz by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" - de Saint-Exupery
http://redlog.pl/author/Kula/|http://www.lastfm.pl/group/Manchester+United+Polish+Supporters|http://kula.ndl.pl
Awatar użytkownika
Kula
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:01
Miejscowość: Warszawa

Postprzez michal85 on 21 Sie 2008, 23:37

Z uwagi na to, że cierpię na chroniczny brak czasu seriali prawie w ogóle nie oglądam. Pisze prawie, bo kiedyś przez przypadek na TVN-ie obejrzałem Supernatural i jakoś staram się śledzić losy braci. Czemu? Mroczny, niepowtarzalny klimat, humor, rockowe kawałki, ciekawy scenariusz plus zajebista bryka i fajne żeńskie buźki od czasu do czasu ;)
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 154 piw za 91 wypowiedzi

Postprzez Tomassen on 22 Sie 2008, 09:02

Ja ogólnie też oglądam mało filmów, a seriali jeszcze mniej. W roku szkolnym jak mi się nudziło wieczorem, to lukałem na Na Wspólnej. A tak to oglądam tylko Prison Breaka. Pierwszy sezon genialny, drugie gorsze - ciekaw jestem czwartego, bo trzeci się zakończył na 13 odcinkach :|
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 98 piw
Otrzymał: 30 piw za 19 wypowiedzi

Postprzez Mata on 22 Sie 2008, 09:29

Ja tam rzadko kiedy oglądam TV ale jestem wielkim fanem Lostów ;] Oprócz nich wciągnął mnie prison i to chyba by było na tyle.
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Postawił: 163 piw
Otrzymał: 101 piw za 56 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Kino i TV