CL: VfL Wolfsburg 1-3 Manchester United (08.12.2009)

Kto był najlepszym graczem w meczu z Wolfsburgiem?

Tomasz Kuszczak
1
5%
Park Ji-Sung
0
Brak głosów
Michael Carrick
0
Brak głosów
Darren Fletcher
0
Brak głosów
Patrice Evra
1
5%
Nani
0
Brak głosów
Anderson
0
Brak głosów
Paul Scholes
0
Brak głosów
Darron Gibson
0
Brak głosów
Danny Welbeck
0
Brak głosów
Michael Owen
14
82%
Antonio Valencia
0
Brak głosów
Gabriel Obertan
1
5%

Razem głosów : 17

CL: VfL Wolfsburg 1-3 Manchester United (08.12.2009)

Postprzez paolo on 28 Lis 2009, 16:45

ImageImageImage

VfL Wolfsburg vs Manchester United
UEFA Champions League
08.12.2009; 20:45
Volkswagen-Arena, Wolfsburg

Ósmego grudnia rozegrana zostanie 6. kolejka Ligi Mistrzów. W Wolfsburgu zmierzą się dwie najlepsze drużyny z grupy B - miejscowy VfL oraz zeszłoroczny finalista Manchester United. W drugim meczu grupowym Besiktas podejmie u siebie CSKA Moskwa.

Nasi wtorkowi przeciwnicy mają do nas trzy punkty straty, podobnie jak CSKA. O drugim miejscu dla Niemców zadecydował bilans bezpośredni (3:1 w Wolfsburgu i 1:2 w Moskwie). Mistrz Niemiec zanotował jak dotąd 2 zwycięstwa, remis oraz 2 porażki.

Do największych gwiazd Vfl należą dwaj Bośniacy, Edin Dzeko którym w ostatnim okienku transferowym interesował się AC Milan, Zvjezdan Misimović który jest "mózgiem drużyny" oraz Brazylijczyk, Grafite - król strzelców i najlepszy piłkarz Bundesligi w poprzednim sezonie.

W pierwszym spotkaniu na Old Trafford padł wynik 2:1 dla United, dzięki golom Ryana Giggsa i Michaela Carricka. Jedyną bramkę dla Wilków zdobył wspomniany już Edin Dzeko.

Na trzy dni przed tym meczem Manchester United zagra wyjazdowe spotkanie z West Hamem w ramach rozgrywek Premier Leauge. Czy w związku z tym sir Alex Ferguson da kolejną szansę rezerwowym zawodnikom? Przekonamy się już w drugi wtorek grudnia.

Czy Manchester United zdobędzie kolejne trzy punkty?
Zapraszam do dyskusji na temat tego spotkania!

Ostatnie spotkanie:
Manchester United - VfL Wolfsburg 2:1 ; 30.09.2009 UEFA Champions League

Ciekawostka o rywalu:
Klub VfL Wolfsburg posiada 29 sekcji sportowych.

Dane pomeczowe:

Składy:

VfL Wolfsburg: Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Barzagli, Schafer - Josué, Hasebe (Ziani 72'), Gentner, Misimovic - Grafite (Dejagah 72'), Dzeko

Manchester United: Kuszczak - Park, Fletcher, Carrick, Evra - Nani (Valencia 73'), Anderson, Scholes, Gibson - Welbeck (Obertan 73'), Owen

Ławki rezerwowych:

VfL Wolfsburg: Lenz, Simunek, Johnson, Madlung, Pekarik

Manchester United: Foster, Eikrem, James, Gill, Stewart

Gole:
Dzeko 55' - Owen 44', 83', 91'

Kartki: ---

Sędzia: Bjorn Kuipers
Który ze mną w konkury na mój słowotok?
Awatar użytkownika
paolo
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:40
Miejscowość: Strzegom
Postawił: 55 piw
Otrzymał: 94 piw za 52 wypowiedzi

Re: CL: VfL Wolfsburg vs Manchester United (08.12.2009; 20:45)

Postprzez Foster on 06 Gru 2009, 11:26

Na chwile obecną nasza sytuacja kadrowa nie wygląda najlepiej... Mamy tylko dwóch obrońców, którzy na dzień dzisiejszy są w stanie grać. Z tymże, niepewny jeszcze jest Nemanja, który był/jest chory....

Kuszczak
Fletcher - Vidic - Carrick - Evra

Jeśli żaden z obrońców nie wyzdrowieje do wtorku, a nie zanosi się na to by ktoś miał wyzdrowieć to tak będzie wyglądać nasza obrona w tym meczu.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 286 piw
Otrzymał: 205 piw za 150 wypowiedzi

Postprzez Czary on 06 Gru 2009, 14:24

Jak tak zagramy, to nie powinno być najgorzej. Niech się reszta na ligę kuruje, bo jak dla mnie to zupełnie niepotrzebne by było wystawianie nie do końca wyleczonych zawodników do gry. Michael i Darren zagrali wczoraj dobrze w defensywie i tym razem nie powinni zawieść.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez Kwas on 06 Gru 2009, 20:33

Z tą obroną to naprawdę nizele jaja. Najbardziej prawdopodobny jest występ Nemanji, który, jak wiadomo, jest chory, a nie cierpi na jakiś uraz... Szkoda gadać. Dobrze, że ten mecz jest prawie o nic, bo nie było by za ciekawie, ale patrząc na to, jak spisali się, mimo że na tle słabego w ofensywie West Hamu, Carrick i Fletch, możemy być spokojni. Ładnie wszystko czyścili, byli opanowani, pewni w swoich interwencjach, wygrywali pojedynki jeden na jeden.

Gra jest o pierwsze miejsce, ale nie ma sensu wystawiać teoretycznie najsilniejszego składu. Ja bym to widział tak:

Kuszczak - A co, może Foster ? Nie ma tematu, nawet jeśli Edwin byłby w pełni zdrów, to Tomek powinien stanąć między słupkami - Rafael/Fletch - tak naprawdę nie wiemy, co dzieję się z da Silvą, jednak gdyby był gotowy, to ten mecz, byłby dobrym przetarciem dla niego przed spotkaniami ligowymi - Carrick, Vidić, Fabio - Nani [ :? :| ], Gibson, Anderson, Obertan - Welbeck, Owen.
Awatar użytkownika
Kwas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 17:54
Postawił: 14 piw
Otrzymał: 43 piw za 35 wypowiedzi

Postprzez Mata on 06 Gru 2009, 22:29

Gdy przesuniemy Fletchera i Carricka do obrony cholernie ciężko jest mi zmontować linię środkową mając przed sobą sobotni/niedzielny mecz z AV.
Kwas dobre spostrzeżenie z Fabio, czas najwyższy czas aby odpoczął choć trochę Evra, gra mecz w mecz praktycznie w każdych rozgrywkach. Co za ostatnie dni - zdecydowanie najlepsze w jakże krótkiej karierze przeżywa Gibson, po ostatnich spotkaniach, to głowa mała. Aczkolwiek nie wystawiałbym go na Wolfsburg. Czas najwyższy postanowić coś z Nanim, liczę , że zagra na skrzydle i zaprezentuje się przede wszystkim dobrze, aby SAF bez wahania wystawił go na AV. W środku pola Giggs z Andersonem, w ataku Wazza i Berbatov.

Reasumując

Kuściak
Fletch- Carrick - Vida - Fabio
Obertan - Giggs - Ando - Nani
Berba - Wazza

Giggs ostatnio gra bardzo często, myślę, że odpocznie w weekend na rzecz Naniego. Tak by mniej więcej byto wyglądało :D
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Postawił: 163 piw
Otrzymał: 101 piw za 56 wypowiedzi

Postprzez branka on 06 Gru 2009, 22:53

Dla mnie ten mecz szczególnie ważny nie jest, bo z grupy wyszliśmy, ale zawsze lepiej awansować z pierwszego miejsca. i z tego co mi wiadomo zagramy mocno eksperymentalnie więc młodzi będą chcieli się pokazać.

Myślę że zobaczymy mniej więcej taką formację:

Tomek
Fletch- Carrick - Vida(o ile zdowy)- De Leat/Evra
Nani/Valencia - Ando - Gibson - Obertan
Berba - Owen/Macheda
'I live my life for the stars that shine, people say it's just a waste of time
When they said I should feed my head, that to me was just a day in bed'
branka
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 10:43
Postawił: 46 piw
Otrzymał: 30 piw za 23 wypowiedzi

Postprzez pedro on 07 Gru 2009, 00:34

branka napisał(a):Myślę że zobaczymy mniej więcej taką formację:

Tomek
Fletch- Carrick - Vida(o ile zdowy)- De Leat/Evra
Nani/Valencia - Ando - Gibson - Obertan
Berba - Owen/Macheda

Popieram. Masakrycznie wygląda ta obrona :roll: W sumie Rooney mogłby zagrac, ostatnio duzo odpoczywał (jak na niego). Miło gdybyśmy byli na pierwszy miejscu, ale trzeba myśleć o meczu z AV, który jest 100razy ważniejszy.
UNITED!
LUHG
Awatar użytkownika
pedro
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 22 Wrz 2009, 21:38
Miejscowość: Ino/Pzn
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez michal85 on 07 Gru 2009, 11:28

Za manutd.com

Ben Foster, Gabriel Obertan, Magnus Eikrem, Paul Scholes, Darron Gibson, Antonio Valencia, Oliver Gill, Michael Carrick, Matty James, Michael Owen, Darren Fletcher, Danny Welbeck, Ji-sung Park, Anderson, Patrice Evra, Cameron Stewart, Tomasz Kuszczak, Nani, Oliver Norwood.

Uaaaa :lol: Będzie się działo :lol:

Kuszczak/Foster - Fletcher, Carrick, Evra, Gill - Scholes, Gibson, Anderson - Welbeck, Owen, Park

Chociaż wcale bym się nie zdziwił gdyby w defensywie zagrał Matty James.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 34 piw
Otrzymał: 154 piw za 91 wypowiedzi

Postprzez fasol on 07 Gru 2009, 12:07

Skład poleciał do Niemiec niezły. :D .Ciekawe czy Nani sobie zagra biorąc pod uwagę jak okrojona ekipa ruszyła.Jeżeli znów cały przesiedzi na ławce to widocznie musi być na chwilę obecną w tragicznej formie bo nie umiem znalezć innego wytłumaczenia.
fasol
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 11 Cze 2009, 12:57
Postawił: 8 piw
Otrzymał: 5 piw za 4 wypowiedzi

Postprzez Hotwarty on 07 Gru 2009, 12:55

Jestem coraz bardziej przekonany o tym, że możemy solidnie beknąć za tak lajtowe potraktowanie dwóch ostatnich spotkań z CSKA i Besiktasem. :/ Teraz, nie mając zagwarantowanego pierwszego miejsca w grupie, jedziemy właściwie bez obrony, na mecz z zespołem który ciągle walczy o awans i nie będzie czekał aż łaskawie sklepiemy im dupska. Tym bardziej, że nasze rezerwy w LM nie radziły sobie za dobrze, grając na Old Trafford.

I zamiast Unirei czy innego Olympiakosu w 1/8 zafundujemy sobie w Marcu wycieczkę do Hiszpanii.
Tak wiem, jeśli chcemy wygrać ten puchar, to trzeba ogrywać wszystkich jak leci. Ale po co to sobie na siłę utrudniać, zważywszy na to jak ciężka zapowiada się w tym sezonie walka na krajowym podwórku.
Hotwarty
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 08 Lis 2009, 20:31
Postawił: 9 piw
Otrzymał: 8 piw za 6 wypowiedzi

Postprzez Foster on 07 Gru 2009, 14:51

Kadra bardzo okrojona, ale ciekawa. Ciekaw jestem co wykombinuje SAF na jutrzejszy mecz. Według mnie niemal pewne jest że zagramy 4-5-1. Nasza defensywa nie wygląda najlepiej, dlatego też zagramy 3 pomocnikami w środku.

Skład? Ciężko wytypować, no ale spróbujemy :)

Kuszczak
Fletcher - Carrick - Gill/Gibson - Evra
Obertan - Anderson - Scholes - Gibson/James/Eikrem - Nani/Park
Welbeck/Owen

E: Przed chwila przeczytałem, że Gibson kiedyś grywał na pozycji stopera i możliwe jest, że to on jutro będzie partnerem Michaela.

E2: Scholes ostatnio dostał 5 żółtą kartkę w lidze i nie będzie mógł zagrać z Villa. Dlatego też, moim zdaniem jutro wyjdzie w pierwszym składzie, co patrząc na nasz skład będzie bardzo wskazane.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 286 piw
Otrzymał: 205 piw za 150 wypowiedzi

Postprzez Czary on 07 Gru 2009, 16:36

No to nieźle...Nie obejdzie się bez kilku debiutów w składzie. Ciekawy jestem zestawienia defensywy, ale chciałbym, żeby to wyglądało tak:

Kuszczak
Fletcher - Carrick - Gibson/Gill - Evra
Park - Ando - Scholes - Eikrem - Nani/Obertan
Welbeck

Znając życie SAF nas czymś zaskoczy w ustawianiu składu, ale jedno jest pewne, muszą zagrać pomocnicy, którzy dobrze wspomagają obronę, dlatego chciałbym Parka od pierwszych minut.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 07 Gru 2009, 18:38

Jako, że mecz rozgrywany jest w Niemczech, a skład (w szczególności obrona) jest w rozsypce to może być ciężko o te pierwsze miejsce w grupie. Dużo zależy od Wolfsburga, jak odpuści mecz i nie zagrają na maksa to o remis jestem spokojny, gorzej jak wyjdą sami podstawowi gracze i będą chcieli wygrać, żeby skończyć grupę na 1. miejscu.

Tomek
Fletcher-Carrick-Evra/Gill-Evra/Gill
Park-Anderson-Gibson-Nani
Welbeck-Owen

I oby (odpukać) nikt więcej nie doznał urazu, w sobotę mecz z Villą i szkoda by było gdyby strata do Chelsea znowu się zwiększyła. Poza tym tylko dwa zespoły w CL mają zapewnione 1. miejsca w swoich grupach, więc nawet wychodząc z 2. pozycji można trafić na teoretycznie niezbyt mocnego rywala. ;)
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez branka on 07 Gru 2009, 19:01

Przecież Wolfsburg walczy o awans, będą grali na maksa.

Aha, myślałam o De Leat'cie na lewej obronie ale zapomniałam, że on nie jest zgłoszony do LM. No to pewnie zagra Evra...
'I live my life for the stars that shine, people say it's just a waste of time
When they said I should feed my head, that to me was just a day in bed'
branka
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Sty 2008, 10:43
Postawił: 46 piw
Otrzymał: 30 piw za 23 wypowiedzi

Postprzez matys on 08 Gru 2009, 11:40

Ten Olivier Gill, to się okazuje, że synem Davida Gilla jest :) Tatuś załatwił czy faktycznie dobry?

Chciałbym dzisiaj zobaczyć kogoś z dwójki Eikrem, James. Tak ich chwalicie, to bym chętnie zobaczył, co oni tam umiom.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 91 piw
Otrzymał: 263 piw za 146 wypowiedzi

Następna

Powróć do Sezon 2009/2010