Faworyt, czarny koń czy rozczarowanie?

Wszystko o pierwszym Mundialu rozgrywanym w Afryce.

Kto według Ciebie jest faworytem do wygrania MŚ 2010?

Brazylia
0
Brak głosów
Hiszpania
2
10%
Niemcy
2
10%
Argentyna
0
Brak głosów
Włochy
0
Brak głosów
Portugalia
0
Brak głosów
Holandia
3
15%
Francja
0
Brak głosów
Anglia
11
57%
inna drużyna (napisz w poście, jaka)
1
5%

Razem głosów : 19

Re: Faworyt, czarny koń czy rozczarowanie?

Postprzez Kwas on 07 Maj 2010, 18:51

Hiszpania ma o wiele większy potencjał piłkarski. Co Ci mogę jeszcze napisać... Po prostu jakoś nie wierzę w sukces tulipanów. O, tak jakoś.
Awatar użytkownika
Kwas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 17:54
Postawił: 14 piw
Otrzymał: 45 piw za 36 wypowiedzi

Postprzez Matti888 on 07 Maj 2010, 21:20

Kwas napisał(a):Hiszpania ma o wiele większy potencjał piłkarski. Co Ci mogę jeszcze napisać... Po prostu jakoś nie wierzę w sukces tulipanów. O, tak jakoś.

Oczywiście, że mają mniejszy, ale i tak jest on bardzo duży. Wydaje mi się, że większy do Niemców, którzy regularnie na imprezach typu Mistrzostwa Świata, czy Euro radzą sobie bardzo dobrze, dochodząc do półfinałów, czy finałów.Jeżeli Pomarańczowi zepnął się zagrają w RPA jak w fazie grupowej Euro, gdzie rozbili Francję i Włochy, to można by upatrywać ich w gronie faworytów.
Ty w nich nie wierzysz, ale ja ich jakoś lubię Holendrów, za to nie wyobrażam sobie sukcesu Argentyny i myślę, że mundial okaże się dla nich wielką porażką. Szczerze liczę, że gdzieś zagrają z Anglikami, a Roo udowodni swoją wyższość nad Messim. Taki mecz ze smaczkiem.

Co do innych faworytów, to ciekaw jestem postawy Brazylii, która nie ma już gwiazd typu Ronaldo, czy Ronaldinho ( oprócz Kaki).
Awatar użytkownika
Matti888
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 02 Lut 2010, 15:11
Otrzymał: 6 piw za 6 wypowiedzi

Postprzez Kwas on 07 Maj 2010, 22:39

Matti888 napisał(a):Ty w nich nie wierzysz, ale ja ich jakoś lubię Holendrów

Tu nie chodzi o kwestie lubienia i nie lubienia, aczkolwiek nie jestem już takim kibicem Pomarańczowych, jak chociażby w 2004, gdy podczas Euro najbardziej trzymałem z nimi.

Kibicował będę wielu drużynom, ale z tych najlepszych to liczę przede wszystkim na Anglię, Portugalię i Brazylię.
Awatar użytkownika
Kwas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 17:54
Otrzymał: 45 piw za 36 wypowiedzi

Postprzez michal85 on 04 Lip 2010, 12:27

Stawiam na Hiszpanów i Niemców. Ci ostatnio mają fantastycznych młodych zawodników i moim zdaniem to oni mogą wielu zaskoczyć

No to już na pewno wytypowałem jednego finalistę poprawnie, heh. Szkoda tylko, że te dwie drużyny nie zmierzą się ze sobą we finale.
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 42 piw
Otrzymał: 167 piw za 103 wypowiedzi

Postprzez Lasq on 04 Lip 2010, 12:46

Tylko, że Hiszpanie grają póki co totalną kiłę :P Myślę, że Niemcy ich pojadą wysoko, chyba że Hiszpanie przypomną sobie jak grali w Euro 2008. Co do mistrza to niestety póki co Niemcy wyglądają najpewniej, rozum za nimi, serce za Holandią. Z Brazylią też mało kto dawał Oranje szansę więc liczę, że w finale (o ile oczywiście rozprawią się z Urugwajem) też zrobią niespodziankę.
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 417 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez El Polako on 04 Lip 2010, 16:59

Hiszpania nie da rady solidnym niemcom, nie miłosiernie męczyli się z Paragwajem który w moim uznaniu był lepszy i bardziej zasłużył na awans, ponad to ok 40min sędzia nie uznał prawidłowo zdobytej bramki przez Valdeza dla Paragwaju no ale cóż nic zrobić się nie da. Z drugiej pary liczę na Urugwaj gdyż podoba mi się ich gra a Holandia gra żenującą i brzydką piłkę...
El Polako
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2010, 16:23
Miejscowość: Legnica
Postawił: 16 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez Foster on 04 Lip 2010, 17:58

El Polako napisał(a):Z drugiej pary liczę na Urugwaj gdyż podoba mi się ich gra a Holandia gra żenującą i brzydką piłkę...

:shock:
Gra Oranje nie powala na kolana, ale pisanie, że grają żenującą i brzydko piłkę jest co najmniej śmieszne.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 316 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez samcro on 04 Lip 2010, 19:18

Foster napisał(a):brzydko piłkę jest co najmniej śmieszne.

to , ze żenującą to przesada ale nudną to jak najbardziej słuszną, nie oglądałem 2 połowy z Brazylią ale 3 mecze grupowe były jedne z najnudniejszych na tych MŚ.
Vidic isn't afraid to step on land mines, land mines are afraid of Vidic stepping on them
Awatar użytkownika
samcro
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Wrz 2009, 19:14
Postawił: 41 piw
Otrzymał: 159 piw za 89 wypowiedzi

Postprzez Foster on 05 Lip 2010, 12:43

Parę lat temu grali piękną piłkę, ale odpadali dość szybko. Teraz wyciągnęli wnioski, graja prostą, a co najważniejsze skuteczną piłkę. Jak już pisałem, gra Oranje na tym turnieju na kolana nie powala, przyspieszają wtedy gdy trzeba i wygrywają.
Przypominam, że w piłce chodzi o to by wygrywać, a nie pięknie grać ;)
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 316 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez samcro on 05 Lip 2010, 13:05

Foster napisał(a):Przypominam, że w piłce chodzi o to by wygrywać, a nie pięknie grać

No tak.Ale co nie zmienia faktu, że Inter z Barceloną w porównaniu do tego co grają Holendrzy to futbol totalny. Sam lubię grę obronną,( stylu Barcelony czy podobnych nie lubię bo wolę dynamikę jak MU czy podobne) ale nie wytrwałem do końca, grali przeraźliwie nudno to jest fakt. Za wyniki mogę ich pochwalić, grają skutecznie. Gdyby Van Piersie wrócił do formy z Arsenalu gra wyglądałaby o wiele inaczej, każdy zespół na problemy. Mimo wszystko chciałbym Holandię w finale.
Vidic isn't afraid to step on land mines, land mines are afraid of Vidic stepping on them
Awatar użytkownika
samcro
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Wrz 2009, 19:14
Postawił: 41 piw
Otrzymał: 159 piw za 89 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 06 Lip 2010, 12:45

Można grać i ładnie i skutecznie, pokazują to Niemcy. Ja chciałbym, żeby Holendrzy odpadli w półfinale, są tacy nudni, że nie zdzierżę. Kto by nie awansował, ciężko będzie finałowi przebić dramaturgią mecz Ghana - Urugwaj.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Poprzednia

Powróć do Mistrzostwa Świata RPA 2010