Grupa H

Wszystko o pierwszym Mundialu rozgrywanym w Afryce.

Kto wyjdzie z grupy?

Hiszpania
16
47%
Szwajcaria
8
23%
Honduras
2
5%
Chile
8
23%

Razem głosów : 34

Grupa H

Postprzez paolo on 04 Cze 2010, 19:12

Drużyny:
Hiszpania
Szwajcaria
Honduras
Chile

Terminarz:
16 czerwca, środa
Durban: Hiszpania - Szwajcaria (16.00)
Nelspruit: Honduras - Chile (13.30)

21 czerwca, poniedziałek
Johannesburg: Hiszpania - Honduras (20.30)
Port Elizabeth: Chile - Szwajcaria (16.00)

25 czerwca, piątek
Bloemfontein: Szwajcaria - Honduras (20.30)
Johannesburg: Chile - Hiszpania (20.30)

W tym temacie dyskutujemy o wszystkim, co związane z Grupą H.
Który ze mną w konkury na mój słowotok?
Awatar użytkownika
paolo
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:40
Miejscowość: Strzegom
Postawił: 56 piw
Otrzymał: 94 piw za 52 wypowiedzi

Re: Grupa H

Postprzez RedLucas on 05 Cze 2010, 10:16

No i jest mój faworyt całego mundialu - Hiszpania. Myślę, że potwierdzą swoją dominację i wreszcie zgarną Mistrzostwo.

Jeśli chodzi o drugą ekipę, która awansuje, to nie mam pojęcia. Postawiłem na Szwajcarię, ale równie dobrze z wyjścia z grupy może cieszyć się Chile. Na pewno również w tej czeka nas zacięta walka o drugie miejsce.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 116 piw
Otrzymał: 174 piw za 110 wypowiedzi

Postprzez Foster on 05 Cze 2010, 19:40

Oczywiście murowany kandydatem do awansu jest rep. Hiszpanii. Nie wyobrażam sobie, by mając taki skład nie wyszli z grupy. Mają bardzo silną ekipą i bez wątpienia są jednym z głównych kandydatów do zdobycia mistrzostwa. Mam jednak nadzieję, że w RPA nie wygrają :twisted:
Drugą ekipą, która według mnie awansuje z tej grupy będą Szwajcarzy. Mają naprawdę niezły i dobrze poukładany zespół, a dodatkowo kierują nią znakomity szkoleniowiec, jakim niewątpliwie jest Ottmar Hitzfeld
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 316 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez mucha on 06 Cze 2010, 10:28

Hiszpania to pewniak i nawet nie ma co się na ich temat rozpisywać. Oprócz nich powinna wyjść Szwajcaria, która już na ostatnim EURO pokazała się z niezłej strony. Hondurasu nie komentuję, bo to kolejna drużyna, która nie wiem co tu robi ;) Z Chile znam może z 4 piłkarzy. Myślę, że mogą zagrozić Szwajcarom, ale nie sądzę, by wyszli z grupy.
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 224 piw za 132 wypowiedzi

Postprzez Mata on 16 Cze 2010, 14:33

Chile! Zaskoczyli pozytywnie, przyjemna piłka dla oka na tle... Hondurasu, no właśnie na tle Hondurasu, to nie jest żaden wykładnik potencjału podopiecznych Bielsy. Tak czy inaczej meczyk przyjemny ;)

Hiszpania v Szwajcaria i pierwsza kolejka fazy grupowej za nami.
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 113 piw za 67 wypowiedzi

Postprzez Mubinio on 16 Cze 2010, 15:01

Co wy to, Szwajcarzy nigdzie nie wychodzą. Chile wyjdzie, i sadzę tak właśnie po obejrzeniu dzisiejszego meczu. Szwajcaria to rzemieślnicy, polotu za grosz, myślę, że z Hiszpanią za chwilę dostaną w bombkę, wygrają z Hondurasem i wdupią z Chile.

Aaaa, i kupmy może Sancheza na skrzydło ;>
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez daniel on 16 Cze 2010, 17:03

<jupi>

Szwajcarzy pokazali, że nie są miękkim robieni ;) Hiszpanie przeważali, no ale co z tego. Fakt faktem wciąż są jednym z poważniejszych kandydatów do mistrzostwa, niemniej jednak każde ich potknięcie cieszy...przynajmniej mnie <niesforny>
Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 14:43
Miejscowość: Trawniki
Postawił: 157 piw
Otrzymał: 185 piw za 124 wypowiedzi

Postprzez Mata on 16 Cze 2010, 17:41

Szwajcaria!! No kto by przypuszczał. Pierwsza WIELKA niespodzianka mistrzostw. Hitzfeld przypomniał o sobie po raz kolejny. Hiszpanie teraz z Hondurasem, gdyby tak grali z Chile, a ci sprężyli się, to kto wie czy ostatni mecz nie byłby dla nich tym czym dla Polaków trzecie starcia na ostatnich wielkich imprezach

A Webb 5 min doliczył pajac jeden :*
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 113 piw za 67 wypowiedzi

Postprzez Lukas on 16 Cze 2010, 18:59

Jest pierwsza wielka niespodzianka w tych mistrzostwach. Nie wiem czy ktoś obstawiał zwycięstwo Szwajcarów. Większość liczyła, że Hiszpanie ich pojadą a tutaj proszę jaki suprise. Zawiodła dzisiaj skuteczność u Mistrzów Europy a podopieczni Hitzfelda byli bardzo dobrze zorganizowani w obronie a i wykorzystali swoją okazję na zdobycie bramki.
Hiszpanie muszą spiąć poślady na kolejne mecze <niesforny>
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 74 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Postprzez Foster on 16 Cze 2010, 19:16

Świetna sprawa! Ogromnie się cieszę, że Hiszpanie stracili punkty, a tym bardziej się ciesze bo wygrali Szwajcarzy, których bardzo lubię. Przed meczem po cichu liczyłem na remis, jednak podopieczni Hitzfelda zgarnęli całą pulę, z czego się ogromnie ciesze.
Hiszpanie nie potrafili przebić się przez świetnie zdyscyplinowaną obronę Szwajcarów, którzy ewidentnie ustawili się na kontratak. Mieli dwie świetne okazje, z czego jedną wykorzystali. A Hiszpanie? Klepali, klepali, ale jak już wcześniej nie umieli przebić się przez obronę. Mieli dwie dobre sytuacje, jednak świetnie spisywał się dziś Benaglio.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 316 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez Kris1908 on 16 Cze 2010, 20:04

Chronologicznie.

Chile vs. Honduras - mecz, w sprawie którego moi kumple pukali się w czoło, na wieść, iż będę oglądał takich czereśniaków. A tu emocjonujące spotkanie, może bez technicznych fajerwerków, ale zacna niespodzianka i spory plus dla Chilijczyków. Szkoda, że nie padło więcej goli.

Hiszpania vs. Szwajcaria - pierwsza sensacja i to jak zacna! Pomimo tego, iż Alpy to rzeczywiście wysokie góry, wystające ponad ozonosferę (co było widać na przykładzie dwóch niezwykle opalonych rdzennych Helwetów), zwycięstwo Szwajcarów, a przede wszystkim porażka Hiszpanii ucieszyła mnie niepomiernie. I kij, że padł kupon - utarto im porządnie nosa. W sumie do momentu straty bramki południowcy nie grali czegoś wybitnego. Niby przewaga, posiadanie piłki, ale brak polotu i przede wszystkim pomysłu na wykończenie akcji. W momencie trwogi zaczęli grać ładnie, ale ładnie nie znaczy skutecznie.

Miłym akcentem kończymy pierwszą, stosunkowo nudną kolejkę.
Nobody, nobody does it better than Manchester United!

Biały. Hetero. Wierzący. Szczęśliwy. Przepraszam.
Awatar użytkownika
Kris1908
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Gru 2009, 23:02
Postawił: 121 piw
Otrzymał: 220 piw za 146 wypowiedzi

Postprzez Mubinio on 16 Cze 2010, 20:36

Hahaha, widać jasnowidz ze mnie kiepskawy ;d Ale w sumie: bardzo dobrze. Stawiałem na Hiszpanów - przegrali. Kiedyś tak miałem u bukmachera, obstawiając Milan w Serie A - jak tylko na nich postawiłem, dostawali w dupę :D

Morał z tego taki: stawiajmy na Hiszpanów, a g.. zrobią i odpadną po 3 meczach. I wszyscy będziemy się cieszyć, nienawidzę Hiszpanów, Barcelony i tej całej otoczki "miażdżącego posiadania piłki", "najlepszego playmakera Xaviego" etc.
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez Czary on 19 Cze 2010, 10:49

Chile 1-0 Honduras

Bardzo podobało mi się to spotkanie i gra Chilijczyków. Grali świetnie piłką, przeprowadzali szybkie akcje. Gniótł na potęgę Alexis Sanchez (chciałbym go w United). Wynik mógłby być zdecydowanie wyższy gdyby nie dobra dyspozycja bramkarza Hondurasu. Jestem ciekaw co piłkarze Bielsy pokażą w kolejnych meczach.

Szwajcaria 1-0 Hiszpania

<jupi>

Brawo Hitzfeld. Brawo Benaglio. Brawo Gelson! Hiszpanie pokonani. Bardzo cieszy mnie ich porażka, bo każdy to już mówił jacy oni są wielcy i świetni, a tymczasem sprowadzenie na ziemie. Co z tego, że oddawali więcej strzałów. Co z tego, że mieli więcej posiadania piłki i przebywali prawie cały czas na połowie Szwajcarów. Świetnie bronił Benaglio. Do tego w obrona była bardzo zdeterminowana. Hiszpanie mieli masę strzałów, a chyba najgroźniejszy to poprzeczka Alonso. Szkoda tylko trochę, że Derdiyok nie podwyższył wyniku na 2-0, bo była ku temu świetna okazja.

2 kolejka:

Chile - Szwajcaria
Honduras - Hiszpania

Honduranie spinać dupy!
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez El Polako on 22 Cze 2010, 12:16

Teraz trzymać kciuki za Chile by zremisowali z Hiszpanami a Szwajcaria ograła Honduras i Espania wraca do domu :D Chodź chciałbym zobaczyć mecz jak Hiszpanie dostają w dupe od Brazylii w 1/8
El Polako
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 05 Kwi 2010, 16:23
Miejscowość: Legnica
Postawił: 16 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez daniel on 22 Cze 2010, 14:58

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
Awatar użytkownika