Ciekawostki

Film, muzyka, komputery i wiele innych - czyli wszystko i o wszystkim!

Re: Ciekawostki

Postprzez maju on 30 Sie 2009, 20:39

Nie znalazłem jakiegoś odpowiającego tematu, więc wklejam tu:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Znów na AirShow w Radomiu katastrofa lotnicza. Powoli robi się to jakąś tradycją :roll: Nie zdążyłem nawet dojechać do miejsca, w którym będę oglądał pokazy, a tu oglądam się za siebie i widzę zajebisty dym. Od razu pomyślałem sobie "znów wypadek". Nie trudno było pomyśleć o czymśinnym w takiej sytuacji.

Piloci nie wyszli z tego [*]. Spekuluje się, że zawiódł system ewakuacyjny.
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Miko on 30 Sie 2009, 20:52

A ja myślę, że ratowali życie innych osób, którzy zamieszkują blisko miejsca tragedii. Nie dopuścili aby samolot uderzył w ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z tym całym śmiesznym "Er Szołem". Tego powinni zakazać, samoloty nie są od zabawy...
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Postprzez maju on 30 Sie 2009, 22:02

Czy to takie śmieszne to bym nie powedział. Z wielu krajów Europy docierają na te pokazy do Polski niemałe ilości samolotów (np Wlk. Brytania przysłała 9). A twoja hipoteza też może być trafna. Na TVN24 mieszkaniec jednego z tamtejszych domów mówił, że skrzydło samolotu omal nie oberwało mu dachu.
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice

Postprzez Lasq on 30 Sie 2009, 22:23

"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 397 piw
Otrzymał: 133 piw za 81 wypowiedzi

Postprzez Mata on 06 Wrz 2009, 18:59

The Walt Disney Company - jedna z największych firm zajmujących się rodzinną rozrywką - kupiła firmę Marvel Entertainment, jedno z dwóch największych wydawnictw komiksowych na świecie. Marvel posiada prawa do ponad 5 000 bohaterów, wśród nich do takich legend jak Spider-Man, Wolverine, Capitan America, Iron Man czy drużyna X-Men.

Zasmuciłem się momentalnie. Nie uważam tego absolutnie za dobre nowiny, wręcz całkiem przeciwnie. Disney stanowił w latach 90-tych prawdziwą frajde .Postaci pokroju Pluto , Goofy'ego , Donalda czy nawet Myszki Miki , że o Syrence Ariel nie wspomnę, stały się kultowe i naprawdę niewielki procent dzieci nie lubił oglądać bajek z ich udziałem..
Marvel stworzył coś kultowego.Ja od lat pluje sobie w brodę , że Fox kids (obecnie Jetix) nie puszcza już tak często jak kiedyś animów na podstawie Marvel'a :/ Przecież ja te odcinki SpiderMan'a i X-Men'ów na pamięc znałem <jupi> Najbardziej kozackie były te sześcio czy nawet siedmio odcinkowe sagi jak ta o Feniksie X-Menów , czy 6 zapomnianych wojowników SpiderMan'a...
Aż strach co to będzie , jesli Disney mając prawa do kultowych postaci Marvel'a zacznie kłaśc na nich swoje idące rzekomo z duchem czasu paluchy :|
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Postawił: 163 piw
Otrzymał: 101 piw za 56 wypowiedzi

Postprzez Chudy on 07 Wrz 2009, 15:21

Myśle, że akurat Disney nie powinien spieprzyć, tego co nabył. Prawdopodobnie te postacie pojawią się w Disneylandach... no ale to chyba nie tragedia.

Oby tylko podtrzymali klimat, i nie przekombinowali za bardzo.
Awatar użytkownika
Chudy
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Gru 2008, 01:57
Otrzymał: 2 piw za 1 postach

Postprzez Mata on 07 Wrz 2009, 15:35

Co Ty na to? k&*%$a , a jak do tego dojdzie? :|
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Postawił: 163 piw
Otrzymał: 101 piw za 56 wypowiedzi

Postprzez Chudy on 07 Wrz 2009, 20:47

nie no bez przesady :lol:

Jak dla mnie wiele się nie zmieni, bo tutaj nie można nic zmienić. Każda zmiana to spieprzenie, tego co jest dobre. Będzie dobrze, Spiderman nie będzie ratował Myszki Mickey...
Awatar użytkownika
Chudy
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Gru 2008, 01:57
Otrzymał: 2 piw za 1 postach

Postprzez matys on 12 Lis 2009, 14:52

Wywiad z Kazimierzem Trampiszem: lektura obowiązkowa
Świetny wywiad, naprawdę, warto poczytać. Uwielbiam takie wspomnienia piłkarzy sprzed lat 80 jeszcze.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 91 piw
Otrzymał: 262 piw za 145 wypowiedzi

Postprzez bikmak on 22 Lis 2009, 15:58

http://www.non-sens.pl/news.php?rowstart=30

Tu jest dużo newsów podchodzących pod ciekawostki.
bikmak
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 19 Lis 2009, 08:32

Postprzez Adis on 04 Sty 2010, 23:35

gadzetomania.pl napisał(a):Dziś niebo nad Dubajem zajaśniało blaskiem dziesięciu tysięcy sztucznych ogni, uświetniających moment otwarcia najwyższego budynku świata, Burj Khalifa.

Dokładna wysokość futurystycznego drapacza chmur do końca była trzymana w tajemnicy i wahała się w zależności od źródeł od 818 m do 824,55 m. Rzeczywistość przerosła jednak oczekiwania. Podczas uroczystego otwarcia, zdradzono, że rzeczywista wysokość budynku to 828 m.Jest to jednak szczegół w porównaniu z różnicą wysokości pomiędzy dubajskim gigantem a tajwańską wieżą Taipei, która do 2007 roku stanowiła najwyższy wieżowiec na świecie, mając “zaledwie” 509 metrów.

Image

Oprócz zachwytów nad rozmachem twórców, otwarcie Burj Dubai wzbudza też spore kontrowersje. Jim Krane autor książki "City of Gold: Dubai and the dream of capitalism" powiedział w ostatnim wywiadzie dla CNN: - Budowa tak wysokiego budynku to naprawdę zły pomysł. Zużywa tyle elektryczności co całe miasto. Za każdym razem gdy ktoś użyje spłuczki w toalecie, muszą pompować wodę pół mili w górę - mówił. Krane uważa też, że szczytowe 30-40 pięter ma tak małą powierzchnię, że mogą być wykorzystane tylko jako magazyny. - Zbudowali mały, nie tak przydatny magazyn na wysokości pół mili - stwierdził autor.

Co by nie mówić, budynek na pewno robi mega wrażenie. :shock:
"(...) Every time I play that is in my head. What a privilege it is to play for Manchester United. When you pull on the shirt you are pulling on history, and I say thanks to God that I play for this club."
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 22:09
Postawił: 89 piw
Otrzymał: 253 piw za 148 wypowiedzi

Postprzez Lasq on 23 Sty 2010, 18:59

"Interaktywna" wycieczka 3D po stolicy Haiti, po trzęsieniu ziemi

http://www.cnn.com/interactive/2010/01/ ... index.html
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 397 piw
Otrzymał: 133 piw za 81 wypowiedzi

Postprzez krokodylek22 on 28 Sty 2010, 21:17

krokodylek22
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 11 Gru 2009, 21:20

Postprzez panopticum on 11 Lut 2010, 16:59

http://www.youtube.com/watch?v=u7deClndzQw
Największe akwarium na świecie.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 200 piw
Otrzymał: 327 piw za 200 wypowiedzi

Postprzez matys on 27 Lip 2010, 12:04

'Pochówek' w Tybecie

UWAGA OBRZYDLIWE.

Wtf :shock:
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 91 piw
Otrzymał: 262 piw za 145 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Offtopic