Fotografia

Film, muzyka, komputery i wiele innych - czyli wszystko i o wszystkim!

Re: Fotografia

Postprzez kojot on 06 Maj 2011, 21:35

Ale skoro mówisz , że tego 3 widziałeś po raz pierwszy i nie wiesz z której familiady , to czemu go sobie nie przywłaśzczyłeś 8-) ?
who I am
Awatar użytkownika
kojot
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 24 Paź 2010, 15:53
Postawił: 101 piw
Otrzymał: 43 piw za 36 wypowiedzi

Postprzez Adis on 10 Sie 2011, 21:53

Odświeżę może temat:
Spoiler: pokaż
Image

takie tam z zaskoczenia.
"(...) Every time I play that is in my head. What a privilege it is to play for Manchester United. When you pull on the shirt you are pulling on history, and I say thanks to God that I play for this club."
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 22:09
Postawił: 96 piw
Otrzymał: 270 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez daniel on 10 Sie 2011, 22:35

Ja pożyczyłem ostatnio od kumpla nikonową D60, może akurat złapie bakcyla. Dobrze by było się zająć tym kilka lat temu, ale jak z amatora stanę się półamatorem to już będzie sukces:)
Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 14:43
Miejscowość: Trawniki
Postawił: 157 piw
Otrzymał: 185 piw za 124 wypowiedzi

Postprzez Adis on 10 Sie 2011, 22:43

Na hobby nigdy nie jest za późno. 8-)
"(...) Every time I play that is in my head. What a privilege it is to play for Manchester United. When you pull on the shirt you are pulling on history, and I say thanks to God that I play for this club."
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Postprzez santi on 11 Sie 2011, 15:14

Skoro temat odświeżony, to i ja sie wypowiem. Tylko najpierw pochwalę się pięknymi koleżankami, które zawsze mają dla mnie cierpliwość :mrgreen:
Spoiler: pokaż
Image

Ostatnio mam bardzo hipsterskie zainteresowania, więc postanowiłam zgłębić trochę tajniki fotografii analogowej. Cyfrowa znudziła mi sie jakiś czas temu i teraz zabieram aparat głównie na imprezy bądź naprawdę istotne wydarzenia. Co to za zabawa, skoro od razu widać rezultat i w dodatku można całkowicie zmienić zdjęcie w Photoshopie? Teraz uczę sie szanować każdą klatkę na kliszy, bo fundusze szybko topnieją na coraz to nowych rolkach. Nie wspominając nawet o drogich początkach z Zenitem ojca, który wymagał gruntownego remontu po 20 latach leżenia w piwnicy. ;)

Dodatkowo zastanawiam sie nad polaroidem, od jakiegoś czasu tęsknię za moim niedziałającym.

Adis - 5 zdjęcie jest świetne!
You told us to come back when we've won 18. We are back.
Awatar użytkownika
santi
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 10 Maj 2011, 19:17
Postawił: 20 piw
Otrzymał: 43 piw za 19 wypowiedzi

Postprzez Adis on 11 Sie 2011, 20:23

Do fotografii analogowej jakoś nigdy nie mogłem się przekonać, jakkolwiek to nie zabrzmi, może po prostu zbyt wygodny jestem. Wielu znajomych mnie namawiało, że to zupełnie inna zabawa, ale zostałem wierny cyfrze. ;)
Patrice Evra
Awatar użytkownika
Adis
Weteran
Weteran

Postprzez Lasq on 11 Sie 2011, 20:51

santi napisał(a): Co to za zabawa, skoro od razu widać rezultat i w dodatku można całkowicie zmienić zdjęcie w Photoshopie?

W ciemni, doświadczeni fotografowie potrafili robić takie sztuczki, że photoshop wymięka. No może nie wymięka ale naprawdę duuużo rzeczy dało się zrobić ze zdjęciem. I moim zdaniem zdjęcia artystyczne jak najbardziej powinny być retuszowane dla efektu, tylko w reporterce zdjęcie powinno być "surowe".

PS. super fota Santi
"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
Awatar użytkownika
Lasq
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Lut 2008, 22:12
Miejscowość: Wrocław / Górki Wielkie
Postawił: 417 piw
Otrzymał: 146 piw za 87 wypowiedzi

Postprzez santi on 11 Sie 2011, 21:14

Ciemnia to jeszcze nie mój poziom, chociaż chciałabym kiedyś spróbować. Na razie muszę wierzyć laborantom z punktu foto i intuicji w doborze kliszy.
You told us to come back when we've won 18. We are back.
Awatar użytkownika
santi
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 10 Maj 2011, 19:17
Postawił: 20 piw
Otrzymał: 43 piw za 19 wypowiedzi

Postprzez michal85 on 11 Sie 2011, 21:33

@Santi, miłe koleżanki. Przekaż pozdrowienia 8-)

@Adis czym focisz ?
Awatar użytkownika
michal85
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 26 Sty 2008, 14:55
Miejscowość: Rzeszów
Postawił: 42 piw
Otrzymał: 167 piw za 103 wypowiedzi

Postprzez Lukas on 12 Sie 2011, 16:40

Bardzo ładne zdjęcie Santi. Podziwiam też decyzję przejścia na fotografię analogową. Ja podobnie jak Adis chyba jestem za bardzo wygodny i korzystam z cyfrówki.
Jeśli tylko jest czas i chęci to próbuje coś ciekawego uchwycić- głównie fauna i flora.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 76 piw
Otrzymał: 54 piw za 32 wypowiedzi

Poprzednia

Powróć do Offtopic