Praca

Film, muzyka, komputery i wiele innych - czyli wszystko i o wszystkim!

Re: Praca

Postprzez Wojtek3 on 10 Cze 2011, 18:41

matys dopiero teraz przeczytałem Twoj post, że chcesz wyjechać w ciemno na Wyspy, to Ci odrazu odradzam.... teraz to jest jeden wielki problem z pracą i jezdzi sie na nagrane roboty.

Ja jak pojechałem w 2006 w ciemno do Dublina to potrafiłem byc 4,5x dziennie na rozmowach, wiadomo, praca nie do konca wielkie pod wzgledem ambicji, zwykłe roboty, ale praca była, miało sie te 350 euro tygodniowo + jakies nadgodziny. Jednego dnia sie roznosiło nawet 300 CV :) teraz nie ma szans na to, mission impossible.
Under The Boardwalk - United Warriors
Awatar użytkownika
Wojtek3
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:24
Miejscowość: Ruda Śląska
Postawił: 5 piw
Otrzymał: 6 piw za 6 wypowiedzi

Postprzez matys on 10 Cze 2011, 18:42

Minh, co byś tam miał robić?

Wojtek3 napisał(a):matys dopiero teraz przeczytałem Twoj post, że chcesz wyjechać w ciemno na Wyspy, to Ci odrazu odradzam.... teraz to jest jeden wielki problem z pracą i jezdzi sie na nagrane roboty.

Teraz już bym tak nie pojechał na bank. Trzeba szukać jakichś kontaktów za granicą.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 95 piw
Otrzymał: 293 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez Minh on 10 Cze 2011, 21:14

Pewnie jakaś pomoc w przygotowaniach czy coś w tym stylu :)
Awatar użytkownika
Minh
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:47
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 84 piw
Otrzymał: 64 piw za 44 wypowiedzi

Postprzez Tomassen on 19 Cze 2011, 09:25

Dorwałem fuchę. Niestety, chujowa. Nie dość, że 60 zł za rypanie od 7 do 18, to jeszcze zajebisty stres, bo ten szef jest tak pokrzywiony, że o byle co (np. nożyk leżący w złym miejscu) drze ryja, wyzywa, chodzi ględzie, drze, wyzywa...
Do dupy z taką robotą :/ Coraz bardziej się zastanawiam, czy jej nie pojebać, jak słyszę, jak mi znajomi mówią, że w głupich kółkach rolniczych czasem ładują/rozładowują tiry, a najczęściej myją skrzynki ze skupu i mają za to 7 zł za h. Robi 9 h i ma więcej niż ja po 12, czad.
Niestety, nic innego nie rysuje się na horyzoncie :(
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 37 piw za 24 wypowiedzi

Postprzez matys on 19 Cze 2011, 10:09

Agencje pracy jakieś w okolicy masz? Jak szukasz czegoś na wakacje, to tam Ci coś powinni znaleźć.

Albo do gminy się przejdź, czasami mają też jakieś oferty pracy.
My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
Awatar użytkownika
matys
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 20 Lut 2008, 19:52
Miejscowość: Międzybrodzie
Postawił: 95 piw
Otrzymał: 293 piw za 160 wypowiedzi

Postprzez santi on 19 Cze 2011, 11:27

Nie wiem, czy masz taką możliwość, ale warto spróbować pochodzić po mieście i roznosić CV osobiście. Zajmuje sporo czasu, ale są efekty. W jedeń dzień rozdałam ok 20 egzemplarzy i parę godzin później już odbierałam telefony. Może nic wybitnie ambitnego, bo chodziłam głównie po centrach handlowych, ale robota wpadła, od poniedziałku zaczynam. Na wakacje interesują mnie głównie przyzwoite zarobki bez szczególnego wysiłku ;)
You told us to come back when we've won 18. We are back.
Awatar użytkownika
santi
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 10 Maj 2011, 19:17
Postawił: 20 piw
Otrzymał: 43 piw za 19 wypowiedzi

Postprzez Foster on 19 Cze 2011, 12:52

Jeśli chodzi o pracę to ja wyjeżdżam na początku sierpnia do naszych zachodnich sąsiadów. Będę pracował na magazynie w wytwórni czekolady Milka. Praca fajna, a zarobki co tu mówić, kurewsko lepsze niż te w mojej mieścinie i okolicach. 7,55 euro za godzinę, 8h dziennie. Jest tez możliwości pracowania w weekedny, z której z całą pewnością skorzystam. Jadę na 7 tygodni. Za lokum płacić będę jakieś grosze, a do tego mam możliwości "zakupu" polskiego obiadu za 3 euro (za tyle to porządnej kolacji nie zrobię, a co dopiero obiad)
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 317 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez Mata on 19 Cze 2011, 13:36

Weź mnie ze sobą do tego magazynu :)
dżihad Legia
Awatar użytkownika
Mata
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2008, 19:07
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 183 piw
Otrzymał: 113 piw za 67 wypowiedzi

Postprzez Wojtek3 on 19 Cze 2011, 14:06

Tomassen napisał(a):Dorwałem fuchę. Niestety, chujowa. Nie dość, że 60 zł za rypanie od 7 do 18, to jeszcze zajebisty stres, bo ten szef jest tak pokrzywiony, że o byle co (np. nożyk leżący w złym miejscu) drze ryja, wyzywa, chodzi ględzie, drze, wyzywa...
Do dupy z taką robotą :/ Coraz bardziej się zastanawiam, czy jej nie pojebać, jak słyszę, jak mi znajomi mówią, że w głupich kółkach rolniczych czasem ładują/rozładowują tiry, a najczęściej myją skrzynki ze skupu i mają za to 7 zł za h. Robi 9 h i ma więcej niż ja po 12, czad.
Niestety, nic innego nie rysuje się na horyzoncie :(

Odrazu bym sie zwolnił. Nawet jakbym miał całe wakacje nie zarobić. Zero szacunku, zero pracy.
Under The Boardwalk - United Warriors
Awatar użytkownika
Wojtek3
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 01 Mar 2008, 00:24
Miejscowość: Ruda Śląska
Postawił: 5 piw
Otrzymał: 6 piw za 6 wypowiedzi

Postprzez rav10 on 19 Cze 2011, 17:14

Ja też dorwałem wakacyjną fuchę. 9zł/h za szlifowanie, malowanie i przenoszenie jakichś skrzynek. Robota nie tyle mecząca co nudna, ale kasa jest.
Awatar użytkownika
rav10
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 01 Sie 2010, 23:35
Miejscowość: Bielsko-Biała
Postawił: 57 piw
Otrzymał: 63 piw za 46 wypowiedzi

Postprzez Kris1908 on 19 Cze 2011, 19:33

Wojtek3 napisał(a):Odrazu bym sie zwolnił. Nawet jakbym miał całe wakacje nie zarobić. Zero szacunku, zero pracy.

Oj, ale zarabia.
Nobody, nobody does it better than Manchester United!

Biały. Hetero. Wierzący. Szczęśliwy. Przepraszam.
Awatar użytkownika
Kris1908
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Gru 2009, 23:02
Postawił: 121 piw
Otrzymał: 221 piw za 147 wypowiedzi

Poprzednia

Powróć do Offtopic