Prasa i radio

Film, muzyka, komputery i wiele innych - czyli wszystko i o wszystkim!

Prasa i radio

Postprzez Tomassen on 26 Maj 2011, 08:08

Tak sobie pomyślałem, że kino i tv ma osobny poddział, osobne tematy mają książki, motoryzacja, fotografia itp., a nie ma jeszcze tematu o tak potężnych mediach (chociaż dziś już o mniejszym znaczeniu, niż miały niegdyś), jak prasa i radio. Zapraszam do zamieszczania ciekawych artykułów/felietonów i innych, komentowania na tematy prasy lub z prasy. Ponadto, piszcie o ciekawych rzeczach wysłuchanych w radiu, o ciekawych programach. Zapraszam :)

A w ogóle idea tego tematu narodziła się, gdy kupowałem wczoraj artykuły o relatywnie niskiej zawartości alkoholu i czekając w kolejce rzuciłem okiem na prasę leżącą obok. Otóż, w oczy rzucił się nagłówek na szczycie pierwszej strony, że poseł Hofman podpisał intercyzę z żoną i oczywiście pytanie o powody. No przepraszam, gdzieś mam, czy ktoś ma rozdział czy wspólnotę majątkową. Takie jest prawo, więc można z tego korzystać.

Nawiasem mówiąc, muszę przyznać, że jak Hofmana nie lubię ogólnie za to, co pieprzy o ukochanym prezesie, to muszę mu przyznać, że ironistą jest dobrym i bronić słowem potrafi się świetnie (argumenty to inna kwestia). I w tym przypadku odpowiedział w swoim stylu "Jak Platforma Obywatelska dojdzie znowu do władzy, to chcę, żeby wystarczyło mi na bułki".
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 37 piw za 24 wypowiedzi

Re: Prasa i radio

Postprzez panopticum on 26 Maj 2011, 08:34

Dla niej najważniejsze były prezenty, wesołe miasteczko, co jej kupię w McDonaldzie, jakie będą lody.

- Chodzi o te w rożku albo na patyku?

- Tak. Oczywiście.

- To jak wy się kochaliście?

- Oralnie. To typowy seks pedofilski. Do buzi.

- Ile miała lat?

- Zaczęliśmy, kiedy była w połowie podstawówki.

- Dziesięć lat - wyliczam.

- Ale u nas nigdy nie było na siłę. Żadnej przemocy, bólu. To śmiała dziewczynka. Lubiła przejmować inicjatywę, reżyserować, na przykład żebym na niby ją zgwałcił. Takie tam igraszki. A jak po latach zaczęła dojrzewać, pojawiły się piersi, trzy pierwsze włosy, to nie chciała pokazywać. W moich filmach nazywałem ją Anną. To były artystyczne filmy z czołówką i napisami. Była akcja, wchodziła muzyka Spice Girls, Metalliki, potem zakończenie, the end. Mam z czego być dumny. Ja naprawdę mam talent.

link link

Ciekawy tekst o pedofilach w "Dużym Formacie". W ogóle "DF" to jedna z najbardziej wartościowych rzeczy, które się ukazują na rynku. Nawet staram się kupować "Wyborczą" w czwartki, co mi tam:).
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez Tomassen on 26 Maj 2011, 08:53

panopticum, bardzo dobry artykuł. Właśnie przeczytałem niemal jednym tchem. Polecam go również od siebie!
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Postprzez Tomassen on 07 Lip 2011, 21:18

Hm, a w Anglii burza. Na jaw wyszły matactwa News of the World. Tabloid podsłuchiwał celebrytów i zatrudniał hakerów, którzy włamywali się na ich konta na portalach/poczty głosowe.
Następny numer News of the World będzie zarazem ostatnim, a dochód z jego sprzedaży zostanie przeznaczony na cele charytatywne.

No i czekamy na wyjaśnienie całej sytuacji...

Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Postprzez Jaroldz on 07 Lip 2011, 21:27

Może i tabloid, ale szkoda trochę jak się likwiduje gazeta mająca prawie 170 lat. Mimo wszystko kawał historii, rzesze czytelników, a teraz to się skończy.
Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
Awatar użytkownika
Jaroldz
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Paź 2008, 20:45
Miejscowość: Łódź
Postawił: 98 piw
Otrzymał: 106 piw za 84 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 07 Lip 2011, 21:41

Jak szmata będzie miała 170 lat, to nie stanie się przez to szlachetniejszą szmatą. Wręcz przeciwnie, ta z wiekiem skurwiała.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
panopticum za ten post dostaje piwo od: daniel, Foster, Lasq, Mata, matys, Ruuuuuuuuuud, Tomassen
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez Tomassen on 08 Lip 2011, 19:39

Dokładnie. Tym bardziej, że to, na co sobie pracownicy gazety pozwalali, to istny skandal. Np. kasowali wiadomości z poczty głosowej zaginionej dziewczyny (w ten sposób jej rodzina myślała, że ona żyje, podczas gdy została zamordowana w dzień uprowadzenia). Brytyjczycy są oburzeni całą sprawą, w którą zamieszany jest doradca Camerona do spraw medialnych, czyli były naczelny News of the World.

Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Powróć do Offtopic