Religie, Kościół, Bóg

Film, muzyka, komputery i wiele innych - czyli wszystko i o wszystkim!

Re: Religie, Kościół, Bóg

Postprzez EsDe on 10 Maj 2011, 15:05

Co w wielu przypadkach kończy się na tym, że rodziców ni chuja nie przekonasz.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

Awatar użytkownika
EsDe
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 06 Mar 2011, 16:11
Postawił: 36 piw
Otrzymał: 12 piw za 11 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 10 Maj 2011, 15:42

CyberMU napisał(a):
panopticum napisał(a):Dlaczego?

Ponieważ równie dobrze mógł powiedzieć tacie, mamie czy komukolwiek z rodziny, że po prostu nie ma ochoty na przebywanie w kościele, gdyż mu się okropnie nudzi.

A mamusia wtedy odpowiedziałaby mu, że dobrze zostań nie musisz być na komunii braciszka skoro byś tam się po prostu nudził.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 116 piw
Otrzymał: 174 piw za 110 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 10 Maj 2011, 16:01

Wiesz, czasami trzeba brać pod uwagę innych.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez CyberMU on 10 Maj 2011, 16:41

Co dla mnie nie zmienia faktu, że chujowe i nie na miejscu jest chwalenie się swoimi pomysłami, które są tak na prawdę z dupy i do dupy. Tym bardziej, że nie którzy mogli poczuć się urażeni takim czymś.
Księża są jacy są.
"To powinny być już 90 urodziny Sir Matta Busbiego, ale ja myślę że on tam na górze grał razem z nami" Sir Alex Ferguson po meczu z Bayernem Monachium w dniu 26 maja 1999 r.
Awatar użytkownika
CyberMU
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 08 Lip 2008, 01:03
Postawił: 26 piw
Otrzymał: 2 piw za 2 wypowiedzi

Postprzez EsDe on 10 Maj 2011, 17:25

A tak w ogóle to wy to wzięliście na serio :o :plask: ? Przeca tamten post miał wydźwięk raczej żartobliwy. I kurwa nie pierdolcie, że wam się czasami nie nudzi w kościele i nie macie wtedy równie głupich pomysłów...

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

EsDe za ten post dostaje piwo od: lol_face
Awatar użytkownika
EsDe
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 06 Mar 2011, 16:11
Postawił: 36 piw
Otrzymał: 12 piw za 11 wypowiedzi

Postprzez robaldo on 10 Maj 2011, 18:11

EsDe napisał(a):A tak w ogóle to wy to wzięliście na serio :o :plask: ? Przeca tamten post miał wydźwięk raczej żartobliwy. I kurwa nie pierdolcie, że wam się czasami nie nudzi w kościele i nie macie wtedy równie głupich pomysłów...

A gdyby nie, to co wtedy...unbelievable!? :o

A nawet jeśli się komuś nudzi- bo czasem może być to średnio zależne od danej osoby (choć w większości przypadków jest), to nie powód, żeby rozmyślać o takich głupotach, a potem publikować w formie żartu, czy diabli wiedzą czego. Bo nie po to się chodzi do Kościoła, żeby patrzeć na zegarek, no chyba, że ma się jakieś 10-11 lat...ale w innym wypadku, to średnio widzę sens. Chociaż w sumie jak Was rodzice zmuszają, to i tak robią Wam niezłą przysługę i chociaż sami mają spokojne sumienie, a co Wy z tym zrobicie, to już rzeczywiście nie ich sprawa :|
Ostatnio edytowany przez robaldo 10 Maj 2011, 18:37, edytowano w sumie 2 razy
"Czy Manchester United może strzelić bramkę ? Zawsze to robi..."
Awatar użytkownika
robaldo
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Gru 2010, 20:47
Miejscowość: Kutno
Postawił: 105 piw
Otrzymał: 60 piw za 40 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 10 Maj 2011, 18:18

EsDe napisał(a):A tak w ogóle to wy to wzięliście na serio :o :plask: ? Przeca tamten post miał wydźwięk raczej żartobliwy. I kurwa nie pierdolcie, że wam się czasami nie nudzi w kościele i nie macie wtedy równie głupich pomysłów...

Po pierwsze, aby coś było żartobliwe musi wywołać choć nieśmiały umieszek na twarzy.

Po drugie, mamy głupie pomysły, ale jako, że one są głupie to się nie dzielimy nimi z Wami.

Po trzecie, koniec OT.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Postprzez Foster on 10 Maj 2011, 18:23

RedLucas napisał(a):
CyberMU napisał(a):Ponieważ równie dobrze mógł powiedzieć tacie, mamie czy komukolwiek z rodziny, że po prostu nie ma ochoty na przebywanie w kościele, gdyż mu się okropnie nudzi.

A mamusia wtedy odpowiedziałaby mu, że dobrze zostań nie musisz być na komunii braciszka skoro byś tam się po prostu nudził.

Skoro nie chodzisz do Kościoła, to jednorazowe poświęcenie godziny czy półtorej, już nawet nie Bogu, tylko bratu czy siostrze to chyba nie jakiś ogromny problem? Chyba nie jest tak ciężko postać czy posiedzieć przez tyle czasu w milczeniu?
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 317 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez robaldo on 10 Maj 2011, 18:24

RedLucas napisał(a):Po trzecie, koniec OT.

Sorry, że nie na temat, ale straszysz ludzi Red...myślałem, że się Old Trafford zawaliło, czy je likwidują. Dopiero po chwili zakapowałem, jaki to skrót <hahaha>
"Czy Manchester United może strzelić bramkę ? Zawsze to robi..."
Awatar użytkownika
robaldo
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Gru 2010, 20:47
Miejscowość: Kutno
Postawił: 105 piw
Otrzymał: 60 piw za 40 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 10 Maj 2011, 18:25

Foster napisał(a):
RedLucas napisał(a):
CyberMU napisał(a):Ponieważ równie dobrze mógł powiedzieć tacie, mamie czy komukolwiek z rodziny, że po prostu nie ma ochoty na przebywanie w kościele, gdyż mu się okropnie nudzi.

Skoro nie chodzisz do Kościoła, to jednorazowe poświęcenie godziny czy półtorej, już nawet nie Bogu, tylko bratu czy siostrze to chyba nie jakiś ogromny problem? Chyba nie jest tak ciężko postać czy posiedzieć przez tyle czasu w milczeniu?

To była ironia misiek ;)
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Postprzez Foster on 10 Maj 2011, 18:27

RedLucas napisał(a):To była ironia misiek ;)

W sumie bez znaczenia, bo i tak coś w tym tylu chciałem napisać.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój blog:
http://pilkarskiswiatpatryka.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Foster
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:52
Miejscowość: Racibórz
Postawił: 317 piw
Otrzymał: 225 piw za 162 wypowiedzi

Postprzez Intel on 10 Maj 2011, 18:33

Ja tam w kościele nudziłem się może jako siedmiolatek. W sumie, potem stałem się ministrantem, więc bliżej ołtarza też łatwiej się skupić. W każdym razie, teraz mam problemy z koncentracją wyłącznie wówczas, gdy mam coś do zrobienia na szybko po mszy i nie zdążyłem się jeszcze przed nią wyciszyć.

Jak ktoś się notorycznie nudzi w kościele, to po cholerę tam idzie? Albo jest wierzący, chodzisz do kościoła choć ten raz w tygodniu i w pełni przeżywasz Eucharystię, albo jesteś niewierzący, koniec, kropka. Skoro takie coś jest napisane w Ewangelii, jeśli uważa, że gadam bzdury, nie zgadza się z Ewangelią. Tym samym, odrzuca częściowo Słowo Boże, a więc odrzuca niejako też Boga. Zaznaczam notorycznie, bo czasem zdarza się, że np. kazanie jest nudne, albo długo trwa komunia. Nie występuje to (chociaż w sumie ki wie, bo w mojej parafii przeciętnie na mszy jest około 1000 osób, to może być mało) jednak dość często.

Poza tym, post lol_face był niezwykle głupi - o takich pomysłach boję się nawet myśleć w obawie przed zlasowaniem mózgu, a co dopiero pisać o tym w miejscu, gdzie może to przeczytać przynajmniej sto (a może nawet z tysiąc) użytkowników.
Do, or do not, there is no try. - Yoda
Awatar użytkownika
Intel
Weteran
Weteran

Dołączenie: 08 Sie 2008, 20:16
Miejscowość: Pszczyna
Postawił: 33 piw
Otrzymał: 70 piw za 52 wypowiedzi

Postprzez Kris1908 on 10 Maj 2011, 22:02

panopticum napisał(a):Dlaczego?

Bo przyjmując zaproszenie do kogoś, akceptując tym samym warunki, na których się to zaproszenie przyjmuje mimo, że nie jest do końca po drodze, nie wypada opierdzielać na boku, jak to było do dupy, jeśli się od początku wiedziało, że tak będzie.
Nobody, nobody does it better than Manchester United!

Biały. Hetero. Wierzący. Szczęśliwy. Przepraszam.
Awatar użytkownika
Kris1908
Weteran
Weteran

Dołączenie: 15 Gru 2009, 23:02
Postawił: 121 piw
Otrzymał: 221 piw za 147 wypowiedzi

Poprzednia

Powróć do Offtopic