Szkoła/Studia

Film, muzyka, komputery i wiele innych - czyli wszystko i o wszystkim!

Re: Szkoła

Postprzez jagusia92 on 07 Lut 2008, 16:42

Pierwszy próbny miałam w grudniu i punktów zdobytych 85 (42-pol. 43-mat-przyr.). Powinnam mieć więcej, bo kiedy zobaczyłam jakie błędy zrobiłam, to śmiać mi się chciało, szczególnie z części matematycznej. Bardziej boję się części polonistycznej, bo nie przepadam za pisaniem wypracowań, rozprawek i takich tam różnych. Zawsze długo się zastanawiam jak to napisać, a na egzaminie czasu na zastanawianie się nie będzie.
Mam na oku dwa licea. Jedno w rankingu zajmuje 22. miejsce, drugie trochę dalej. Z własnego doświadczenia napiszcie, czy mam szansę się tam dostać? ;) Interesuje mnie profil humanistyczny, a w przyszłości studia prawnicze, europeistyka.
jagusia92
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 26 Sty 2008, 10:54
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez pablo on 07 Lut 2008, 18:02

Tomassen napisał(a):Człowieku, jak będę miał 35 z matmy to idziemy się zalać, stawiam :D

Trzyma Cię za słowo ;] Tylko pozniej się przyznaj ile miałeś :P
If you're going to San Francisco be sure to wear some flowers in your hair ...
Awatar użytkownika
pablo
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 30 Sty 2008, 23:03
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Arken on 07 Lut 2008, 19:05

Ja tam egzaminów w ogóle nie pisałem. W 3 klasie gimn. zdobyłem 3 tytuły laureata(matma, fiza i historia) i miałem w kwietniu 2 dni wolnego :D I potem na koniec roku wpadła średnia 5,7
Awatar użytkownika
Arken
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 29 Sty 2008, 21:24

Postprzez Futbolowa on 07 Lut 2008, 22:50

Tomassen napisał(a):n00bquestion: co to znaczy?

A Ty poważnie zadajesz to pytanie? :P :>
Arken napisał(a):Ja tam egzaminów w ogóle nie pisałem. W 3 klasie gimn. zdobyłem 3 tytuły laureata(matma, fiza i historia) i miałem w kwietniu 2 dni wolnego :D I potem na koniec roku wpadła średnia 5,7

Łoł, a myślałam, że tylko moja koleżanka jest taka... dziwna :P :mrgreen:
Moje gratulacje.
Awatar użytkownika
Futbolowa
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Częstochowa

Postprzez Tomassen on 07 Lut 2008, 22:51

Arken napisał(a):Ja tam egzaminów w ogóle nie pisałem. W 3 klasie gimn. zdobyłem 3 tytuły laureata(matma, fiza i historia) i miałem w kwietniu 2 dni wolnego :D I potem na koniec roku wpadła średnia 5,7

:shock: szczerze, to nie wiem, czy pytać o cokolwiek... :roll:
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 37 piw za 24 wypowiedzi

Postprzez pablo on 07 Lut 2008, 23:28

Arken napisał(a):I potem na koniec roku wpadła średnia 5,7

A z czego nie miałeś szóstki? ;)
Awatar użytkownika
pablo
Pasjonat
Pasjonat

Postprzez Arken on 08 Lut 2008, 07:32

Z polskiego,angielskiego,biologii,geografii i niemieckiego. Oczywiście wszystko na 5 :)
Awatar użytkownika
Arken
Żółtodziób
Żółtodziób

Postprzez Olis on 08 Lut 2008, 10:44

Po 1 semestrze w LO na BIO-CHEMIE zaznaczam :P średnia 4.67. Ale jestem zadowolona, bo z tych przedmiotów, które mnie naprawdę interesują, mam to co chciałam( angielski 5+, francuski 5, chemia 5, biologia 5, polski i matma 5, na maturę ;) ). Tylko z fizyki mam 3 :/ I czwórki z takich przedmiotów jak Wiedza o Kulturze, technologia informacyjna, które sobie odpuszczam. Dajcie spokój, mam się uczyc jak glista łazi człowiekowi po płucach, a potem przerzucac się na kulturkę , och i ach... coś tu nie pasuje... ;p A poza tym glisty sa spoko ^^
'It's gonna be legen - wait for it - and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is - DAIRY!'
Awatar użytkownika
Olis
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 03 Lut 2008, 19:20
Miejscowość: Pleszew
Postawił: 16 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez pablo on 08 Lut 2008, 15:15

Olis napisał(a):Po 1 semestrze w LO na BIO-CHEMIE

Ja też jestem w Bio-chemie na pierwszym roku w LO ;] moja srednia 4.00 :D i tez jestem zadowolony.
W drugim celuje w 4,5 ;)
Awatar użytkownika
pablo
Pasjonat
Pasjonat

Postprzez Olis on 08 Lut 2008, 15:26

pablo napisał(a):moja srednia 4.00

Bardzo ładnie ;] Nie wiem jak u was, ale w naszym liceum najtrudniej jest na bio-chemie właśnie. Codziennie jakieś sprawdziany, a rozszerzają nam każdy przedmiot właściwie. :x

pablo napisał(a):W drugim celuje w 4,5

Pewnie będziesz miał, 1 semestr najgorszy. Teraz będzie z górki^^ Ja celuję w pasek :roll:
'It's gonna be legen - wait for it - and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is - DAIRY!'
Awatar użytkownika
Olis
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 03 Lut 2008, 19:20
Miejscowość: Pleszew
Postawił: 16 piw

Postprzez pablo on 08 Lut 2008, 15:49

Olis napisał(a):Bardzo ładnie ;] Nie wiem jak u was, ale w naszym liceum najtrudniej jest na bio-chemie właśnie. Codziennie jakieś sprawdziany, a rozszerzają nam każdy przedmiot właściwie.

Dziekuję ;)U nas też jest ciężko i również codziennie klasówki, kartkowczki czy pytanka.Tak samo rozszerzają wszystko, bo mówią że jestesmy inteligentną klasą ;)

Olis napisał(a):Pewnie będziesz miał, 1 semestr najgorszy. Teraz będzie z górki^^ Ja celuję w pasek :roll:

Postaram się, zawsze drugie półrocze miałem o niebo lepsze i teraz też się tak zapowiada. Powodzenia jeśli chodzi o pasek.
Awatar użytkownika
pablo
Pasjonat
Pasjonat

Postprzez jagusia92 on 08 Lut 2008, 16:14

:o Ale to tak samo z siebie wyszło, czy kułeś 24 godziny na dobę?
jagusia92
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 26 Sty 2008, 10:54

Postprzez Arken on 08 Lut 2008, 17:25

jagusia92 napisał(a):

:o Ale to tak samo z siebie wyszło, czy kułeś 24 godziny na dobę?

Bez przesady. Czasami się posiedziało ze 2-3 godziny nad książkami i zadaniami. Ale codziennie była minimum godzina grania na komputerze.
Awatar użytkownika
Arken
Żółtodziób
Żółtodziób

Postprzez buri on 08 Lut 2008, 21:45

Ja 1.5 roku temu mialem z testow gim. 83 pkt (35 mat. i 48 hum.). Plus srednia 4.0 na koniec. I tym sposobem dostalem sie do zespolu szkol elektryczno - elektronicznych w szczecinie (technik elektronik) do niby najlepszej klasy (30 osob z najwieksza iloscia punktow)- Td. Podobno klasy "Td" byly zawsze najlepsze i za taka bylismy tez uwazani... przez pierwsze 2 tygodnie :lol: W sumie szkoda ze nie wykorzystalismy tego bo mozna by teraz jechac na opinii...
Srednia na 1. semestr 2. klasy mam okolo 2.6 :lol: Ale doszedlem do wniosku ze nie ma sensu za wszelka cene walczyc o oceny w 2. czy 3. klasie, ew. tylko te przedmioty ktore beda na swiadectwie maturalnym. Chociaz biologie i chemie sobie odpuszczam :D

Nareszcie FERIE <jupi>
Awatar użytkownika
buri
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 25 Sty 2008, 23:41
Miejscowość: Szczecin
Postawił: 4 piw

Postprzez madzia on 10 Lut 2008, 01:19

U mnie pierwsza klasa LO, profil mat-geo (powiedzmy, że taki ekonomiczny :D ) a średnia 4 - równiutko :) Z początku zapowiadało się dużo gorzej, ale wyszło w końcu, że da się przeżyć w liceum ;)
United Road, take me home,
To the place, I belong,
To Old Trafford, to see United,
Take me home, United road.
madzia
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 29 Sty 2008, 22:34
Miejscowość: Warszawa

PoprzedniaNastępna