Szkoła/Studia

Film, muzyka, komputery i wiele innych - czyli wszystko i o wszystkim!

Szkoła/Studia

Postprzez Miko on 26 Sty 2008, 17:11

Nie każdy jest studentem :-) Temat przeznaczony dla każdego użytkownika tego forum. Jakie macie plany związane z szkołą ? Ocenki ? Średnia ?
Zapraszam do dyskusji !
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Re: Szkoła

Postprzez Tomassen on 26 Sty 2008, 17:15

Hah, miałem założyć ten temat jutro, żeby dzisiaj jeszcze pocieszyć się feriami :D

Co do średniej i całej reszty, to rzucę za tydzień z hakiem, bo wywiadówka jest w poniedziałek, 4 lutego ;-)
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 113 piw
Otrzymał: 38 piw za 25 wypowiedzi

Postprzez unitedgirl on 26 Sty 2008, 20:25

średnia nie taka jaką mogłabym się chwalić ;P semestr z fizyki do zaliczenia 5 lutego, edukacja w toku ;)
plany.. jeszcze 1,5 roku w LO, a później studia, bardziej sprecyzowanych planów nie mam, na pewno informatyka lub coś związnego z angielskim ;)
Awatar użytkownika
unitedgirl
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 26 Sty 2008, 20:00
Miejscowość: Gdańsk
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez buri on 26 Sty 2008, 22:05

Miko napisał(a):Jakie macie plany związane z szkołą ?

Fajnie by bylo ja skonczyc (technikum elektroniczne) :D
Miko napisał(a):Ocenki ? Średnia ?

Takie sobie, srednia ok. 2,6. Ale zadnej laski na semestr 8-)

Generalnie lubie swoja szkole, jest to technikum i fajnie ze jest malo lekcji typu geografia, biologia. Wiekszosc nauczycieli to swietni ludzie, chociaz niestety kilku jest malo fajnych.
Awatar użytkownika
buri
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 25 Sty 2008, 23:41
Miejscowość: Szczecin
Postawił: 4 piw
Otrzymał: 1 piwo za 1 postach

Postprzez Tomassen on 26 Sty 2008, 23:03

Moje plany ze szkoła - liceum humanistyczne, angielski jako wiodący, jako dodatkowy (no właśnie się zdecydować nie mogę...) rosyjski albo hiszpański. Potem (zakładając, że wybiorę rusacza) być może filologia słowiańska z ukierunkowaniem na język rosyjski z angielskim dodatkowym :) Chyba jest coś takiego? ^^ :D
COMA, Carrion, Candlebox, Creed, Pink Floyd, Dream Theater, Slash, Muse, Dire Straits.
Ostatnio: Wojtek Pilichowski, Piotr Rogucki, Me Myself and I, David Garrett, OSTR, Hugh Laurie

http://www.lastfm.pl/user/Tomassen
Awatar użytkownika
Tomassen
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 12:06
Miejscowość: Kańczuga/Rzeszów
Postawił: 113 piw
Otrzymał: 38 piw za 25 wypowiedzi

Postprzez Prezydent on 26 Sty 2008, 23:56

Średnia na semestr 4,2 mniej więcej, a od wczoraj cieszę się feriami w końcu. Za 100 nadejdzie jednak judgement day i kulminacja wszystkich wysiłków? (chyba moich nauczycieli) licealnych. Co ja bym dał, żeby być teraz rok młodszy xD
Redlog - Because We Are United!

Są dwa rodzaje ludzi: ci, co myślą i ci, co się bawią.
Awatar użytkownika
Prezydent
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 24 Sty 2008, 18:49
Miejscowość: Toruń

Postprzez Luki on 27 Sty 2008, 00:44

Średnia na semestr 4,4 więc jest nieźle. Jeszcze półtora roku w LO na profilu humanistycznym (rozszerzone historia, polak i angol) i potem prawdopodobnie na prawko na UAM i równolegle/zamiast(?) dziennikarstwo, najlepiej sportowe :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luki
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 24 Sty 2008, 17:38
Miejscowość: Poznań

Postprzez jagusia92 on 27 Sty 2008, 09:16

Ostatnia gimnazjum, średnia 5,42 :D , chociaż mogło być lepiej.
jagusia92
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 26 Sty 2008, 10:54

Postprzez smiglojr on 27 Sty 2008, 10:38

No to tak, II LO w Lesznie, profil językowy (angielski + hiszpański - fajny język, lepszy niż niemiecki ;p), średnia 3.8 - jak u większości mogło być lepiej :D. Ale lenistwo ;]. Jak to mnie kiedyś koleżanka podsumowała:
"Ty to już chyba jako plemnik byłeś leniwy."
A później mam nadzieję, że dostanę się na UAM, filologia angielska. Ale to jeszcze 1,5 roku ;]
Michał jestem i nikt, kto ma piwo, nie jest mi obcy ! ;]
Awatar użytkownika
smiglojr
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 25 Sty 2008, 23:00
Miejscowość: Kłoda :D

Postprzez kingmike on 27 Sty 2008, 11:47

Po pierwszym semestrze w LO udało mi się wyciągnąć 4,6. Nie jest to średnia na pasek, ale według mnie pierwszy semestr to było dopiero "przetarcie" i poznanie wszystkich nauczycieli. U mnie jeszce był dodatkowy problem przyzwyczajenia się do dojazdów, bo codziennie wstawać muszę o 5:45 a wracam po 17...

Ogólnie to po połowie roku jestem zadwolony, bo jak wybierałem się do 18. LO w Polsce to jednak myślałem, że o dobrą średnią będzie znacznie trudniej, a i ludzie będą nieciekawi. Jednak ku mojemu zaskoczeniu poznałem tutaj wiele fantastycznych osób, a z nauką jak widać też nie jest źle. Krótko mówiąc - warto było ryzykować i próbować swoich sił tak daleko od domu. ;)
"We enjoy warmth because we have been cold. We appreciate light because we have been in darkness. By the same token, we can experience joy because we have known sadness" - David Weatherford
Awatar użytkownika
kingmike
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 24 Sty 2008, 18:15
Miejscowość: Lubliniec

Postprzez Basieńka on 27 Sty 2008, 13:26

Jeszcze 1,5 roku LO i stuudia. Aż mi sie smutno robi bo tak szybko to wszystko zlecialo i kurde chcialabym zeby trwalo licuem 4 a nie 3 lata no ale trudno sie mowi.
Jesli chodzi o studia to planuje Fizykoterapie na AWFie w Katowicach no chyba dostane sie na Akademie Medyczną :)
Basieńka
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączenie: 27 Sty 2008, 13:08

Postprzez mucha on 27 Sty 2008, 15:08

U mnie średnia 3,5 w I klasie liceum. Profil humanistyczny z rozszerzeniem anglika. Ze średniej jestem zadowolony biorąc pod uwagę, że w ogóle się nie uczyłem w I semestrze. Mój cel to nie mieć żadnej 2 na koniec roku. A o studiach myślę, że filologia angielska, ale jeszcze nic pewnego.
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 97 piw
Otrzymał: 231 piw za 133 wypowiedzi

Postprzez Futbolowa on 27 Sty 2008, 19:11

Prezydent napisał(a):Za 100 nadejdzie jednak judgement day i kulminacja wszystkich wysiłków? (chyba moich nauczycieli) licealnych. Co ja bym dał, żeby być teraz rok młodszy xD

Rany, ile ja bym dała, żeby być na Twoim miejscu. Tęsknię za maturą :( Wtedy byłam wyluzowana, jak nigdy, a teraz... Styczeń to miesiąc mordęgi - same zaliczenia i egzaminy :/
Awatar użytkownika
Futbolowa
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Częstochowa

Postprzez allez on 27 Sty 2008, 19:48

Więc. U mnie 3. gimnazjum, średnia 5,3 ale wiadomo, gimnazjum to przedszkole :D Ale i tak mogłam się bardziej postarać... :lol:

Co potem? Ogólniak, profil mat-inf czy coś w tym stylu.
Manchester, so much to answer for.

last.fm
Awatar użytkownika
allez
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:34

Postprzez Miko on 05 Lut 2008, 09:26

Średnia 3,2 ale nie jest źle, chociaż zamierzam skończyć rok bez żadnej dwójki. Póki co I klasa LO o profilu humanistyczno-dziennikarskim. Zachowanie mam dobre ;) Już za tydzień trzeba wrócić...
Awatar użytkownika
Miko
Weteran
Weteran

Dołączenie: 25 Sty 2008, 16:51
Postawił: 15 piw
Otrzymał: 3 piw za 3 wypowiedzi

Następna

Powróć do Offtopic