SE xperia x8
Posiadam SE xperia x10 mini pro. Nie sądzę, że różnią się wieloma funkcjami, a na pewno mają prawie te same zalety. X8 od mojego ma na pewno troszkę większy monitor, obraz jest świetny na tym telefonie, a filmy oglądać możesz bez problemu( jeśli Cię to interesuje ), przede wszystkim ma system android, co jest wielkim plusem, wszystko czego potrzebujesz masz w markecie, nawet jeśli jest coś płatnego to jest odpowiednik darmowy, wcale nie gorszy, mój kumpel ma SE xperia x10 i jak w moim i jego telefonie ekran chodzi bardzo delikatnie, co jest bardzo wygodne, nie trzeba dusić, czy klikać parę razy, żeby załapało, więc u Ciebie pewnie to samo, bo z tej samej serii ( jak patrzyłem na telefonie znajomej, dokładnie na noki C6, to ekran chodzi strasznie ciężko, nie wiem, czy to tylko u niej, czy ogólnie tak w noki ). Co tam jeszcze ? Aparat ma świetny, lecz mój telefon nie posiada zooma, na co jednak nie narzekam, bo zdjęcia grupowe, czy coś i tak świetnie wychodzą, nie muszę nic przybliżać, a na tak często co używam aparatu to nie jest mi on zbytnio potrzeby, jeśli dobrze się orientuje to w Twoim jest. Głośnik jest świetny w telefonach z tej serii, jak chodzę do pracy i nie ma przy czym robić, to puszczam muzykę i doskonale słychać z odległości 10m ( co jak co, na telefon to b. dobrze), ale mam cichą pracę, może to dlatego

. Interfejs ma na pewno ten sam, więc jakbyś nie mógł doczegoś dojść to pytaj, mam nadzieję, że trochę pomogłem

. Nie wiem, czy trzyma się to kupy, ale pisane było w pośpiechu. A, bo czytam opinie i wszyscy mówią, że słabą baterie, wiadomo, że nie trzyma niewiadomo ile, ale jak na tyle funkcji co posiadają te telefony, to jest bardzo dobrze, przynajmniej u mnie, 3 dni pełnego użytkowania tzn. Internet, muzyka, gry i dopiero mi spadła poniżej normy, czyli 15%, co jest dobrym wynikiem dla mnie, oczywiście nie serfowałem po Internecie, nie słuchałem muzyki i nie grałem cały czas, ale nie sądzę, że i Ty przesiedzisz całą baterię na Internecie. Tak na prawdę te telefony różnią się tylko aparatem, ekranem i qwerty, Twój ma trochę gorszy aparat (3.2, ale posiadałem komórki z takim i również wystarczająco ) i nie ma qwerty, ale za to ma spory ekran.