Newsy piłkarskie

Dyskusje o różnych wydarzeniach w futbolowym świecie.

Re: Newsy piłkarskie

Postprzez ZasadKG on 07 Gru 2010, 07:17

Jaroldz, fanboyu Barcelony, na poprzedniej stronie pisałeś, że Sneider nie potrafi pociągnąć całego zespołu, i ogólnie nie zasłużył - to wg. ciebie w zeszłym sezonie Iniesta, Xavi czy Messi pociągnęli cały zespół? Czym? Odpadając w półfinale z INTEREM (który ciągnął Sneijder :) )? Obiektywizmu troche. ; ) Już nie skomentuje tego co napisałeś tam w pierwszym poście dotyczącym tego - ty naprawde jesteś pewny że nie pomyliły ci się fora? Toż tyle cukierkowatości nawet na forach Barcelony ciężko znaleźć czasami. I jeszcze to jak napisałeś, że nie powinno się wybierać za błysk na MŚ, a Iniesta to niby co w tamtym sezonei zaprezentował? W klubie był klubowym średniakiem a na MŚ po prostu strzelił brame przesądzającą. Wow.
Glory, glory man united!

Totalna pustka, myśle i nic - za tą pustke szóstka - myśle i nic :)
Awatar użytkownika
ZasadKG
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 14 Lip 2010, 09:20
Miejscowość: Kamienna Góra
Postawił: 69 piw
Otrzymał: 44 piw za 30 wypowiedzi

Postprzez Jaroldz on 07 Gru 2010, 14:16

Ciekawe, WikiLeaks zatacza coraz szersze kręgi. Tym razem coś o Manchesterze United:

Dyktator chciał kupić United!

Z dokumentów opublikowanych przez WikiLeaks wynika, że birmańska junta chciała przejąć Manchester United za cenę 1 miliarda dolarów!

Głównodowodzący wojska Than Shwe miał rzekomo być zachęcany do kupienia klubu z Old Trafford przez swego wnuka.

Z wycieku z amerykańskiej ambasady w byłej stolicy kraju Rangun wynika, iż dyplomaci uważali, że w ten sposób odwrócą uwagę społeczeństwa od problemów w kraju.

Reżim birmański miał rozważać taką opcję przed styczniem 2009 roku. Właścicielami United od 2005 roku jest rodzina Glazerów. Ów 1 miliard dolarów, czyli niecałe 650 milionów funtów, to suma dużo niższa od wartości klubu i nie wystarczyłaby nawet do rozpatrzenia propozycji.

Ostatecznie jednak oferta nigdy nie wypłynęła, gdyż Than Shwe uznał, iż taki wydatek mógłby źle wyglądać. W zamian utworzył krajową ligę piłkarską. Dyktator znajdował się wówczas w ogniu krytyki po tym, jak huragan Nargis zabił 140 tysięcy jego rodaków.

manusite.pl
Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
Awatar użytkownika
Jaroldz
Weteran
Weteran

Dołączenie: 04 Paź 2008, 20:45
Miejscowość: Łódź
Postawił: 98 piw
Otrzymał: 106 piw za 84 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 07 Gru 2010, 17:21

Już lepiej mieć Glazerów.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 206 piw
Otrzymał: 341 piw za 206 wypowiedzi

Postprzez daniel on 08 Gru 2010, 17:57

'Klient w krawacie jest mniej awanturujący się' ;)
Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 14:43
Miejscowość: Trawniki
Postawił: 157 piw
Otrzymał: 185 piw za 124 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 15 Gru 2010, 13:19

Roman Hurkowski nie żyje. Legenda polskiego dziennikarstwa sportowego, publicysta i autor książek poświęconych futbolowi przegrał walkę z chorobą.

Przez ponad 25 lat Roman Hurkowski pracował w tygodniku "Piłka Nożna". Jego teksty mogliśmy znaleźć m.in. w tygodniku "Przegląd", czy miesięczniku "Magazyn Futbol". Wydał też wiele publikacji książkowych. Jedna z nich - "Z piłką do Europy" - została uznana za najlepszą sportową książką 2005 roku według "Gazety Wyborczej".

Coraz bardziej wykrusza się stara gwardia dobrych dziennikarzy piszących o piłce.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 218 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez RedLucas on 15 Gru 2010, 17:08

Aż się nie chce wierzyć. Jeszcze całkiem niedawno z Nim współpracowałem. Udzielił mi wiele cennych wskazówek...
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 116 piw
Otrzymał: 174 piw za 110 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 23 Gru 2010, 09:37

Ta nagroda jest pierwszym krokiem ku wygraniu Złotej Piłki. Tylko jeden zawodnik jest ode mnie trochę lepszy - Lionel Messi

Jakieś pomysły, kto taki skromny? <cwaniak> Odpowiedź i cała wypowiedź poniżej:

Spoiler: pokaż
- Jak on się nazywa? Wilshere? Nie wiem kto to, ale przy następnym meczu z Arsenalem przypatrzę mu się. Może pokażę mu nawet nagrodę Golden Boy i przypomnę, że to ja wygrałem - otwarcie przyznał Balotelli w wywiadzie dla turyńskiego Tuttosport.

- Jestem zachwycony z otrzymania tego wyróżnienia. Kto inny mógł je dostać? Dwa lata temu byłem szósty, rok temu czwarty. W końcu nadeszła moja kolej - dodał.

- Ta nagroda jest pierwszym krokiem ku wygraniu Złotej Piłki. Tylko jeden zawodnik jest ode mnie trochę lepszy - Lionel Messi - skomentował pewny siebie Balotelli.
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 53 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 23 Gru 2010, 10:33

Już o tym tu pisano i to w bardziej odpowiednim temacie ;]
we-are-united/posmiejmy-sie-z-przeciwnikow-t179-450.html#p96945

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 218 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez daniel on 31 Gru 2010, 11:59

Ogólnie i nad wyraz emocjonalnie. Do 100 chui! Jak wkurwia mnie ta jebana onanizacja nad Hiszpanią, barca, messim, la masją czy czymś takim prowadzona w mediach - wszelakich, gazety, internet, Przemysław Babiarz wszyscy tydzień w tydzień, miesiąc w miesiąc no i teraz a jakże wszak podsumowanie roku pierdolą tylko i wyłącznie o jednym. Generalnie mógłbym przejść obok tego, odpuścić sobie ciśnieniowanie w ostatni dzień roku no ale nie idzie. Życzę sobie by w kolejnym roku było coraz mniej cumshotów wszelkiej maści 'dziennikarzyn', którzy obesrali się tym wszystkim i tak w tym smrodzie beztrosko siedzą!

daniel za ten post dostaje piwo od: allfanmu, Kris1908, Ruuuuuuuuuud
Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Postprzez daniel on 04 Sty 2011, 12:13

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,88946 ... endes.html

Ciekawy, skłaniający do dyskusji, tekst R. Steca.

Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Postprzez daniel on 09 Sty 2011, 09:29

Cały Roy.

Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Postprzez daniel on 10 Sty 2011, 20:19

Image

- Co?
- Jebać was!

Spoiler: pokaż
Image

Awatar użytkownika
daniel
Weteran
Weteran

Postprzez Mubinio on 11 Sty 2011, 09:53

I znów Karzeł na Sterydach dostał złotą piłkę. Już nawet nie będę pisał nazwy tego "trofeum" z dużej litery, bo i po co. Niech se ją wsadzą w dupę. Po co komu taki plebiscyt, jak i tak będzie na koniec nominowanych 3 piłkarzy Barcelony. A Barcelona zdobyła w kraju dublet i nic więcej. To samo zdobyła u nas Chelsea, 3 trofea zdobył Inter. I nawet taki Sneijder nie doczekał się podium. I na co to komu?
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

Postprzez Kwas on 11 Sty 2011, 12:53

W takich plebiscytach powinno brać się pod uwagę formę czysto sportową, nie sukcesy oraz dyspozycję danego piłkarza w ciągu roku, nie sezonu - taka była i jest moja opinia na ten temat. I teraz tak po prostu wyszło. Nie mam zamiaru gnoić FIFY z powodu zwycięstwa Messiego. Grał równo przez cały rok ? Tak. Grał bardzo dobrze przez cały rok ? Tak. Można dyskutować, czy on czy Xavi, ale jest jak jest i to wcale nie powinien być krzywdzący werdykt dla nikogo. O nominację Iniesty mogę się czepiać, ale nie o to.
Awatar użytkownika
Kwas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 17:54
Postawił: 14 piw
Otrzymał: 45 piw za 36 wypowiedzi

Postprzez Mubinio on 11 Sty 2011, 12:59

Nie czepiam się akurat o Messiego, ale o trójkę finałową. Mógł wygrać Messi, mógł wygrać np. Sneijder - ale ten ostatni po prostu POWINIEN się znaleźć w trójce.
Mędrzec bez własnego zdania jest gorszy niż padlina.
Awatar użytkownika
Mubinio
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Kwi 2010, 08:22
Miejscowość: Jaworzno
Postawił: 52 piw
Otrzymał: 104 piw za 72 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Piłka nożna