soccer.com.pl napisał(a):Tajne śledztwo dziennikarzy BBC ujawniło, że młodzi piłkarze z Afryki są oszukiwani na tysiące dolarów przez oszustów podających się za przedstawicieli klubów Premier League.
Jeden gang udawał przeds6awicieli Manchesteru United pracujących z Sir Alexem Fergusonem, inny oszust podawał się za szefa skautów Chelsea.
Naiwni młodzi Afrykanie wysyłają pieniądze w nadziei, ze płacą jakieś opłaty rejestracyjne, by móc przyjechać na testy do swego wymarzonego klubu PL.. Oszuści inkasują pieniadze i znikają.
Reporter BBC podał się za ojca młodego napastnika z Ghany, który chce zaistnieć w Anglii. Skontaktował się z facetem, który nazywał się „Paul Jones” i twierdził, ze reprezentuje Man U. W mailach i skrycie nagrywanych rozmowach, ów niejaki Jones stwierdził, że Sir Alex jest tak zafascynowany wymyślonym przez BBC piłkarzem, ze oferuje mu dwuletni okres próbny.
Dalej Jones wciskał, że United wytrenują piłkarza na gwiazdę po otrzymaniu „opłaty rejestracyjnej” w wysokości ponad 7 000 $. – Jak pańskie dziecko przyjedzie do Londynu, klub zasponsoruje mu jedzenie, akomodację, wszystkie niezbędne rzeczy potrzebne w klubie. Jeśli po dwóch latach treningów zawodnik będzie się dobrze prezentował zostanie przyjęty do Manchesteru United – obiecywał w rozmowie telefonicznej.
By uwiarygodnić kłamstwa, Jones przesłał mailem klika „formularzy rejestracyjnych”. Dokumenty były opatrzone oficjalnym logo klubu, ale zawierały kardynalny błąd – były adresowane do … Matta Busby’ego, który zmarł w 1994 r.
Oszust miał nadzieję, ze uda mu się podszyć pod rzeczywistego Paula Jonesa, londyńskiego prawnika, który założył projekt, mający za zadanie pomagać w rozwoju młodym piłkarzom z Ghany.
Reporter BBC przekonał oszusta, by ten wysłał swego „asystenta” , „dr Franka Johnsona” na spotkanie w Lagos w celu odebrania osobiście gotówki za „opłatę rejestracyjną”. Tam został sfilmowany z fałszywym formularzem. Zapewniał również dziennikarza, że United są skłonni zatrudnić więcej afrykańskich graczy, a jego syn zostanie dobrze wynagrodzony.
-My dajemy im dobry kontrakt. Dlatego musi się pan wpisać jako sponsor – bajerował szubrawiec – Przygotujemy apartament dla pańskiego syna i zapewnimy mu specjalne treningi więc się rozwinie. Potem ustawimy go z innym klubem, lub zagra dla nas.
Nagły koniec zaskoczył dr Johnsona, gdy wkroczyła ekipa telewizyjna, a reporter Gavin Lee ujawnił się. „Przedstawiciel” Manchesteru dalej próbował iść w zaparte, pomimo dowodu na taśmie, lecz w końcu przyznał, że naprawdę nazywa się John. Został zabrany przez nigeryjską policję, która ubezpieczała operację BBC.
Zespół BBC mógł za zezwoleniem policji przestudiować komórkę „dr Johnsona”, która zawierała smsy sugerujące, że oszuści mieli na sumieniu ofiary z całej Afryki, a także Europy. Niektórzy ludzie przesłali im nawet dane o swych kontach.
W książce telefonicznej komórki numer reportera BBC był opisany jak „mugu” – słowo to jest używane przez nigeryjskich oszustów na określenie człowieka, którego mają wykiwać.
Inny cwaniak nagrany przez BBC podawał się za szefa skautów Chelsea, Mike’a Emenalo, byłego reprezentanta Nigerii. Fałszywy Emenalo, był tak bezczelny, ze reklamował swe „usługi” na legalnej internetowej stronie sportowej.
Twierdził, że jest pod takim wrażeniem osiągnięć wymyślonego przez BBC piłkarza, że natychmiast zaoferował testy w Chelsea. Tym razem „opłata” miała wynieść 4 000 $.

mateksa napisał(a):onet napisał(a):Michel Platini wpadł na kolejny kontrowersyjny pomysł. Szef UEFA wezwał ministrów Unii Europejskiej, aby zmienili prawo międzynarodowe. Francuz chce wprowadzić nowe przepisy - limit płac w klubach oraz zakaz transferów zawodników poniżej 18. roku życia - donosi "Przegląd Sportowy".
Limit płac ma polegać na tym, że kluby nie będą mogły wydawać na pensje i premie dla swoich zawodników więcej niż 55-65 procent swoich dochodów.
Zakaz transferów zawodników poniżej 18. roku życia wzbudza o wiele więcej kontrowersji. Gdyby ten postulat stał się wiążącym przepisem, mielibyśmy do czynienia z największą rewolucją w piłce od czasów wprowadzenia prawa Bosmana.
Platini jesteć wielki. Robin Hood XXI wieku, ojebać bogatych, dać biednym. Jakby to miało funkcjonować? Tak jak teraz wygraliśmy podwójną koronę, to przychody wysokie, za rok powinie się nam noga, dochody spadają i co wtedy trzeba ciąć pensje, żeby nie przekroczyć tych 65%? Nie, no ja serio tego nie kumam.
Mata napisał(a):Wielki , świetny wręcz genialny piłkarz i chyba na tym powinien zakończyć swoją przygodę z futbolem ale on jednak chce naprawiać świat : ) i przede wszystkim co gorsza równać szanse angielskiej Premier League z Azerbejdżańskim gównem ; /

pawlo napisał(a):Sarni, tak krytykowales ostatnio FC, a teraz widze znow zmiana tonu. Co prawda lekko, ale jednak... Czyzby powrot do poczatkow FC? (celowa prowokacja)

Serwis laromasiamonoi.it donosi, że Ludovic Giuly nie jest już zawodnikiem Romy. Francuz postanowił powrócić do ojczyzny gdzie zagra w drużynie Paris Saint Germain
Popularny "Picollo Principe" zaledwie po rocznej przygodzie z Romą wraca do ojczystego kraju. Według włoskich źródeł Rzymianie na tym transferze zarobili ok. 3 mln euro.

Lucas napisał(a):http://www.igol.pl/article,4044.html
Wiadomo jednak już nie od dziś, że jesteś świetnie wyszkolony technicznie. Co możesz powiedzieć o swojej technice ?
Trenerzy mówią, że jestem dobrym pod względem techniki. Kiedy byłem jeszcze mały to nie trenowałem na siłowni, lecz chodziłem na boisko by tam szkolić swoją technikę. Dla mnie obecnie technika stanowi najważniejszą część futbolu. W tej chwili nawet obrońcy potrafią świetnie kontrolować piłkę. Ja miałem to szczęście, że uczyłem się tego już od najmłodszych lat.

paolo napisał(a):http://www.sports.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=31891

Legenda światowej piłki nożnej, Sir Bobby Robson oznajmił, że przegrywa walkę z rakiem, choć do samego końca będzie walczył.
75-letni były znakomity szkoleniowiec i napastnik Fulham przyznał na łamach "The Sun", że stoi przed najważniejszą walką w swoim życiu. Po raz pierwszy oznaki choroby pojawiły się w 1991 roku. W zeszłym roku nastąpiło nasilenie się objawów, a lekarze wykryli złośliwy nowotwór w płucach. Jednakże Robson pozostaje silny i zapowiada, że nie da sobie tak łatwo odebrać ostatnich dni na Ziemi.
- Przyjąłem do wiadomości informacje od lekarzy i pozostało mi jak najlepiej wykorzystać ostatnie dni - powiedział Robson.

mateksa napisał(a):Możliwe, że rodzi się nowa Chelsea.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Manchester United - okulary przeciwsłoneczne - odżywki dla sportowców - biuro podatkowe szczecin - Ubezpieczenie samochodu - Fotomodelki