Premier League 2009/2010

Re: Premier League 2009/2010

Postprzez RedLucas on 08 Lut 2010, 14:50

Niby Arsenal zagrał dobrze, ale nie ma odzwierciedlenia tego w wyniku. Tam po prostu nie ma człowieka, który mógłby kończyć te akcje i jeśli Fabregas czegoś nie ustrzeli to wygląda to tak, jak wyglądało wczoraj. Mieli dwie 100% sytuacje, to najpierw Arszawin strzelił prosto w bramkarza, a potem Nasriemu zachciało się bawić w Zidane'a. Zachowanie Clichy'ego lepiej pozostawić bez komentarza. Chelsea zagrała dobrze, nie oszałamiająco, ale wykorzystali, co mieli i zasłużenie wygrali.
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
Awatar użytkownika
RedLucas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 06 Lip 2008, 20:15
Postawił: 111 piw
Otrzymał: 167 piw za 104 wypowiedzi

Postprzez mucha on 08 Lut 2010, 15:23

Ale odjebali z terminarzem. Jutro nic ciekawego, a w środę trzy naprawdę warte obejrzenia mecze: Aston Villa - United, Arsenal - Liverpool, Everton - Chelsea. Nie można było dać chociaż jednego meczu z tych we wtorek? :?
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
mucha
Gwiazda
Gwiazda

Dołączenie: 25 Sty 2008, 22:42
Miejscowość: Bełżyce
Postawił: 92 piw
Otrzymał: 196 piw za 115 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 08 Lut 2010, 17:25

Ale co odjebali, to chyba komputer losuje?
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 200 piw
Otrzymał: 327 piw za 200 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 08 Lut 2010, 17:51

Przecież na kosmetyczne zmiany ma wpływ telewizja, więc z tych trzech spotkań nasz mecz z Villą faktycznie mógłby być przesunięty na wtorek. Mecz Arsenalu czy Chelsea, niekoniecznie, bo oni grali w niedzielę.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 205 piw
Otrzymał: 170 piw za 115 wypowiedzi

Postprzez Breakthru on 11 Lut 2010, 19:57

sport.pl napisał(a):Obrońca reprezentacji Anglii i Chelsea Londyn Ashley Cole złamał lewą kostkę u nogi. Jeden z najlepszych angielskich piłkarzy wróci do gry dopiero za trzy miesiące.

Więcej tu:
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,75523 ... _trzy.html
"Wydałem dużo pieniędzy na wódę, babki i szybkie samochody – resztę po prostu roztrwoniłem."
George Best
Awatar użytkownika
Breakthru
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 27 Sty 2008, 02:56
Postawił: 43 piw
Otrzymał: 37 piw za 24 wypowiedzi

Postprzez Czary on 16 Lut 2010, 23:31

Koniec sezonu dla Fellainiego:

Marouane Fellaini może już powoli myśleć o przyszłym sezonie. David Moyes potwierdził, że Belg będzie musiał poddać się operacji kontuzjowanej kostki i w tym sezonie na boisku już go nie zobaczymy.

Fellaini doznał urazu podczas Derby Merseyside, gdy po faulu na nim z boiska wyleciał Sotirios Kyrgiakos. Marouane nie zagra przez około 6 miesięcy, więc w najlepszym wypadku wróci na start rozgrywek 2010/11. Luty staje się powoli czarnym miesiącem jeśli chodzi o kontuzje dla Evertonu, w ubiegłym roku to właśnie w lutym na 12 miesięcy wypadli Mikel Arteta i Victor Anichebe.

Coś pecha mają do tego lutego Toffiki. Szkoda zawodnika, bo jest bardzo dobrym grajkiem, którego chętnie bym widział w naszym zespole. Trzymaj się Marouane.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 17 Lut 2010, 19:04

Kiedy nasi ulubieńcy toczyli zacięty bój z Milanem w lidze odbyło się jedno zaległe spotkanie, Stoke podejmowało u siebie City, mecz zakończył się remisem 1:1

Emocje zaczęły się po przerwie, w 53. wylatuje gracz gospodarzy, ale to oni otwierają wynik spotkania i bronią się dzielnie aż do 85.minuty, kiedy to wyrównał Barry. Sędzia doliczył całkiem sporo, a w jednej z ostatnich akcji Stoke wywalczyło aut na wysokości pola karnego, wrzut Delapa i Ryan Shawcross trafia do siatki, jednak sędzia niesłusznie dopatrzył się faulu byłego gracza United na Given'ie.
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

Postprzez Czary on 17 Lut 2010, 19:48

Vieira zaznaczył swój powrót do EPL chamskim zagraniem za które dostał zawieszenie na 3 mecze. Zawodnik postanowił się odwołać od tej decyzji FA, ale znając życie skończy się to kolejnym meczem zawieszenia.

Image
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez panopticum on 17 Lut 2010, 20:10

Osz, srogie. Mam nadzieję, że FA zwiększy mu karę, bo to przecież kop w jaja.
“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

http://eatmyshit.blox.pl/html <- mój fajny blog
Awatar użytkownika
panopticum
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 22 Cze 2008, 11:14
Miejscowość: Warszawa
Postawił: 200 piw
Otrzymał: 327 piw za 200 wypowiedzi

Postprzez Lukas on 17 Lut 2010, 20:33

Nie dość, że wywalił się jak panienka to jeszcze gościa w jaja uderzył. Kozak.
Jeśli złożył odwołanie to jestem pewien, że odpocznie sobie nie 3 a 4 mecze.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
Awatar użytkownika
Lukas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 29 Sty 2008, 16:10
Miejscowość: Lejno/Lublin
Postawił: 68 piw
Otrzymał: 52 piw za 30 wypowiedzi

Postprzez axid on 17 Lut 2010, 23:01

rzeczywiście, cała sytuacja żenująca. widać, że wszystkim udziela się "duch" city.
jak na razie prawie wszyscy przechodzący tam piłkarze stają się z miejsca chamami...
też mam nadzieję, że odpocznie sobie od piłki na dłużej.
_ __ _ ___ _ __ _ _ ___ _
i don't mean to be mean
but that's all i can be
it's just me...
Awatar użytkownika
axid
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 30 Sty 2010, 00:16
Miejscowość: z.Łodzi.ej
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez sebos_krk on 19 Lut 2010, 12:48

Władze Premier League ukarały Wolves grzywną w wysokości 25 tysięcy funtów brytyjskich za niewystawienie najsilniejszego składu w starciu z Czerwonymi Diabłami, co ich zdaniem było złamaniem punktu B13 regulaminu rozgrywek

:lol: :shock:
Dla mnie jest to kompromitacja władz. Myślałem, że mnie już nic nie zdziwi, a jednak. A sama wiadomość mnie mocno wkurzyła, bo nie lubię takich wymysłów. Nic mnie bardziej nie denerwuje niż szukanie dziury w całym. Gorzej, że taki regulamin obowiązuje w lidze, którą kocham. Kto się na takie pomysły zgodził przy starcie rozgrywek. Może po prostu trochę zapomniany to paragraf.
Fajnie by było, żeby wilki się utrzymały przed ostatnią kolejką i w ostatniej wystawiły rezerwy, komunikując wszem i wobec, że robią to specjalnie, bo chcą, żeby takie, a nie inne były wyniki w sezonie. Dla zasady

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez ryszard on 19 Lut 2010, 13:58

Generalnie to cała ta sytuacja jest śmiechu warta. Z tego co się orientuje, w przepisach jest nakaz grania "najsilniejszym składem". Problem w tym, że nikt, poza samym trenerem, nie powinien mieć prawa do określania tego, jak wygląda najsilniejszy skład W DANYM MOMENCIE.

Sytuacja z Wolves miała miejsce w okresie, kiedy grano mecz co 3 dni. Po nas, Wilki grały z Burnley, czyli potencjalnym rywalem o utrzymanie. Wcześniej zagrali również ciężki mecz, stąd - słuszna wg mnie - decyzja trenera o oszczędzaniu kluczowych zawodników na mecz, który może mieć kolosalne znaczenie w perspektywie potencjalnego utrzymania się w lidze. Gdyby wystawił ten sam skład co 3-4 dni wcześniej, panowie mogliby nie dać rady pod względem kondycyjnym i dodatkowo postawić drużynę na straconej pozycji za kolejne 3 dni w meczu z Burnley.

Zresztą, tutaj wpis, który doskonale ilustruje kretynizm całego wydarzenia i wybiórcze traktowanie "problemu" przez "obiektywną" FA:

http://therepublikofmancunia.com/sticki ... -decision/
Awatar użytkownika
ryszard
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączenie: 11 Gru 2009, 16:16
Postawił: 2 piw
Otrzymał: 6 piw za 5 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 19 Lut 2010, 14:16

Ja uważam, że nawet nie ma sensu się tłumaczyć dlaczego trener wystawił taki, a nie inny skład, tym bardziej usprawiedliwiać.
Piłkarze byli uprawnieni do gry i nie może być tak, że ktokolwiek za zielonym stolikiem decyduje o tym, kto jest piłkarzem lepszym, a kto gorszym. Czy oni tam mają skille jak w FM'ie i liczą jakąś średnią poniżej której nie można zejść? Ciekawe czy każdy klub dostaje przed sezonem minimum... <ściana>

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Postprzez Tomek91 on 19 Lut 2010, 14:34

Kiedy na koniec zeszłego sezonu przed meczem United z Hull wspominano o tej zasadzie to nie brałem tego na poważnie, bo czemu władze ligi mają narzucać menadżerowi grę takim, a nie innym składem?

Nierzadko zdarza się, że w Anglii trzeba w ciągu tygodnia rozegrać 3 spotkania i oczywiste jest to, że niektórych graczy trenerzy wolą oszczędzić na ważniejsze mecze.
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 50 piw
Otrzymał: 43 piw za 34 wypowiedzi

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sezon 2009/2010