Lekkoatletyka

Postprzez marcelo on 31 Sie 2007, 09:04

No to mamy już dwa medale. Chyba 400m metrów będzie koronną konkurencją Polaków, coś jak 200m delfinem w pływaniu. Szkoda, że Skolimowska zajęła to najgorsze miejsce dla sportowca, ale do pierwszej trójki brakło jest dość sporo, bo coś z metr chyba. Co do medali to może można jeszcze liczyć na polskie sztafety, bo w tym zawsze jesteśmy mocni.
Takich chwil siê nie zapomina!
20LEGEND
Awatar użytkownika
marcelo
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Kwi 2006, 11:21
Miejscowość: Zagacie k. Krakowa
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez zaga92 on 02 Wrz 2007, 13:03

Cos pieknego Polska sztafeta 4x400m ma brazowy medal Mowilem juz o tym wczesniej, ze w sztafecie jest szansa na medal, ale nie do konca w to wierzylem. Zdziwilo mnie ustawienie naszej sztafety na pierwszej zmianie bardzo dobrze pobiegl Marek Plawgo, potem nadrobil Daniel Dabrowski. Trzecie zmiana to szybki bieg Marcina Marciniszyna, ktory oslabl na koncowce i bylismy na 4 miejscu. Na ostatniej zmianie pobiegl nie znany przeze mnie Kacper Kozlowski, dla ktorego byl to debiut w tak wielkiej imprezie i o dziwo juz od poczatku nie odstawal reprezentacjom Jamajki i Bahamow. Przy wyjsciu na ostatnia prosta byl juz krok za Jamjczykiem, a chwile potem zaatakowal i nie oddal trzeciego miejsca do konca. Znakomity czas Polakow 3,00,05 co jest tylko rezultatem o 2 sekundy gorszynm od rekordu kraju. Wygrali Amerykanie, ktorzy szyowali sie rekord swiata jedank nie udalo im sie. Drugie miejsce dla reprezentacji Bahamow.
WE ARE FUCKING THE BLUES, WE ARE FUCKING THE REDS, WE ARE UNITED AND WE ARE THE BEST!!!
Awatar użytkownika
zaga92
Weteran
Weteran

Dołączenie: 10 Lip 2007, 10:15
Miejscowość: Kalisz

Postprzez marcelo on 02 Wrz 2007, 13:14

Oczywiście oglądalem ten bieg, ponieważ ja polskie sztafety zawsze widzę z szansami medalowymi, no ale ten bieg był piękny, nikt nie zawalił, każdy pobiegł na miarę swoich mozliwości o ile nie był to bieg życia w wykonaniu naszych zawodników. Świetnie debiutant Kozłowski, ale i trzeba przyznać, że zawodnik z Jamajki nie pobiegł super dobrze, bo przecież cały czas tracił dystans do Bahamów. Nie mniej gratulacje, bo przecież to był jego pierwszy bieg na tak dużej imprezie. Bardzo miłe dla nas zakończenie MŚ.
Takich chwil siê nie zapomina!
20LEGEND
Awatar użytkownika
marcelo
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Kwi 2006, 11:21
Miejscowość: Zagacie k. Krakowa

Postprzez ziomo on 02 Wrz 2007, 13:56

No na pewno cieszy ten brązowy medal.To dziwne,że Plawgo pobiegł na pierwszej zmianie,z reguły najlepsi zawodnicy zawsze biegną ostatni,ale można i tak jak zrobili to Polacy :wink:.
Image
Awatar użytkownika
ziomo
Weteran
Weteran

Dołączenie: 23 Sty 2007, 12:41
Miejscowość: Krotoszyn

Postprzez zaga92 on 02 Wrz 2007, 14:15

ziomo napisał(a):To dziwne,że Plawgo pobiegł na pierwszej zmianie

Mnie to nie zdziwilo. Nie wiem Ziomo czy pamietasz moze mistrzostwa Europy w Monachium wtedy Plawgo sie przepychal i nas zdyskwalifikowali. A biegnac na pierwszej zmianie nie bylo kontaktu z nikim. :D
WE ARE FUCKING THE BLUES, WE ARE FUCKING THE REDS, WE ARE UNITED AND WE ARE THE BEST!!!
Awatar użytkownika
zaga92
Weteran
Weteran

Postprzez Grzeho on 02 Wrz 2007, 14:43

Hehe ciekawe, ale nie wydaje mi sie zeby to zawazylo na ustawieniu. Dobry start w sztafecie jest bardzo wazny, wiec wedlug mnie dlatego Plawgo pobiegl pierwszy. Na pierwszej zmianie bylismy przeciez drudzy, wiec swoje zadanie wykonal doskonale.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Awatar użytkownika
Grzeho
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Maj 2006, 09:02
Miejscowość: Cieszyn

Postprzez zaga92 on 09 Wrz 2007, 17:42

Asafa Powell wynikiem 9,74 :shock: poprawil o 0,3 wlasny rekord swiata na 100m. To jest nieprawdopodobny wynik. Zastanawiam sie jaki jest kres ludzkich mozliwosci i czy Powell pobil ten rekord na czysto.
Awatar użytkownika
zaga92
Weteran
Weteran

Postprzez WoLaK on 24 Lis 2007, 01:20

Marion Jones musi zwrocic wszystkie swoje medale i co gorsza cala mamone jaka zdobyla na lekkiejatletyce od 2000 roku po tym jak przyznala sie do używania sterydow.Kasy jej naliczyli jakies 700 tys. zielonych.
Image
Awatar użytkownika
WoLaK
Weteran
Weteran

Dołączenie: 26 Gru 2006, 22:23
Miejscowość: S³upsk

Postprzez zaga92 on 01 Cze 2008, 10:09

http://sport.wp.pl/kat,1762,wid,1000893 ... caid=15fdb

Ja juz nie mam pojecia jaki jest kres ludzkiej wytrzymalosci. :roll:
Awatar użytkownika
zaga92
Weteran
Weteran

Postprzez Danny93 on 01 Cze 2008, 10:45

zaga92 napisał(a):Ja juz nie mam pojecia jaki jest kres ludzkiej wytrzymalosci. Rolling Eyes

Nie tyle wytrzymałości co szybkości :wink:
CONCILIO ET LABORE
Awatar użytkownika
Danny93
Weteran
Weteran

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:23

Poprzednia

Powróć do Sezon 2006/2007