Spadek z Premier League 2008/09

Re: Spadek z Premier League 2008/09

Postprzez maju on 16 Maj 2009, 19:03

Boro w drugiej lidze brzmi przepięknie, ale nie NUFC ;/ Jakoś lubię tą drużynę i chciałbym, żeby została w elicie. Jak widać w tym klubie brakuje zaufania do jednego trenera i to jest imo przyczyną takiego dzisiejszego burdlu w tym klubie.Szkoda będzie jak opuszczą elitę ;/
tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
Awatar użytkownika
maju
Weteran
Weteran

Dołączenie: 21 Maj 2008, 17:30
Miejscowość: Kozienice
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Tomek91 on 17 Maj 2009, 15:43

Pierwszym zespołem, który pożegnał się w tym roku z Premiership jest West Bromwich Albion. The Baggies przegrali przed własną publicznością z Liverpoolem 0:2. Bramki dla The Reds zdobyli: Steven Gerrard oraz Dirk Kuyt.

Bye, bye West Brom ;)
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 53 piw
Otrzymał: 44 piw za 35 wypowiedzi

Postprzez Czary on 17 Maj 2009, 16:46

Tyle, że wystarczy chyba punkt dla Hull, żeby kolejny sezon Newcastle grało w drugiej lidze i ten punkt dla Tygrysów na KC Stadium jest bardzo prawdopodobny.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
Awatar użytkownika
Czary
Weteran
Weteran

Dołączenie: 31 Sty 2009, 18:50
Miejscowość: Wrocław
Postawił: 25 piw
Otrzymał: 75 piw za 53 wypowiedzi

Postprzez PepePanDziobak on 17 Maj 2009, 17:07

Muszę powiedzieć że West Brom walczyło dzielnie,szkoda mi chłopaków bo naprawdę grali dobrze i mogli wygrać ten mecz,ale szczęście było po naszej stronie.
"Jesteś najlepszym graczem na świecie, kiedy masz piłkę. Bądź nim także, kiedy jej nie masz" Josep Guardiola
Nie możesz zatrzymać kogoś,kto chce odejść.Po prostu masz go kochać kiedy jest z tobą.
Awatar użytkownika
PepePanDziobak
Pasjonat
Pasjonat

Dołączenie: 05 Maj 2009, 23:02
Miejscowość: Liverpool
Postawił: 0 piw
Otrzymał: 0 piwo za 0 postach

Postprzez Kwas on 17 Maj 2009, 18:55

Czary napisał(a):Tyle, że wystarczy chyba punkt dla Hull, żeby kolejny sezon Newcastle grało w drugiej lidze i ten punkt dla Tygrysów na KC Stadium jest bardzo prawdopodobny.

Newcastle ma w tej chwili 34, a Hull 35 punktów, więc ten jeden zdobyty może nie dać im utrzymania w lidze.

Drużyna Srok gra teraz z Aston Villą, i tutaj nie wróżę im zdobycia kompletu punktów, natomiast piłkarze z KC Stadium podejmują nasz zespół i myślę, że są mimo wszystko w lepszej sytuacji od podopiecznych Shearer'a ;)
Awatar użytkownika
Kwas
Weteran
Weteran

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 17:54
Postawił: 14 piw
Otrzymał: 45 piw za 36 wypowiedzi

Postprzez sebos_krk on 17 Maj 2009, 19:41

Richard napisał(a):drużyna Srok gra teraz z Aston Villą, i tutaj nie wróżę im zdobycia kompletu punktów

Villa ostatnio gra wręcz beznadziejnie, poza tym puchary już mają zapewnione- będzie to znacznie łatwiejszy rywal niż Fulham z którym grali ostatnio. Ja myślę, że szansa na wygraną jest spora.

Fan United od 1992 roku
Awatar użytkownika
sebos_krk
Nietykalny
Nietykalny

Dołączenie: 26 Sty 2008, 12:54
Miejscowość: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Postawił: 219 piw
Otrzymał: 178 piw za 120 wypowiedzi

Postprzez Tomek91 on 25 Maj 2009, 08:23

No i koniec sezonu, spadkowiczami zostali Ci, którzy przed 38. kolejką byli w najgorszej sytuacji, czyli do West Bromu dołączyły Newcastle i Boro. Ligowy byt rzutem na taśmę uratowały Hull i Sunderland. Mimo wszystko wszystkie te drużyny odniosły porażki.

Spadek z ligi Newcastle może wydawać się szokiem, bo jest to zespół z tradycjami, który kilka lat temu reprezentował Anglię w Europejskich Pucharach, jednak w tym sezonie okazali się jednym z największych (o ile nie największym) roczarowań tego sezonu. Shearer nie okazał się takim cudotwórcą jakiego widzieli w nim fani Srok. Czy zostanie i będzie walczył z tą drużyną w Championship i kto opuści ten klub?

Przed sezonem nie spodziewałem się również, że z ligi spadnie Boro. Klub, który był wg. mnie solidnym średniakiem, ale w tym roku coś się zacięło, podopieczni G.Southgate'a mieli problemy z najważniejszą rzeczą w futbolu- strzelaniem bramek.

Hull było w pierwszej części sezonu największą rewelacją ligi, grało naprawdę dobrze. W rundzie wisoennej coś się popsuło i Hull zaczęło notorycznie tracić punkty. W ostatnich 6 spotkaniach zdobyli zaledwie punkt, punkt który okazał się być na wagę złota.

Sunderland też zakończył sezon porażką, choć z Chelsea walczyli do końca. W przyszłym sezonie jeśli nie wzmocnią się solidnie to mogą podobnie jak w tym roku mieć problemy z utrzymaniem.

Dla mnie zaskoczeniem sezonu i zespołem, który był typowanym przeze mnie do spadku, a jednak zakończyło ligę na wysokim- 12 miejscu jest Stoke. Okazali się najlepszym beniaminkiem w tym roku, zobaczymy czy za rok nie będzie im doskwierać syndrom drugiego sezonu.
to miejsce czeka na twoją reklamę;)
Awatar użytkownika
Tomek91
Weteran
Weteran

Dołączenie: 24 Cze 2008, 10:38
Miejscowość: Płońsk
Postawił: 53 piw
Otrzymał: 44 piw za 35 wypowiedzi

Poprzednia

Powróć do Sezon 2008/2009